En iyi haber yazılımı hangisi?

Haber sitesi açmak isteyenlerin en çok dikkat etmesi gereken konulardan biri de haber sitesi yazılımı seçimini doğru yapmak olmalı.

İnternet haberciliğinin profesyonel bir şekilde yapılması için doğru haber scripti seçmek, projenin gelişmesi ve markalaşması açısından büyük önem taşıyor.

Eğer amacınız küçük çaplı bir haber sitesi kurmak ise Wordpress haber sitesi temasını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

"Ben marka olacak bir haber sitesi kurmak istiyorum, yüksek ziyaretçi sayısında sorunsuz bir şekilde çalışmalı, teknik kısımla uğraşmak istemiyorum, kolay yönetilebilir olmalı" diyorsanız özel haber yazılımı tercih etmeniz yararınıza olacak.
 
Yüksek ziyaretçisi olan, marka olmuş birçok haber sitesi haber yazılımı ile yayıncılık faaliyetlerini sürdürüyor. Wordpress tabanlı haber sitesi ile çok iyi noktaya gelmiş siteler olsa da bunların sayısı pek fazla değil.

Bunda Wordpress haber sitesi yazılımının yüksek ziyaretçi trafiğinde sorun yaşaması etkili bir faktör. Anlık online sayısı fazla olunca Wordpress haber teması kullanan sitelerde şişme meydana gelebiliyor. Bu birtakım eklentiler ile çözülse de çok fazla verimli olmayabiliyor. Wordpress tema ile online habercilik yapacağım diyorsanız Wordpress optimizasyon konusunda profesyonel olan kişilerden destek almanız gerekebilir.

Anlık binlerce ziyaretçi kaldırabilecek nitelikte bir haber sitesi için PHP tabanlı özel haber sitesi yazılımı kullanmak gerekiyor. Özel haber yazılımları aynı zamanda haber girmeyi ve yönetmeyi kolaylaştırdığı için zamandan da tasarruf etmeyi sağlıyor.

Milyonlarca internet kullanıcısının en çok ziyaret ettiği internet siteleri arasında ilk sıralarda yer alan haber sitelerinin anlık ve güncel gelişmelerde ziyaretçi trafiğini sorunsuz bir şekilde ağırlayacak yapıda olması lazım. Fazla ziyaretçi girince çöken bir site aynı zamanda okuyucunun gözünde de itbar kaybı yaşıyor.

Türkiye'de irili ufaklı birçok haber sitesi yazılımı satışı yapılsa da bu pastadan en çok payı alan firmalar belli. Piyasada haber sitesi sahipleri tarafından en çok kullanılan  haber yazılımı firmaları aklıma geldiği kadarıyla şunlar: TE Bilişim, CM Bilişim, Gazisoft, Haber Yazılımı, Haber Paketleri, Net Haber Yazılımı, Web Aksiyon, Haber Matik, Önem Soft, Tumeva, Codec Teknoloji, Soft Medya, Anadolu Web.

En iyi haber sitesi yazılımı hangisi?

En iyi haber sitesi yazılımı olmak için o yazılımın çok site tarafından tercih edilmesi ve sonraki versiyonlarının da müşteriler tarafından kullanılması önemli.

Özellikle TE Bilişim'in bu noktada ciddi müşteri potansiyeli var. Müşteriler arasında popüler olmuş, her gün binlerce kişi tarafından ziyaret edilen haber siteleri de var. Son yıllarda CM Bilişim ve Gazisoft'u da tercih eden sitelerin fazla olduğunu görüyorum.

Diğer yazılımlar hakkında fikrim yok ancak TE Bilişim'in haber yazılımı kullanan biri olarak kolay yönetilebilir, profesyonel ve sorunsuz olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca destek konusunda da oldukça hızlı ve ilgililer. Şu ana kadar teknik ve diğer konularda hiçbir sorun yaşamadım. Hosting hizmetleri de iyi. Haber yazılımlarının teması kullanışlı. Yeni versiyonlara kolayca geçiş yapılabiliyor.

Size sadece düzenli olarak güncellemek, kaliteli habercilik yapmaya odaklanmak kalıyor. Bütçeniz ve beklentileriniz doğrultusunda sıfırdan da tema hazırlıyorlar.

Haber yazılımı almak isteyenlere öneriler

Bütçenize uygun en iyi haber yazılımı için haber yazılımı yapan tüm firmaların çalışmalarını inceleyin. Demolarına bakın, yönetim panellerine bakın. Fiyatlar, ödeme seçenekleri, indirim ve kampanyalar hakkında bilgi alın. Bu yazılımları kullanan kişilerin yorumlarını alın.

Satış sonrası destek konusunda mutlaka bilgi alın. Projenizin içeriğinden ve hedef kitlesinden bahsedin ki size uygun ve ekonomil çözümler sunabilsinler. Mobil destekli olup olmadığına dikkat edin. Hosting hizmeti verip vermedikleri hakkında bilgi alın. Kolay yönetilebilir, gözü yormayan, okuyucuyu kaçırmayacak nitelikte olmasına dikkat edin. Bütçe sıkıntınız yoksa özel haber yazılımı hazırlatın.



En iyi haber yazılımı hangisi? En iyi haber yazılımı hangisi? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Mart 20, 2016 Rating: 5

3 yorum:

  1. Benden tavsiye yazılım alacaklar kolay yönetilebilir olmasına çok çok dikkat etmeliler, sıkıntı olur sonra. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Wordpress tercih edilmiyor mu? Ben Sözcü gazetesini yapan kişiyim. Sözcü Gazetesi WORDPRESS dir. Şu an MYNET'i tahtından indirerek Türkiye'nin en çok ziyaret edilen YERLİ sitesi olmuştur. Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın. Wordpress veritabanı bakımından en az tablo yapısına sahip ve en hızlı içerik sistemlerinden birisidir.

    YanıtlaSil
  3. Gerçktende sitenizi çok beğendim verdiğiniz bu paylaşımlardan dolayi teşekkür ederim hocam elinize sağlık

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.