Makale yazarlığı yapanları bekleyen sorunlar

Makale yazarak para kazanmak, son yıllarda internetten para kazanma yöntemlerine yönelen birçok kişinin ilgisini çeken konuların başında geliyor.

Geçtiğimiz günlerde internetten konu ile ilgili yazılanlar konusunda bir araştırma yapıyordum. Bir kariyer sitesindeki makale yazarı aranıyor ilanı dikkatimi çekti.

Bir firma, bünyesinde istihdam etmek üzere makale yazarları arıyordu. İlanın detayını okuyucunda oldukça şaşırdım ve bunu bir blog yazısı  içinde okuyucularıma sunmalıyım diye düşündüm. Yazımın sonunda paylaşacağım.

Makale yazarak para kazananları, para kazanmayı bekleyen sorunlar

Bu piyasada makale yazarak gelir elde eden çok sayıda kişi var. Bu kişilerin birçoğu son derece düşük ücretler ile bu işi yapıyor. Bunların arasında tam zamanlı olarak çalışanlar da var ek iş olarak yapanlar da... Her gün binlerce kelime makale yazan insanlar biliyorum.

Makale yazarak para kazanmak isteyen ve bu işi tam zamanlı yapmayı düşünenler çok iyi düşünmeli. Türkiye şartlarında sadece makale yazarak geçineceğim diyorsanız bu işten aylık en az 2000-3000 TL kazanmanız lazım. Bunun için de günde onlarca makaleyi bıkmadan, düzenli bir şekilde yazmanız şart.

Ödenen ücretlere baktığımda ise bu rakamı kazanan çok sayıda kişinin olduğunu düşünmüyorum. Günde 1 liradan 100 adet 100 kelimelik makale ya da yazabilirseniz ancak 3000 TL kazanabilirsiniz.

İnternette bu işin hep kolay ve bol para kazandıran bir uğraş olduğundan bahsedilir. Bu tamamen yalandır. Anlatılan herşey birbirinin kopyasıdır. Kimse size bu işin zor ve asıl önemli taraflarından bahsetmez.

Makale yazarak para kazanmak ile ilgili o büyüleyici yazıları okuduğunuz sitelerin sahiplerinin birçoğu telaffuz ettikleri rakamların yarısını bile kazanamayan fakat kendi fantastik düşüncelerini başlkalarına aşılamaktan zevk alan kişilerdir.

Peki, sürekli bilgisayar başında makale yazarak neleri kaybettiğinizi, ne gibi sorunlar ile karşılacağınızı hiç düşündünüz mü?

-Sosyal aktivitelere vakit ayıramayacaksınız.

-Dış dünyada olup bitenden düzenli olarak haberdar olamayacaksınız.

-Gündemi hep eksik ve geriden takip edeceksiniz.

-Kendinize zaman ayıramadığınız, günlük yapmanız gereken şeyleri ertelediğiniz zamanlar olacak.

-Arkadaşlarınız ile ya da yakın çevrenizdekilerle görüşemeyeceksiniz.

-Uyku ve yeme-içme düzeniniz bozulacak. Öğünleri atlayacaksınız. Düzensiz besleneceksiniz.

-Sürekli bilgisayar başında oturduğunuz için göz sağlığı sorunları yaşayacak, bel, boyun, bacak, eklem ve sırt ağrıları çekeceksiniz.

-Zamanında yetiştirmeniz gereken makaleler olduğu için süre daraldıkça daha çok stresli olacaksınız ve bu stres kronik hale gelecek.

- Birçok konuda makale yazdığınız için kafanız çok karışık olacak ve konsantrasyon sorunu yaşayacaksınız.

-Makale siparişlerinizi teslim ettiğiniz halde ödemenizi yapmayan, zamanında yapmayan ya da eksik yapanlar olacak. Bu da canınızı çok sıkacak.

-Aldığınız ücret ilk başlarda tatmin edici olsa da sonraları 100 kelimesi 1 TL olan yazılar ile uğraşmak istemeyeceksiniz. Daha fazla fiyat verenleri araştıracaksınız.

-Gün geçtikçe daha çok hareketsizleşeceksiniz.

Bu maddeler, ilk aklıma gelenler. Daha farklı şeylerle de karşılaşabilirsiniz.

İşte tam zamanı makale yazarı arayan bir firmanın kariyer sitelerinden birine bıraktığı iş ilanı

Firmamız bünyesinde çalışacak makale yazarları arıyoruz.

