Yerel haber sitesi açmak daha avantajlı

Haber siteleri, internette en çok ziyaret edilen site türleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Hızla artan internet kullanımı ile birlikte güncel haberler artık internet gazeteleri aracılığı ile anlık olarak takip ediliyor.

Haber sitelerine ilginin fazla olması yeni site açmak isteyenleri bu alana yöneltti. İnternet haberciliğinin yükselişe geçmesi ile birlikte haber sitesi sayısında ciddi artışlar yaşandı. Türkiye'de irili ufaklı binlerce haber sitesi var. Bu siteler arasında günlük on binlerce ziyaretçi çeken çok site var.

Durum böyle olunca yeni açılan bir haber sitesi ile trafik çekmek git gide zorlaşıyor. Haber sitesi açmak isteyenler genelde ulusal haber sitesi anlayışını benimsediği için çok başarılı olamıyor. Birkaç ay sonra açılan haber siteleri kapanıyor ya da kendi haline bırakılıyor.

Bunun en büyük sebebi, ulusal haber siteleri arasında ciddi rekabetin olması. Birçoğu Google News kayıtlı haber sitesi olduğu için binlerce trafik çekebiliyor. Bu noktada Google News kaydı olmayan haber siteleri geri planda kalıyor. Geniş içerikli haber sitesi için çok daha fazla zamana ihtiyaç var. Ayrıca tutunabilmesi için ciddi bir bütçe de gerekli.

Haber sitesi açmak bu zamanda riskli işlerden biri. Bu yüzden haber sitesi açmak istiyorum diyenler bu işi gerçekten yapmak istiyorsa sektöre girmeli. Haber sitesi açmak isteyenlerin yaşadıkları ilçede, beldede yerel haber sitesi açmalarını tavsiye ediyorum.

Neden mi?

Yerel haber sitesi kurmak az maliyetlidir.

Yerel haber sitesi ile markalaşmak ve bölgede etkili olmak kolaydır.

Yerel haber sitesi için binlerce liralık haber yazılımı gerekmez.

Yerel haber sitesi hosting giderleri düşük olur.

Yerel haber sitesi özel haberler ile ulusal haber sitelerinin de dikkatini çekebilir.

Yerel haber sitesi için illa ajans üyesi olmak zorunluluğu yoktur.

Yerel haber sitesi için haber üretmek zor değildir.

Yerel haber sitesi faaliyet gösterilen bölgenin sesi olmak ve sorunlarını dile getirmede ilk tercih edilen mecra olabilir.

Yerel haber sitesi Wordpress haber teması ile kurulabilir.

Yerel haber sitesi az sayıda kişi ile idare edilebilir.

Yerel haber sitesi faaliyet gösterdiği bölgede kolay reklam alabilir.

Yerel haber sitesi ile başarılı olmak daha kolaydır.

Yerel haber sitesinin SEO'su daha kolay yapılır.

Yerel haber sitesi ilgili anahtar kelimelerde kısa sürede yükselebilir.

Yerel haber sitesinin sadık okuyucu kitlesi kazanması kolaydır.

Yerel haber sitesinin tanıtımı kolay ve daha az maliyetli yapılabilir.


Yerel haber sitesi açmak daha avantajlı Yerel haber sitesi açmak daha avantajlı Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Kasım 03, 2015 Rating: 5

1 yorum:

  1. 45-50 bin nüfuslu bir ilçenin haber sitesini açmayı düşünüyorum. Rakip olarak birkaç tane site var ama güncel değiller. Bu sitelerdeki Haberler 4-5 yıl önceden kalma. Birde bu ilçeden olanların yaklaşık olarak yarısı Avrupa ülkelerinde ikamet etmekte. mailinizi bekliyorum syildiz23ster@gmail.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.