Instagram'da ürün satışı yapmak isteyenler nelere dikkat etmeli?

Sosyal medyanın güçlü bir pazarlama aracı olarak öne çıkması ile birlikte birçok marka ve bireysel satıcılar sosyal medya üzerinden ürün satışı ve pazarlaması yapmaya başladı.

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal ağlar üzerinden ürün ya da hizmet satmak, geleneksel yöntemlere göre daha az zahmetli olduğundan dolayı ilgi görüyor.

Ürün satışı amaçlı en çok kullanılan mecralardan biri olan Instagram, her geçen gün artan kullanıcı sayısı ile birlikte markaların iştahını kabartıyor.

Peki, Instagram üzerinden nasıl ürün satışı yapılır? Instagram'dan satış yapmayı düşününlerin dikkat etmesi gereken noktalar neler?

Akılda kalıcı bir isim bulun

Instagramdan ürün satışı yapmayı düşünüyorsanız öncelikle bir Instagram hesabına sahip olmanız gerekiyor. Instagram üzerinden bireysel satış yapacaksanız ilgi çekici bir hesap adı bulmanız işinize yarayabilir. Genelde online butik mantığı ile açılan hesaplar göze çarpıyor. Bu hesaplar arasında binlerce takipçisi olanlar da var. Instagram hesabı oluştururken hesap isminizin akılda kalıcı ve satacağınız ürünler ile alakalı olmasına dikkat etmenizde fayda var.

Etkileyici ürün fotoğrafları yükleyin

Instagram diğer sosyal ağlara göre fotoğraflar ile adından söz ettirdiğinden dolayı bu mecrada etkileyici ürün fotoğraflarını düzenli bir şekilde paylaşmakta yarar var. Farklı açılardan çekilen fotoğrafların basit fotoğraf uygulamaları ile kolaj yapılması takipçilerin hoşuna gidecektir.

Etiketsiz paylaşım yapmayın

Sosyal ağlarda kullanıcıların dikkatini çekmek için etiket kullanmak büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünler ile ilgili etiket kelimeler kullanarak Instragram'daki görünürlüğünüzü artırabilirsiniz. Etiketsiz paylaşımlarınız yoğun akış içinde hızla kaybolacağı gibi ürünlerinizin görünür olmasını da engelleyecektir.

Etkileyici cümleler kullanın

Paylaşımlarınızda fotoğraflar ile birlikte etkileyici cümlelere de yer verebilirsiniz. Kullanacağınız cümlelerin direkt reklam ve satış odaklı olmamasına dikkat edin. Kullanıcıların profilinizi ziyaret etmelerini sağlayacak türden olmasına dikkat edin.

Hesap bilgilerinizi güncelleyin

Instagram'da satışa çıkardığınız ürünler ile ilgilenen kitlenin size ulaşması için web adresi, mail adresi ya da WhatsApp için telefon numarası eklemeyi unutmayın. Ayrıca güzel bir profil resmi koymayı da ihmal etmeyin. Güncel ve dolu bir hesap kullanıcıların sizi takip etmesi için önemlidir.

Başkalarını takip edin

Ürün satmak amacıyla Instagram'a yeni katıldıysanız muhtemelen hiç takipçiniz yoktur. Peki, nasıl takipçi edineceksiniz? Çok basit; başka kullanıcıları takip ederek. Belli bir takipçi kitlesi edinmek için başka kullanıcıları takip etmeyi alışkanlık haline getirin. Takip ettiğiniz kişiler arasında potansiyel müşterileriniz olabilir.

Sorulara cevap verin

Satışa çıkardığınız ürünler ile ilgili sorulara, fiyat tekliflerine kayıtsız kalmayın. Kullanıcıların sizden satın alması için kolaylıklar sunun. Kargo ve ödeme yöntemleri hakkında bilgiler verin. Hesabınızın etkileşimli olmasına özen gösterin. Kullanıcıların sorularını yanıtlarken onların isimlerini kullanın.

Çok fazla ürün eklemeyin

Satacağınız ürün yelpazesini dar tutmanız sizin o ürünlerin satışında daha çok tercih edilmenizi sağlayabilir. Çok farklı kategorilerdeki ürünler ile kafa karıştırmayın.Çok fazla ürün eklemek dikkat çekmenizi engelleyebileceği gibi kullanıcılarda soru işaretlerine de neden olabilir.

Instagram'da ürün satışı mı yapmak istiyorsunuz? 

Ürün satış amaçlı Instagram hesabı oluşturmak istiyorsan ihtiyacınız olan bilgileri içeren e-kitap ile kafandaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Instagram'da ürün satmanın püf noktalarını içeren e-kitap hakkında bilgi ve satın alma taleplerinizi medyaistasyonu@gmail.com adresinden bana iletebilirsiniz.

Instagram'da ürün satışı hakkında bu yazıları da mutlaka okuyun

KOBİ'ler Instagram'ı nasıl kullanmalı?

Instagram butiklerinde en çok hangi ürünler satılıyor?

Instagram ile nasıl para kazanabilirsiniz?

Instagram'dan ürün satın alacaksanız nelere dikkat etmelisiniz?  

Instagram'da 6 adımda ürün satışı nasıl yapılır?

Instagram'da takipçi sayısını organik artırmanın yolları neler? 

 
E-KİTAP SATIN AL!


Instagram'da ürün satışı yapmak isteyenler nelere dikkat etmeli? Instagram'da ürün satışı yapmak isteyenler nelere dikkat etmeli? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Ağustos 11, 2014 Rating: 5

20 yorum:

  1. Aklıma gelebilecek tüm soruları cevaplamışsınız :) Bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlara çok faydalı olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Bloğunuzda çok ama çok güzel ve faydalı içerikler yayınlıyorsunuz!
    Teşekkürler değerli admin.