Çalışma saatleri : Haftaiçi 8:30 - 18:30

Verilen konu veya ürünler hakkında eksiksiz ve hatasız bilgi edinerek istenilen sürede, adette ve kelime sayısında özgün makaleler yazdırılacaktır. Günlük minimum 6.000 kelime özgün içerik yazılacaktır.

Ücret : 820 TL + SGK + Yemek (Yol ücreti verilmemektedir)

Aranan Nitelikler :

-Türkçe yazım kurallarına hâkim,
   
-Klavyesi hızlı,
  
-Etkili fikir üretmek için gerekli araştırma ve düzenleme alışkanlığı olan,

-Metinsel içerik, dil kullanımı, akışın kurgulanması gibi süreçleri yönetebilecek,

-Tüm takım arkadaşlarıyla süreçleri takip edecek,

-Yaratıcı fikirler üretebilen,


Yorumu size bırakıyorum...




Makale yazarlığı yapanları bekleyen sorunlar Makale yazarlığı yapanları bekleyen sorunlar Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Aralık 12, 2013 Rating: 5

16 yorum:

  1. Biz insanı çok pis kullanırız demişler direkt. :) Bir de yol parası vermiyoruz diye eklemişler.

    YanıtlaSil
  2. Bulabiliyorlar mı acaba? Adsıza katılıyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Doğru bir tespit. Her şey göründüğü kadar kolay ve basit değil..
    İlan ise dehşet verici!
    Anketörlük te parlak bir şey değil ama hiç olmazsa boynun belin tutulmaz.
    Sonuç; işe devam.. :)

    YanıtlaSil
  4. Makale yazarlığı gerçekten azımsanmayacak kadar zorlayıcı ve yazmayı seven insanların baş edebileceği bir iştir.. Faydalı ve gerçekçi bir yaklaşım olmuşTeşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Severek içerik üretenleri sömürmeye yönelik çalışmalar yürütenler çok. Ne var ki bilinçli blog yazarları sayesinde kandırılmama konusunda uyarılıyoruz. Yazı için elinize sağlık, çok bilgilendirici olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Ben 13 yaşındayım ve yazı yazmak ile ilgilleniyorum. Çeşitli kitap okuma siteleri/uygulamalarında yazdığım kitaplar var. 2 tanesi ise bastırılacak. Sizce makale yazma işini yapabilir miyim? Evet biliyorum makale ve hikaye aynı değil fakat makale yazmışlığım da var. Sadece sizden değil herkesten soracağım soruya yanıt istiyorum. Sizce makale yazarlığı mı yapmalıyım ? Yoksa ücretsiz bir blog açıp deneyimlerimi yazıp paylaşmalı mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Bence hikaye yazımına yoğunlaşmanız daha iyi olacak. Bunun yanı sıra
      ücretsiz bir blog açarak yazma deneyiminizi geliştirmenizi tavsiye ederim. Makale yazarlığı yapmak için henüz erken. Bol bol kitap okumalı, araştırmalı ve kendinize ilgi alanları belirlemelisiniz.

      Sil
    2. Yorumunuz için çok teşekkürler :)

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Eğitim sitesi için yazarlık yapacak arkadaşlar arıyorum. İlgilenenler sorucenneti.net@gmail adresinden iletişime geçebilirler.

    YanıtlaSil
  9. YAZI YAZABİLİRİM,FULL TİME ÇALIŞABİLİRİM.KLAVYEM HIZLI,TÜRKÇE YETENEĞİM İYİDİR.
    berktughatice@gmail.com

    YanıtlaSil
  10. Tasarimekibi28 Ocak 2016 21:48

    Yazarlık yapmak isteyen arkadaşlar internettasarimekibi@gmail.com adresinden iletişime geçebilirler.

    YanıtlaSil
  11. Yazma gibi zor bir eylemin üç kuruşa yapılıyor hale gelmesi korkutucu! Fırsat vermeyin imkan tanımayın kendi simit tezgahınızı kurun arkadaşlar!

    YanıtlaSil
  12. Bu kadar yazabiliyorsunuz peki neden kendi blogunuzu acip adsense kurup para gelmesinj beklemiyorsunuz
    Ilginc

    Gunde 10 ayda 300 1 yilda 3650 makale ile deli icerik olusturmus olursunuz

    YanıtlaSil
  13. 100 kelime 1 TL gün 8 saat aralıksız çalışsan özgün, kaliteli, 1000 kelimelik makale zor yazarsın ve her gün yazamazsın. Günlüğün 10 TL. Ben iş yerimde yardımcıma veriyorum günlük 70 TL. Eğitim bu kadar ucuz olmamalıydı.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.