NFT projesi tanıtımı nasıl yapılır? NFT satış önerileri

NFT projesi tanıtımı nasıl yapılır? Bir NFT projeniz var ve bunu NFT pazaryerlerinden birinde sergilediniz ancak satış yapamıyorsunuz. 

Peki, satış yapmak ve ilgi çekmek için neler yapmalısınız? NFT tanıtımı nasıl yapılır? Kolay NFT satışı yapmak nasıl olur?

NFT'ler ile ilgilenen kitlenin büyük çoğunluğu Twitter'ı aktif kullanıyor. Twitter hem NFT sanatçıları hem de NFT koleksiyoncuları için etkili bir sosyal mecra olduğu için mutlaka burada yer almalısınız.

İşe NFT projeniz ile ilgili bir Twitter hesabı oluşturmakla başlayın. Bu hesabınızda NFT projenizden bahsedin. Profil bilgilerini eksiksiz bir şekilde doldurun ve projenizin yer aldığı platformun linkini biyografi kısmına ekleyin.

Aynı şekilde Instragram hesabı oluşturmak, bir Discord kanalı, NFT'ler ile ilgili yayınlar yapan bloglarda web sitelerinde yer almak, ücretsiz NFT tanıtımı yapan web sitelerini değerlendirmek, basın bülteni dağıtımı çalışması yapmak, Influencer desteği almak yapılabilecek diğer tanıtım çalışmaları arasında yer alıyor.

Koleksiyonumun bir yol haritası olmalı mı?

NFT projenizin mutlaka bir amaca hizmet etmesi ya da bir yol haritasına sahip olması gerekmiyor. Öylesine oluşturulmuş ve ciddi satış rakamlarına ulaşmış çok koleksiyon var. İlginç olması, benzersiz olması, özgün olması burada önemli kriterler. Bazen on binlerce oluşturulmuş koleksiyonlar hiç satış yapamazsan 500-1000 parçadan oluşanlar kısa sürede popüler olabiliyor. Biraz da şans önemli.

Önerilerim

Öncelikle ilk etapta binlerce adetlik bir NFT koleksiyonu oluşturmayın. Maksimum 500-1000 adet parçadan oluşan bir koleksiyona odaklanın. Koleksiyonunuz Ethereum, Polygon ya da Solana ağında olabilir. Bu üç ağ en popüler NFT pazaryeri OpenSea tarafından destekleniyor. 

Makul fiyatlandırma çok önemli bir husus. NFT'lerinizin her birini 1 ETH gibi bir fiyattan listelerseniz satış yapmanız imkansız gibi bir şey. Bunun nedeni ise çok büyük ve yatırımcısına iyi kazandıran projelerin fazla olması. 

Arkasında büyük bir ekip olmayan ve yüksek fiyattan listelenen NFT koleksiyonları koleksiyonerlerin pek ilgisini çekmiyor. 

Makul, koleksiyonların ilgisini çekebilecek fiyatlar olsun. Fiyatlandırma olarak 0.01, 0.02, 0.03, 0.05 ETH vb. düşük fiyatlar sürümden kazanma mantığı ile hareket etmenizi ve koleksiyonunuzun daha fazla satmasını sağlar.



NFT projesi tanıtımı nasıl yapılır? NFT satış önerileri NFT projesi tanıtımı nasıl yapılır? NFT satış önerileri Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Temmuz 27, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.