Home ofis kurmak isteyenlerin bilmesi gerekenler

Home ofis kurmak, home ofis çalışmak, home ofis açmak evden çalışmak isteyenlerin son yıllarda en çok ilgi gösterdiği kavramların başında geliyor.

Evden çalışarak para kazanmak isteyen, işini evden sürdürmek isteyen birçok kişi home office kavramına sıcak bakıyor.

Yaşadığınız yeri hem ev hem ofis olarak kullanarak birçok giderden kurtulabilir ve sadece işinize odaklanabilirsiniz.

Günümüzde bazı işlerin yapılabilmesi için illaki bir büro ya da ofise ihtiyaç yok. Bu noktada evinizde uygun bir odayı ofis olarak kullanabilir ve tüm işlerinizi buradan yürütebilirsiniz.

Home ofis çalışmak özellikle Avrupa'da çok yaygın. Bazı meslek grupları için sabit bir ofise ihtiyaç duyulmuyor. Home ofis çalışma modeli maliyetleri en aza indirme konusunda iyi bir çözüm olduğundan dolayı rağbet görüyor.

Home ofis işler hangileri? Home ofis olarak yapılabilecek iş kolları

Home ofis modeli ile kolayca yürütebileceğiniz işler genel olarak şunlar: Yazarlık,  web tasarım, online danışmanlık, blog yazarlığı, editörlük, ressamlık, makale yazarlığı, haber sitesi yönetimi, mobil uygulama geliştirme, e-ticaret sitesi yönetimi, online pazarlama faaliyetleri, basın bülteni yazımı, pr çalışmaları, halkla ilişkiler hizmetleri, sunum-dosya hazırlama, online eğitim, kitap tasarımı, gazete mizanpajı, grafik-tasarım işleri, online yatırım işleri, domain yatırımcılığı, bilgisayar bakım-onarımı.

Home ofis nasıl kurulur? Home ofis açmak hakkında temel bilgiler

Home ofis kurmak için evinizde uygun bir odayı ofis olarak dizayn etmeniz yeterli. Bunun için bir çalışma masası, sandalye, kitaplık, evrak dolabı, bilgisayar, yazıcı, internet hattı, telefon hattı, çalışma lambası gibi temel ofis mobilyaları işinizi görecek. Bunları evinizdeki eşyalar arasından temin edeceğiniz gibi çok ucuza da satın alabilirsiniz.

Home ofis olarak çalışmalarınızı sürmeniz için herhangi bir sakınca yok. Yapmayı düşündüğünüz iş evden kolaylıkla yapılabilecek nitelikte ise muhasebeciniz ile konuşarak birkaç yüz liraya bir şahıs şirketi kurmak yeterli. Eviniz kendinize ait ya da aile bireylerinden birine aitse işiniz daha da kolay olacak. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra memur açılışı yapacak. Fatura bastıracaksınız. Böylece iş yeriniz çalışmaya hazır hale gelecek.

Home ofis olarak çalıştığınız takdirde aylık giderleriniz şunlar olacak: SGK prim ödemesi, muhasabecinize aylık ödeyeceğiniz ücret ve KDV ücreti. Üç ayda bir de kira stopajınız, geçici vergi ödemeniz olacak. Ev kendinize ya da ailenizden birine aitse bu ücreti de çok düşük bir şekilde ödersiniz. Harcamalarınızı gider olarak göstermeniz de mümkün. Home ofis çalışmak sanıldığı kadar maliyetli ve korkulacak bir iş modeli değil.

Evde iş imkanı konusunda en etkili çalışma modellerinden biri olan home ofis ile birlikte evinizde rahat bir şekilde çalışabilirsiniz. Bu noktada disiplinli olmak önemli. Kendinize sıkılmayacağınız ve işlerinizi boşlamayacağınız bir çalışma programı uygularsanız home office iş modelinden keyif almanız kaçınılmaz olacak.

Home ofis nasıl olmalı?

Home ofis olarak kullanacağınız oda ferah olmalı.

Home ofisinizde gereksiz eşyalar olmamalı.

Home ofis aydınlatması yeterli olmalı.

Home ofis için evin en sakin odası tercih edilmeli.

Home ofis mobilyaları, duvar renkleri açık tonlarda olmalı.

Home ofis mobilyaları ergonomik olmalı.

Home ofis havalandırması düzenli yapılmalı.

Home ofis için kullanılacak odada raflı, çekmeceli mobilyalar mutlaka olmalı.

Home ofiste yeterli sayıda priz olmalı, elektrik tesisatı iyi konumda olmalı.

Home ofisin temizliği düzenli olarak yapılmalı.

Home ofiste gürültülü elektronik aletler kullanılmamalı.

Home ofis mobilyaları pratik olmalı.

Sanal ofis sistemi ile de çalışabilirsiniz

Home ofis kavramı kadar ilgi gören bir diğer kavram da sanal ofisler. Sanal ofis, her yerden çalışmanıza imkan veren, çoğunlukla freelance olarak çalışanların sıklıkla tercih ettiği, içerisinde sanal ofis olarak kiralanan mekanı adres olarak gösterebilme, sekreterin telefonunuzu firmanızın ismi ile açması, uygun olmanız halinde size aktarması, uygun olmamanız halinde müşterinizin notunu e-mail ile size göndermesi gibi özellikleri barındıran bir hizmet.

Bu hizmette aylık ya da yıllık olarak ödeme yapıyorsunuz. Ödediğiniz ücrete telefonlara bakma, sekreterlik, internet kullanımı, toplantı ve çalışma alanlarının kullanımı, posta-kargo teslim alma, bazı ikramlar dahil olabiliyor. Bu sanal ofis kiralama hizmeti sunan şirketlere göre değişiklik gösterebiliyor. Sanal ofis çalışmak da birçok bakımdan avantaj sunan bir iş modeli.

Sanal ofis hizmeti ile müşterilerinizin gözünde kurumsal bir imaj oluşturabilir, imajınızdan ödün vermeden dilediğiniz yerden çalışabilirsiniz. Home ofis çalışmak bana uygun değil diyorsanız sanal ofis hizmetini de düşünebilirsiniz.  Hazır ofis ile tüm ekipmanlarıyla çalışmaya hazır çalışma ortamları sayesinde "işimi nereden yürüteceğim" diye dert etmezsiniz.

Bu yazıyı da okuyun: Adım adım home ofis şahıs şirketi nasıl kurulur?


Home ofis kurmak isteyenlerin bilmesi gerekenler Home ofis kurmak isteyenlerin bilmesi gerekenler Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Kasım 18, 2015 Rating: 5

6 yorum:

  1. Sanal ofis ve home ofis ile ilgili güzel bir çalışma olmuş, emeğiniz için teşekkürler, umarım devamı gelir.

    YanıtlaSil
  2. Evden çalışan müşterilerimizin en çok kullandığı hizmetimiz sanal ofislerinde ihtiyaç olunca toplantı salonlarını kullanabilmeleri. Çünkü ofis adresinde bir görüşme yapmak gerektiğinde, ki bu olası bir durum, tesiste müsait toplantı salonlarının hazır bulunmasına çok önem gösteriyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Evin büyükçe ve camlarla kapalı balkonu ofis olarak gösterilebilir mi?

    YanıtlaSil
  4. Misafir olarak kaldığım adreste home ofis firma kurabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  5. Bu konuyu iyi araştırıp uzman görüşünüzü yazarak, birçok girişimciye yardımcı olduğunuza inanıyorum. Bir Uzman olarak daha iyi ifade edilmesi, açıklanması olamaz diye düşünüyorum.
    Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. web sitenizi beğeniyle takip ediyorum başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.