Makale yazarlığı iş ilanları arayanlara tavsiyeler

Makale yazarlığı, internet üzerinden yazarak para kazanmak isteyenlerin en çok ilgi gösterdiği konuların başında yer alıyor.

Makale yazarak para kazanmak isteyen birçok kişi makale yazarlığı iş ilanları konusunda yeterince bilgi sahibi değil. Kendilerine makale yazdıracak kişileri nereden ve nasıl bulacaklarını bilmiyorlar.

Bu yazımda makale yazarlığı yapanları "makale yazarlığı iş ilanları, makale yazarı arayan siteler, makale yazarı arayanlar" gibi en çok merak edilen konularda bilgilendirmek istiyorum.

Makale yazarak para kazanmak isteyen kişilerin sayısı son yıllarda hızla arttı. Halihazırda makale yazarak para kazanan birçok kişi var. Bu noktada diğer yazarların arasından sıyrılmak, düzenli yazı işi almak ve makale yazarak daha fazla para kazanmak için farklı olmak büyük önem taşıyor.

Piyasada işler genellikle kelime bazlı fiyatlandırma üzerinden yapılıyor. 100 kelime 1 TL'den yazı yazdıran yüzlerce web sitesi sahibi var.

Size belli konu başlıkları, anahtar kelimeler veriyorlar. 100 kelime 1 TL'den fiyatlandırma ile yazıyorsunuz. Teslim ediyorsunuz ve ödemenizi alıyorsunuz. Başlangıçta bu iş cazip gibi görünse de birçok sıkıntının olduğunu da unutmamak gerek.

En başta alacağınız ücretin düşük olması göze çarpıyor. Bu sizin kaliteli içerik üretmenizi engelleyebilir. Ne kadar iyi yazar olursanız olun 100 kelime 1 TL'den yazı yazmak bu zamanda mantıklı değil. Makale işi verenlerin büyük çoğunluğu 100 kelime 1 TL'ye özgün, kaliteli ve okunabilir yazı istiyor. Bu tam bir saçmalık. Daha önceki yazılarımda da belirttim. Bu emek sömürücülüğünden başka bir şey değil.

Yıl olmuş 2017 hala 100 kelime 1 TL'den yazı yazanlar ve yazdıranlar var. Bu fiyatlandırma 3-5 sene önce de aynıydı. Her şeye zam geliyor ama makale ücretlerine nedense hiç zam gelmiyor. Bu duruma makale yazan kişiler de hiç ses çıkarmıyor. Böyle bir ortamda profesyonel içerik yazarlığı nasıl gelişir ki? SEO uyumlu diye yazılan makalelerin durumu gerçekten içler açısı...

"Bu işte para var" diye yazmayı bilen de bilmeyen de bu alana adım attı. Sonrasında berbat, bilgi kirliliğinin had safhada olduğu, herkesin "kaliteli ve SEO uyumlu içerik üreticisi" olduğu bir saçma sistem ortaya çıktı. Bu işin daima profesyonel ve yüksek kalite standartlarında yapılması gerektiğine inanan biri olarak gerçekten yazmayı seven kişilerin içerik editörlüğü yapmasından yanayım. Aksi takdirde ne makale yazan kişiler yaptıkları işten gerçek anlamda keyif alacak ne de makale ihtiyacı olan web sitesi sahipleri içeriklerden verim alacak...

Makale yazarı arayanlara nereden ve nasıl ulaşırım?

Makale yazarlığı iş ilanları arıyorsanız wmaraci ve r10 gibi webmaster forumlarında birçok iş makale yazarı arayan bulabilirsiniz. Buralarda konu açabilirsiniz. Ayrıca sadeceon, bionluk, armut gibi platformlarda da ilan bırakabilirsiniz. İçerik Bulutu vb. makale platformlarını da deneyebilirsiniz. "Ben bu tür yerler ile uğraşmak istemiyorum, emeğimin karşılığını gerçek anlamda almak istiyorum" diyorsanız içeriklerinizi, yazım kalitenizi iyi bir şekilde pazarlamanız gerekecek.

