Instagram'da en kolay ve en hızlı satış nasıl yapılır?


Instagram'da satış nasıl yapılır? Instagram'sa satış sayfası nasıl açılır? Instagram'da satış hesabı nasıl açılır? Instagram'da satış artırma teknikleri, Instagram'da satılabilecek ürünler ile ilgili merak ettiklerinizi bu yazıda cevaplıyorum.

Instagram'da ürün satmak, son yıllarda en popüler iş modellerinden biri. Instagram satış sayfası açmak isteyenlerin sayısında ciddi bir artış göze çarpıyor. Aynı şekilde Instagram satış hesabı olarak açılmış pek çok sayfa da bulunuyor. Peki, herkes satış yapabiliyor mu? Maalesef satış sayfası olarak açılanların büyük çoğunluğu satış yapamıyor. Nelere dikkat etmelisiniz?

Her şeyden önce satacağınız doğru ürünü bulun. Belli bir kitlesi olan, herkesin satmadığı, kolay bir şekilde temin edebileceğiniz ya da üretebileceğiniz niche ürünler sizi başarıya ulaştırır. Instagram pazarlaması ve Instagram satış teknikleri hakkında bilgi sahibi olmasınız da kaliteli görseller ve doğru hashtag kullanarak satış yapmanız  mümkün olabilir. 

Instagram'da ürün satışı yapan herkesin ileri seviye dijital pazarlama bilgisine sahip olduğunu mu sanıyorsunuz? Birçok kişi deneme yanılma yöntemi ile bu işi öğrendi, öğreniyor. Buna rağmen Instagram danışmanı, Instagram pazarlama uzmanı, Instagram uzmanı gibi ünvanlarla pek çok kişi ortaya çıktı. Bu kişilerin büyük çoğunluğunun aktif satış deneyimi olduğunu düşünmüyorum. Hep aynı bilgilerle kitle edinmeye çalışıyorlar. 

Size bir örnek vereceğim;

Bundan 4-5 yıl önce yakın bir arkadaşım için bir satış sayfası oluşturduk. Kendisi ayda birkaç kez yurtdışına çıktığı için oralardan Türkiye'de pek bulunmayan nadir ürünlere getiriyordu. Bu ürünler biblo, takı, giyim vb. gibi farklı kategorilerde oluyordu. Bunların hepsini Instagram aracılığıyla satabilmeyi düşündü. Birlikte bir sayfa oluşturduk. En doğal şekilde ürün görselleri hazırladık. Ürünlerle direkt alakalı hashtag'ler kullandık. Açtığımız sayfa ortalama 5 ayda 2-3 bin kişilik bir kitleye erişti. Günde 2-3 sipariş gelmeye başladı. Satılan ürünlerin fiyatları değişkenlik gösterdiği için getiri de gayet tatminkar oluyordu. Herkesin düşündüğü gibi düşünürseniz başarılı olmanız zor. Toptan takı alıp satmaya çalışmak zor bir iş. Rakip çok. Sizinle aynı ürünleri satan onlarca belki yüzlerce sayfa var. Aradan sıyrılmanız için ya çok ucuza satacaksınız ya Influencer işbirliği yapacaksınız ya da sürekli reklam vereceksiniz. Bunların hepsi cebinizden kazanmadan para çıkışı demek. 

Az satılan, kolay temin edebileceğiniz, adet başı iyi kar bırakan ürünler bulmaya odaklanın. Doğru ürünü bulursanız yolunuz gerçekten açık.

İşbirliği ve danışmanlık için: medyaistasyonu@gmail.com 




Instagram'da en kolay ve en hızlı satış nasıl yapılır? Instagram'da en kolay ve en hızlı satış nasıl yapılır? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Nisan 03, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.