Kitap tanıtımı nasıl yapılır? Kitabımı nasıl tanıtabilirim?

Kitap tanıtımı nasıl yapılır? sorusunun cevabı kitap çıkarmayı düşünen birçok yeni yazar adayı tarafından merak ediliyor. Bu yazıda yeni çıkan bir kitabın tanıtımı için yapılması gereken bazı çalışmalar hakkında bilgi vereceğim.

Çok iddialı bir kitap yazmadığınız sürece birçok yayınevi kitap tanıtımı konusunda size gerçek anlamda destek sunmaz. Kitap çıkarmak konusunda paket olarak hizmet veren yayınevlerinin PR desteği oldukça kısıtlı ve yüzeyseldir. Kitap PR çalışması için kendi olanaklarınızı kullanmanız gerekir. Peki, ne yapmalısınız?

Kitap tanıtımı yapmak için en ekonomik yol basın bülteni dağıtımı konusunda destek almaktır. Basın bülteni gönderimi ile ilgili profesyonel çözümler sunan kişi ya da ajanslardan bu konuda destek alabilirsiniz.

Kitabınız ile ilgili kültür-sanat dünyasının dikkatini çekebilecek, haber değeri taşıyacak bir basın bültenine ihtiyacınız olacaktır. Basın bülteni yazımı profesyonel olarak haber formatında gerçekleştirilmelidir. Bu konuda da profesyonel içerik yazarı olan kişiler ile iletişime geçebilirsiniz. 

Kitabınız ile ilgili hazırlanan basın bültenin basın bülteni dağıtım servisleri aracılığıyla kültür, sanat, edebiyat gibi konular ile ilgili yayınlara ve editörlere ulaştırılması gerekir. Kitap basın bülteni, alakasız kişilere ve yayınlara gönderilirse haber olarak değerlendirilmesi mümkün olmaz.

Kitap basın bülteni dağıtımı çalışmasının tek seferlik değil belli zamanlarda yapılması önemlidir. Böylece görünürlüğünüzü artırmanız daha kolay olacaktır. Çok özel PR çalışması yürütülmediği sürece kitabınızın popüler mecralarda kendine yer bulması zordur. Ek bir bütçe harcamadan büyük haber portallarında, TV kanallarında, kültür-sanat programlarında kendinize yer bulmanız güçtür. 

Kitap tanıtım çalışmalarına basın bülteni dağıtımı ile başlamanız ilk aşamada daha doğru bir yol olacaktır. Kitabımı nasıl tanıtabilirim? diyorsanız yapmanız gereken diğer çalışmalar ise şunlar olmalıdır;

Basın danışmanı ile çalışmak

Kişisel web sitesi - blog oluşturmak

Web sitenizi içerik olarak güncel tutmak

Sosyal medya hesapları oluşturmak

Sosyal medya reklamları (Instagram/Facebook)

Online görünürlüğüzü artırabilecek tüm çalışmalar için bir bütçe ayırmak.

Bana ulaşın!

Kitap PR çalışması, kitap tanıtımı konusunda destek almak isterseniz bana engin@gursenmedya.com adresinden dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Size basın bülteni dağıtımı, içerik yazımı, dijital PR danışmanlığı konularında destek olabilirim.





Kitap tanıtımı nasıl yapılır? Kitabımı nasıl tanıtabilirim? Kitap tanıtımı nasıl yapılır? Kitabımı nasıl tanıtabilirim? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Mart 20, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.