Bunun için de kendinizi tanıtacağız mecralara ve zamana ihtiyacınız var. İçeriklerinizi ve kalitenizi pazarlamaya blog açarak başlayabilirsiniz. Blogunuzda üreteceğiniz içerikler ile potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekebilirsiniz. Sosyal medyada hedef kitlenize özel düşük bütçeli sponsorlu gönderi kampanyaları yaparak da dikkat çekebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra içerik ihtiyacı olabilecek kişi ve markalara kendinizi tanıtan ve içerik örneklerinizin yer aldığı bir sunum dosyası oluşturabilirsiniz.

Okuduğunuz bu Medya İstasyonu adlı blog, beana içerik yazım tarzımı, ve içeriklerimi hedeflediğim kitleye pazarlama açısından çok faydalı bir araç oldu. Buradaki yazılarımı okuyan ve yazım tarzımı beğenen çok sayıda kişi ve marka için nitelikli içerik ürettim. Eğer, siz iyi bir içerik üreticisiyseniz 100 kelime 1 TL gibi komik fiyatlar ile kimse kapınızı çalmaz. Bunun için baştan değerinizi iyi belirleyin. "Benim yazı başın aldığım ücret  X TL, bu fiyat karşılığında size şunları sunarım, şu konularda iyi içerikler üretirim. Beğenmediğiniz içerikleri revize ederim, teslim süresine uyarım. Bana her zaman ulaşabilirsiniz." gibi karşı tarafa güven verici, uzun işbirlikleri geliştirmenizi sağlayacak bir yapı kurmalısınız.

Kaliteli içeriğin gerçek değerini bilen kişi ve markalar ile çalışırsınız hem keyifli içerik üretirsiniz hem de emeğinizin karşılığını alırsınız. Sizden içerik alan marka ve kişilerin gözü de arkada kalmamış olur. Her zaman muhatap olacakları profesyonel bir içerik editörü ile çalışmanın keyfini çıkarırlar.

Size en önemli tavsiyem değerinizi ve içerik kalitenizi hiçbir zaman düşürmemek olmalı. Düşük ücrete yazı yazmak, gerçekten kabul edilebilir bir şey değil. Hakkınızı alabileceğiniz içerik işlerini kabul edin. 100 kelime 1 TL'den günde 30-40 "kaliteli yazı yazamasınız. Bunun yerine 3-5 tane yazın ama gerçekten adam gibi yazın. Kaliteyi ve fiyatı asla ama asla düşürmeyin. Fiyat, nitelikli içerik işlerinde en önemli filtreleme aracı.

Bu yazımı da okumanızı tavsiye ediyorum: Makale yazarlığı yapanları bekleyen sorunlar

Makale yazarlığı konusundaki deneyimlerinizi, hedeflerinizi ve piyasaya yönelik eleştirilerinizi yorum yazarak paylaşabilirsiniz.

Makale yazarlığı iş ilanları arayanlara tavsiyeler Makale yazarlığı iş ilanları arayanlara tavsiyeler Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Mart 19, 2017 Rating: 5

3 yorum:

  1. blogunuzu izlemeye aldım sizide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. Maalesef 100 kelimesi 1 tl'ye makale yazdıranlara biz ''ölücü'' diyoruz. 2005 yılında bu işlere ilk başladığımda da durum farklı değildi. Hala sektörde ölücüler var. Sektörün bu zorluklarına 6 ay kadar dayanabildim. 6 sonunda kendi fiyatlarımı belirleyip, büyük markalara yöneldim. Şuan hali hazırda 30 kadar büyük markaya günlük blog içerikleri, basın bültenleri hazırlıyorum ve daha iyi kazanıyorum. Paradan daha önemlisi ise gün içine yüzlerce makale sıkıştırmaya çalışmadığım için kaliteli içerikler üretebiliyorum. Yazacağınız içerik üzerinde düşünme, ilgi çekici başlık bulma, içeriğiniz hakkında yerli ve yabancı kaynaklardan araştırma yapma gibi ritüeller için vakit lazım.

    Profesyonel Makale Yazarlığı yapmak isteyenler, bu işten ciddi gelir elde etmek isteyenler. Kaliteli işler çıkarabilmek için kaliteli müşterilerle çalışmalıdır.

    Bu yorum ile naçizane içeriğinize katkı sağlamaya çalıştım. Umarım faydalı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba nereye baksam hep 100 kelimesi 80 kuruş , 1.25 tl gibi fiyatlar görüyorum. daha yüksek fiyat veren makale yazdıran siteler varmı piyasada örnek olarak verebileceğiniz? abdulsamet.ocsoy@gmail.com

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.