Blog yazmak kariyerinizi parlatabilir

Önceleri kullanıcıların yalnızca online ortamda günlük tutmak amacıyla kullanılan ve kişilerin yaşadığı olayları paylaştığı bloglar, artık birçok farklı amaç için kullanılabiliyor.

Bloglar, günümüzde yalnızca günlük tutmak ya da deneyim paylaşmak için kullanılan mecralar olmaktan çıkalı yıllar oldu.

Bloglar, şirketlerin  müşterileriyle, tüketicilerin markalarla, yöneticilerin çalışanlarıyla, yazarların okuyucularıyla iletişim şeklini değiştirdiği gibi etkili bir kariyer aracı olarak da öne çıkmaya başladı. Son zamanlarda artık blog'ar özgeçmişlerde bile kendine yer edindi.

Kurduğu blog sayesinde ekibiyle haberleşen şirket yöneticilerine, yazdığı blog sayesinde iş bulanlara, ciddi anlamda para kazananlara da rastlıyoruz.

Blog açmak, düşünceleriniz, hayata bakışınız hakkında ipucu veren etkili mecralar. İlgi alanlarınız, neleri takip ettiğiniz,yetenekleriniz bloglar sayesinde net bir şekilde ortaya çıkabiliyor.

İş başvurusu için hazırlanan CV'de blog yazarlığından ve blogdan bahsetmek, hem ilgi çekici hem de iş görüşmelerinde avantaj sağlayarak kişilerin bir adım önde olmasına katkıda bulunabiliyor.

Açmayı düşündüğünüz bir blog ya da mevcut blogunuz size işe alınma sürecinde artılar sağlayacağı gibi kariyerinizin farklı bir doğrultuda ilerlemesinin de önünü açabilir.

Fark yaratın

Doğru bir şekilde yapıldığında, bir blog yaratmak sizi kalabalığın içerisinden çekip alır. Örneğin mevcut işinizden memnun değilsiniz ve kafanızda uzun zamandır yer etmiş, bilgi sahibi olduğunuza inandığınız bir alanda iş bulmaya çalışıyorsunuz. Blogunuzu bu alandaki uzmanlığınızı ve bilginizi ortaya koyacak şekilde hazırlamanızda yarar var. Şirketler artık işe alım sürecinde somut kanıtları ciddi anlamda önemsemeye başladı. Blogunuz sayesinde başarılarınızın somut kanıtlarını karşı tarafa ayrıntılı bir şekilde sunabilirsiniz.

Kendinizi kaliteli blog yazarlığına adayın

Blog yazmayı anlık bir heves olarak görmeyin. Blog yazmak, kişileri birçok yönden geliştiren bir uğraş. En önemlisi sağlam bir network kurabilmenize olanak tanımasıdır. Blogunuza yapacağınız yatırımlarınız sayesinde bir sosyal ağa sahip olabilir hatta maddi gelir bile kazanabilirsiniz. Zaman gelir belki bir iş aramaya ihtiyacınız bile olmayabilir.

Bu durum çok sık gerçekleşmediği için iş arama sürecini boşlamamak lazım. Şirketler, potansiyel adaylarının kendilerini bir şeye adamış olmalarını, düzenli olarak bir şeyler ile uğraşmalarını takdir eder. Profesyonel amaçlarınız olması birçok şirketin hoşuna gider. Ayrıca blogunuzun katkılarıyla ağınızdaki kişiler ile güçlü bir iletişim kurabiliyor olmanız da önemli bir noktadır. Blogunuzla bu aranan özelliklerin hepsine sahip olduğunuzu gösterebilirsiniz.

Tüm bunlar için blogunuzu oluşturduktan sonra düzenli olarak onu yenileyin ve alanınızdaki diğer blog sahibi kişileri de görmezden gelmeyin. Benzer blogları ve ilgileri olan kişilerle iletişim içerisinde olarak bir ağ oluşturmaya çalışın.

Doğru konu seçin


Bir blog oluştururken her şeyle ilgili bir şeyler yazabileceğinizi düşünmeyin. Eğer bir iş bulmak ve kariyerinize katkı sağlaması amacıyla blog oluşturuyorsanız, blogunuz tercih ettiğiniz alana yönelik içerikler barındırmalı.  Bunun yanı sıra çalışmak istediğiniz sektörle ilgili yazılar da yazabilirsiniz. Yyaptığınız işe karşı ne kadar tutkulu olduğunuzu blog yazılarınızda gösterin.

Sağlıklı iletişim kurun

Blog yazarlığı sürecinde sizi takip eden, yazılarınıza yorum yapan kişiler ile sağlıklı bir iletişim kurmaya özen gösterin. Okur yorumlarını, önerilerini ve isteklerini dikkate alın. Blog takipçileri ile kurulacak iletişim, blogunuzun daha iyi bir noktaya gelmesi açısından önemlidir. Etkileşimli ve iletişimin yüksek olduğu bir blog, şirketlerin de ilgisini çekecektir. İletişim yönünüzün kuvvetli olduğunun farkına varan şirketler size bünyelerine dahil etmek için girişimde bulunabilir.

Polemik konusu olabilecek içeriklerden kaçının

Blogunuz sayesinde kariyerinizde yeni bir sayfa açmak, ve nitelikli bir işe alınmak istiyorsunuz, öyle değil mi? Bu yüzden birilerini kızdıracak, rahatsız edecek ve onların tepkisini çekecek konular hakkında yazmaktan uzak durun. Daima profesyonelce hareket edin. Blogunuzu takip eden kişiler, gün gelir beraber çalışabileceğiniz kişiler olur.  Profesyonel ve donanımlı olduğunuzu gösterirken, başkalarıyla iyi geçinebilmeye de dikkat edin.

Blog dünyasında kaybolmayın

Son yıllarda sayısı milyonları aşan blog dünyasında kaybolmamak ve okunabilir bir içerik hazırlamaya özen göstermeniz, blogunuzun kariyerinize katkı sağlamasını kolaylaştıracaktır. Blog yazılarında daldan dala atlayarak konu kirliliği yapmamaya dikkat etmelisiniz. Blog yazmak aklınıza her geleni yazmak değildir. Hedef kitlenizi net bir şekilde belirlemeli ve onlara uygun bir dille özgün yazılar yazmalısınız.

Mümkün olduğunca konununuz hakkında güncel bilgiler verin ve emin olmadığınız konular hakkında kesinlikle yazı yazmayın. Blogunuzun doğru hedef kitle tarafından kolay bir şekilde bulunabilmesi için anahtar kelimelere mutlaka dikkat edin. Arama motorlarında kolay bir şekilde bulunabilen ve ilgili alanda üst sıralarda çıkan bir bloga sahip olmanız birçok şirketin dikkatini çekecektir.

Blog yazmak kariyerinizi parlatabilir Blog yazmak kariyerinizi parlatabilir Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Aralık 08, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.