    YanıtlaSil
  3. Kaliteli ve özgün içerikler oluşturarak kısa zamanda kalıcı ve kaliteli takipçiler elde edebilirsiniz. Bunun dışında TAG kullanımı da önemlidir. Orijinal olduğunuza inanıyorsanız başarı gelecektir.

    YanıtlaSil
  4. güzel açıklayıcı bilgiler derlemişsiniz girişimci arkadaşlar için çok yararlı bir konu teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,
    Satış yapacağım sayfamda şöyle bir sorunla karşılaşıyorum;
    Instagram, yorumlarıma blok getiriyor ve size neden blok koymus olabiliriz, ne yaptınız ? tarzı saçma birşey soruyor.
    Bunu cevapladım ertesi gün blok açıldı fakat bugün yine yorum yazdıktan sonra aynı şeyle karşılaştım. Bunun sebebi ürün fiyatını fotoğrafın altına yazmış olmam olabilir mi ?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. bu noktada aklıma takılan tek bir husus var.. Şirket kurmak ve fatura kesiyor olmak gerek miyor mu? sadece akılda kalıcı bir isim bulmak bu ismi daha önce bulmuş olan kişi tarafından patent davalarına yol açmıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulduğunuz marka ismini bireysel olarak da tescil ettirebilir ve yasal korumaya alabilirsiniz.

      Sil
  7. çok rağbet gören bir pazar oldu instagram satış yapan mağaza sayısıda çok fazla güzel açıklamışsınız konuyu tebrikler

    YanıtlaSil
  8. instagramdan bir süredir kendi ürettiğim el işi ev aksesuarlarını satıyorum ancak ödemeyi müşterilerimden nasıl alacağımla ilgili kafam biraz karışık. Banka havalesi ile bir süre idare etmiş olsamda müşterilerim kredi kartı ile ödeme yapmak istiyordu. Kredi kartı ile nasıl ödeme alırım derken bir arkadaşım jetşube diye bir ödeme yönteminden bahsetti. Şimdilik jetşube kullanarak kredi kartı ile instagram üzerinden yaptığım satışlar için ödeme alabiliyorum fakat başka yöntemler biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, alternatif bir ödeme yöntemi olarak PayPal kullanabilirsiniz. Ticari hesap açıp kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.
      paypal.me/kullanıcıadınız şeklinde bir ödeme sayfasına sahip oluyorsunuz.
      Ortalama 250 TL'nin üzerindeki alışverişler için müşterilerinizin PayPal hesabı sahibi olmasına da gerek yok.

      Sil
  9. İnstagram'da neden herkez Whatsapp den satış yapıyor? Website den satış yapmaları daha kolay olmaz mı? Whatsapp dan tek tek her müşteriyle konuşmaları gerekecek.. Baya zaman alıcı bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o iş öyle olmuyor adamların belirli kesimi var ona göre satış yapıyor, şimdi eğer whatsp üzerinden konuşuyorsa müşteri ile bire bir iletişim kuruyor,ama site üzerinden satış yapmaya kalksa ki çağrı merkezi olmayan bir yer için bu bezdirici olabilir.
      mesela ben bundan iki üç gün önce www.sinoz.com.tr adında bir site var ürün satışı yapmak için bir fenomen ile anlaşmışlar yorumlara baktım gayet fazla ve tutucu önemli olan yerinde ve gününde hizmet. makale için ayrıca teşekkür ederim. ama dikkat etmek gerek bir çok fake hesaptan satışyaparım diyenler var ne size faydası olur nede başka bir şey.

      Sil
  10. Vergi vermemiz yada satışlarda fiş kesmemiş zorunlu mu

    YanıtlaSil
  11. İnstagramda satış yapıyorum ama kendi emeğim olan eşyaları değil ve arkadaşlar satış yaparken fiş göndermek ve vergi vermem lazım mı???

    YanıtlaSil
  12. instagramda satış yapmak için hesap açtım ama instagram 1 hafta sonra hesabımı kapattı neden kapatmış olabilir?

    YanıtlaSil
  13. bunun bir vergi ödemesi birşeyı varmı . satış yapmak ıstıyorum .ama elımde sadece aldığım toptan urunlerım var mağazam acık degl sorun yaratırmı

    YanıtlaSil
  14. Sürekli satışta sorun yaşayabilirsiniz. Yasal bir şekilde satış yapmak her zaman daha iyidir.

    YanıtlaSil
  15. Instagramdan satış yapmak isteyelerin mutlaka Sepesta'yı incelemesini tavsiye ediyorum. Tüm kredi kartlarından ödeme alabiliyorsunuz ve isterseniz 9 taksite kadar taksitlendirme yapmanız mümkün. Üstelik şirket olmanıza gerek yok. Komisyon oranları gayet mantıklı seviyede ve ödemeler haftalık olarak yapılıyor. Ayrıca instagram hesabınızı bağlayabiliyorsunuz. Böylece eklediğiniz ürünler otomatik olarak instagram sayfanızada yayınlanıyor. Mutlaka inceleyin derim. Kesin ve net çözüm.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba
    Bende satis yapamak istiyorum birkac kisiye sordum kafam karisti izinleme falan alman gerekiyor dediler boyle birsey varmi gervekten

    YanıtlaSil
  17. Satış yapmak istiyorum ancak dilediğim takipçi sayısına bir türlü ulaşamıyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.