Haber kelimesi içeren domain neden önemli?

Haber sitesi açmayı düşünen kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konulardan biri de haber sitesine uygun, markalaşabilecek haber domaini tercih etmek.

Haber sitesi açmaya ilginin her geçen gün artması ile birlikte "Günün birinde haber sitesi kurarım, bu domain elimde dursun" mantığı ile içinde haber kelimesi geçen .com, .net uzantılı birçok domain kayıt edilmiş durumda. Bu yüzden haber kelimesi içeren kısa ve anlamlı bir domain bulmak zor.

Google'a haber yazdığınızda ilk 3 sayfada karşınıza çıkan sitelerin birçoğunun haber kelimesi içeren domaine sahip olduğunu görürsünüz.

Haber kelimesinin geçmesi önemli bir avantaj. Neden mi?

1- SEO açısından bir artı. Haber kelimesi aylık milyonlarca kez aratılıyor. SEO çalışmalarında verim almak daha kolay olacak.

2- Markalaşmada önemli bir avantaj. Marka haber sitelerinin birçoğu haber kelimesi içeren domaine sahip.

3- Direkt giriş açısından avantajlı. Kullanıcıların çoğu Google'a "Haber7, İnternethaber, Ensonhaber, Haber3, TRT Haber gibi site isimleri ile direkt giriş yapıyor. Bu da sıralamada üst sıralarda yer almak açısından bulunmaz bir nimet.

4- Haber sitesi olduğunu belli etmede önemli. İçinde haber kelimesi geçen domaine sahip olan sitenin haber sitesi olduğu belli. Bu yüzden kullanıcılarda anlam karmaşası olmaz.

5- Haber kelimesi içeren domaine sahip bir siteyi satmak daha kolaydır.

6- Haber kelimesi içeren domain en çok aratılan anahtar kelimeler (son haber, son dakika haber, en son haber, internet haber, flaş haber, yeni haber, güncel haber vb.) ile her zaman uyumludur.

Haber sitesi açmayı düşünenlerin öncelikle kulağa hoş gelen, akılda kalıcı, markalaşabilecek, haber sitesini çağrıştıracak domainlere yönelmesi gerekiyor.

Haber kelimesi içeren domainler Google'ın gözünde de değerli

Google'a haber yazıp arattığımda ilk 5 sayfada karşıma çıkan sitelerde haber kelimesi içerenler şunlar:

haberler.com

ensonhaber.com

trthaber.com

internethaber.com

haberturk.com

ahaber.com.tr

haber7.com

f5haber.com

samanyoluhaber.com

aktifhaber.com

haber3.com

ajanshaber.com

rotahaber.com

haberdar.com

haber10.com

haberx.com

habervaktim.com


Haber kelimesi içeren domain neden önemli? Haber kelimesi içeren domain neden önemli? Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Mart 23, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.