Haber sitesinden para kazanmak için tavsiyeler

Haber sitesi açmak, son yıllarda çok moda oldu. Haber sitesi yazılımlarının uygun fiyatlara satılması ile birlikte habercilik deneyimi olmayan kişiler de haber sitesi sahibi olmaya başladı. Haber sitesi sayısı her geçen gün artsa da gerçek anlamda habercilik maalesef yapılmıyor.

Haber sitesi sahipleri nitelikli habercilik yerine daha fazla tık alarak Google Adsense kazançlarını artırmayı önemsiyor. Durum böyle olunca da haber siteleri para kazanmak için haber hariç her şeyin yer aldığı mecralar haline dönüşüyor.

Türkiye'deki haber sitelerinin büyük çoğunluğu içerik ve tasarım bakımından neredeyse aynı. Çünkü birçok site hazır haber sitesi yazılımı tercih ediyor. Bu noktada rakiplerden sıyrılmak için nitelikli içerik üretmek büyük önem taşıyor.

Haber sitelerinin tek tipleşmesi, bu sitelerin kazançlarını da önemli ölçüde etkiliyor. Büyük haber siteleri ve gazetelerin siteleri haricinde gerçek anlamda reklam alan haber sitesi yok denecek kadar az. Adsense, haber siteleri için bir kurtarıcı durumunda.

Adsense'den de ciddi paralar kazanmak maalesef çok zor. Çünkü haber sitelerinde birden fazla kategoride içerikler olduğu için çıkan reklamlar da çeşitlilik gösteriyor. Bu da tıklama başına ücretleri etkiliyor.

Ayrıca haber sitelerindeki reklam yerleşimleri çok etkili değil. Çok sayıda reklam sitelerin her yerinde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Reklam yerleşimlerinin profesyonel bir şekilde yapılması önemli.

Haber siteleri hakkında yazdığım yazılar ile ilgili çok sayıda mail aldım. Haber sitesi kurmak isteyen çok kişi var. Çoğu da bu işten kısa sürede para kazanmayı istiyor. Bu gerçekten zor. Haber sitesi ile para kazanmak öyle sanıldığı kadar kolay değil.

Haber sitesinden para kazanmak için tavsiyelerim

-Özgün içerikler oluşturun.

-Profesyonelce hareket edin.

-Adsense'ye bel bağlamayın.

-Ziyaretçi sayısını organik yollardan artırmak için çalışın.

-Reklam yerleşimlerinde abartıya kaçmayın.

-Mobil site oluşturun ve mobil versiyona da reklamlar koyun.

-Sitenizin marka bilinirliğini artırın.

-Sunum dosyası oluşturarak online medya planlama ajanslarına başvurun.

-Yerel haber sitesi için faaliyet gösterilen bölgedeki esnaf ile iletişime geçin, sitenizi tanıtın.

-Tanıtım yazısı almak için site verilerinizin makul seviyelere inmesini bekleyin.

Her ne kadar özgün içerik önemli desek de tanıtım yazısı yayınlatanlar için Alexa, tekil hit, indeks sayısı, Pagerank, Trustrank gibi veriler önemli. Bu yüzden sitenizin Alexa'da TR sıralamasında 8K altında olmasına özen gösterin.

Haber sitenizi TR sıralamasında ilk 1000-1500 arasına sokarsanız iyi olur. Genelde ilk 2000 içindeki sitelere kaliteli site gözüyle bakılıyor. Bu ne kadar doğru bilinmez ama maalesef piyasa bu şekilde işliyor. Bu da ciddi bir çalışma ile olacak.

Alexa'daki dalgalanma sitenizin çok kaliteli olmadığının göstergesi. Siteniz bugün TR sıralamasında 9K iken yarın birden 13K'ya çıkıyorsa bir yerlerde yanlış var demektir. Her gün düzenli içerik üretin, fayda sağlayıcı konulara yer verin.

Alexa %100 gerçek sonuçlar vermese de sitenizin durumunu gözlemleminiz açısından fikir verebilir. İçerik üretirken fayda sağlayıcı, yeniden ziyaret edilecek konulara yönelin. Siteniz ne kadar ziyaret alırsa, sayfalarda geçirilen süre ne kadar artarsa verileriniz de o denli iyi seviyelere gelecektir.

Sitenizden Adsense harici tanıtım yazısı satışı, esnaf reklamları, medya planlama ajanslarından alacağınız reklamlar ile gelir elde etmeniz mümkün. Bu noktada çalışmalarınızı boşlamayın.





Haber sitesinden para kazanmak için tavsiyeler Haber sitesinden para kazanmak için tavsiyeler Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Nisan 21, 2015 Rating: 5

3 yorum:

  1. eğer, bireysel olarak böyle bir haber sitesi yayınlama fikrine sahipseniz bence çok uçmayın derim. ortalıkta onlarca profesyonel ajans var ve büyük haber siteleri de bu ajanslara yıllık abonelik şeklinde üye olarak, tüm haberleri ücretsiz ve anında çekebiliyor. bununla birlikte zaten atı alan üsküdar'ı geçmiş arkadaş. eğer bu işten para kazanmak istiyorsanız, bence haber sitesi fikrini tamamen çöpe atın. mynet, hürriyet, cnn, ntv gibi onlarca ulusal ve hatta uluslararası haber sitesi varken, bir kişinin oradan buradan toplayacağı haberler mi ilerleme sağlayacak?

    oldukça olumlu ve umut verici, heyecanlandırıcı bir yazı olmuş fakat bence bu yazı gereksiz bir yazıydı. bunlardan bahsetmek yerine "haber sitesi kurmayı düşünüyorsanız, vazgeçmeniz için nedenler!" başlıklı bir yazı daha uygun olabilirdi.

    ben 4 yıldır %95'in üzerinde özgün haber yaptığım www.tokatportal.com internet gazetemi bile istediğim seviyeye getiremedim ve adsense'ten aylık 3.75 TL'nin üzerine çıkamadım. kaldı ki tek bir şehri ilgilendiren bir haber sitesi olmasına rağmen.

    sonuç olarak, gelin bu sevdadan vazgeçin arkadaşlar. moda, makyaj, güzellik, kozmetik, blog, teknoloji, eğitim, sağlık gibi konularda haber değil de makale şeklinde yayın sunan bir siteyle yola çıkmaya çalışın. hem haber sitesinden daha hızlı ilerlersiniz hem de daha fazla para kazanırsınız. 10 yıllık blogger, blog yazarlığı tecrübelerim bana bunları söylüyor, gerisi hikaye!

    bu arada bu gibi konularda ve genel olarak yazdığım bloğum olan RoketOsman'a da beklerim hepinizi.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bilgiler var. Benim gibi yerel gazetecilik yapanları bilgilendirmesi açısından da çok iyi oldu. Bu arada siteme de bakarsanız çok sevinirim. www.tarsuskentgazetesi.com

    YanıtlaSil
  3. Makale çok bilgilendirici olmuş.Emeğinize sağlık.Ancak özgün haber vs yetmiyor.Google reklamlarınıza tıklama oranı attığınız haber ile orantılı olmuyor.Haber sitesine girenler haberi okuyup çıkıyor. bu arada sitemzi ziyaret etmenizi isteirz. www.arasinsesi.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.