Haber sitesi kurmak isteyenlerin ortak özelliği

Haber sitesi kurmak, haber sitesi açmak isteyenlerin birçoğu Google üzerinden yaptığı aramalarda medyaistasyonu.blogspot.com'da yazdığım yazılar ile karşılaşıyor.

Haber sitesi hakkında yazdığım yazıların okuyuculara maksimum fayda sağlamasına özen gösteriyorum.

Haber sitesi sayısı fazla olsa da maalesef nitelikli haber sitesi ve haber editörü sayısı oldukça az. İnternet haberciliğinin daha kaliteli bir şekilde sürdürülmesi için yararlı olabilecek içerikler üretiyorum.

Haber sitesi kurmak isteyen birçok kişiden mail aldım.

Maillerde gözüme çarpan ortak noktalar şunlar;

-Benimle iletişime geçenlerin %90'ı bu işi profesyonel olarak düşünmüyor. Normalde başka işte çalışıyorlar.

-Habercilik, medya, içerik yazarlığı vb. deneyimleri yok. Haber yazmayı, haber toplamayı, haber düzenlemeyi bilmiyorlar.

-İşlerin kopyala-yapıştır ile kolayca yürüyeceğini sanıyorlar.

-Bu iş için ekipleri yok.

-Nereden başlayacaklarını, içerikleri hangi kategorilerde hangi başlıklarla sunacaklarını bilmiyorlar.

-Popüler haber sitelerini incelemeden işe girişmeye çalışıyorlar.

-Bu iş için ayırabilecekleri bütçeleri yok.

-Hemen para kazanma hevesi içindeler. Adsense reklamları ekleyerek zengin olacaklarını düşünüyorlar. Biri daha site falan ortada yokken "Günlük 10 bin tekil kullanıcılı haber sitem olsa aylık kaç para kazanırım?" diye sormuştu.

-Büyük haber siteleri ile aynı türden içeriklere sahip haber sitesi yapmayı düşünüyorlar.

-Sosyal medyayı nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar.

-Temel SEO konusunda bilgi sahibi değiller.

-Araştırmacı değiller.

-Haber sitelerini, gazeteleri takip etmiyorlar.

-İçerik yazımı konusunda zayıflar. Nereden mi anladım? Nasıl hitap edileceğini bilemiyorlar. Mail gönderenlerin birçoğu ne yapmak istediğini anlatamıyor. Cümlelerin çoğu hatalı. Temel imla kurallarına uyulmuyor. Bu kişilerin haber sitesi editörü olması, metin yazması sizce mantıklı mı? Birinin yazdığı mailden bir kesit: "Slm, haber sitesi kurcam. yardimci olurmusun." Sanki WhatsApp'tan arkadaşına mesaj yazıyor.

Mail gönderenlere internet haberciliği ile ilgili gerçekten bahsedince birçoğu bu işin kendine uygun olmadığının farkına varıp haber sitesi kurma fikrinden vazgeçiyor. Bilgilendirme için teşekkürler bile demeden alıp başlarını gidiyorlar. Emek harcamadan yemek olmaz.

Habercilik, gerçekten emek isteyen bir iş. Tüm mesainizi bu işe ayırmalısınız.

Haber sitesi açıp bir şeyler yapmak istiyorsanız kulvarınızı iyi belirleyin. Yüzlerce ulusal tarzdaki haber sitesi arasından sıyrılmanız için yayın politikanızın, içeriğinizin farklı olmasına dikkat etmelisiniz. Sizi diğer sitelerden ayıracak en önemli unsur içerikleriniz.

Kullandığınız haber teması, haber yazımı onlarca site ile aynı olabilir. İçeriğiniz ile fark oluşturabilirsiniz bunun pek önemi yok.

Haber sitesi açmak, haber sitesi kurmak istiyorsanız haber sitesi (sizin istekli, planlı ve sabırlı bir şekilde çalışmanıza bağlı) konusunda yardımcı olabilirim.

Anahtar teslim haber sitesi hizmeti ve danışmanlık desteği almak için medyaistasyonu@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.







Haber sitesi kurmak isteyenlerin ortak özelliği Haber sitesi kurmak isteyenlerin ortak özelliği Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Nisan 26, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.