Tweet satarak nasıl para kazanılır? NFT ile para nasıl kazanılır?

 

 

NFT nedir? NFT ne işe yarar? NFT ile nasıl para kazanılır? Tweet satmak nasıl para kazandırır?
son zamanlarda birçok kişinin internette  en çok araştırdığı ve cevabını merak ettiği sorular arasında yer alıyor.

Twitter'ın kurucusunun attığı ilk tweet'in 2,5 milyon dolara satılması NFT'ye olan ilgiyi daha da artırdı. Şimdilerde internetten para kazanmak isteyen birçok kişi NFT ile para kazanmanın yollarına yoğunlaşıyor. Bu yazıda genel olarak Tweet satarak para kazanmak, NFT satarak para kazanmak konusuna değiniyorum.

NFT, açılımı ‘Non-Fungible Token’ olan bir kısaltma. Yani, takas edilemeyen /dönüştüremeyeceğiniz bir kripto varlık ya da para olarak tanımlayabiliriz. 

Normalde Bitcoin gibi kripto paraları başka para birimlerine çevirmek, parça parça satmak mümkün iken NFT'lerde olay farklı.

Kriptografik token türü olan NFT, kopyalanamıyor ve türünün tek örneği oluyor. NFT özgün ve tek olduğu için karşılıklı olarak kendi türünden başka bir token ile takasının yapılamıyor. Bu durumda NFT'ye aktarılan bir sanat eserinin özgünlüğü kolayca doğrulanabilir ve eserlerin kopyalamasının önüne geçilimiş oluyor.

NFT’lerin de orijinal bir fotoğraf, sanat formu, ya da başka bir fikri mülkiyet olarak karşılığı olduğunu bilmelisiniz. Siz  NFT platformlarından bir NFT satın aldığınız zaman başka kimse de olmayan bir dijital sanat formuna (resim, şarkı, GİF, video vb.) sahip oluyorsunuz.

Bunun en bilinen örneği NFT örneği de Jack Dorsey’in ilk Tweet’i. Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Dorsey, platformda attığı ilk Tweet’i NFT olarak satışa sundu. Son gelen teklif ise dudak uçuklatacak cinsten: tam tamına 2.5 Milyon ABD Doları. Bu tweet hatta Türk asıllı bir girişimci tarafından satın alındı.

Grimes’ın 6 Milyon ABD Doları değerinde yüzlerce sanat çalışmasını satması pikseller ile oluşturulan bir kedi görseli animasyonunun 590 Bin ABD Doları’na satılması da bu alandan ciddi paralar kazanabileceğini ortaya koydu. 

NFT satışı nasıl yapılır? NFT ile nasıl para kazanılır?

NFT alım satımının genellikle kripto para birimleriyle yapıluyor. Genelde Ethereum kullanılıyor. Yani, NFT almak istiyorsanız bir cüzdan hesabına ve bir miktar kripto paraya sahip olmalısınız. Bu adımdan sonra, Rarible; Known Origin; veya Open Sea gibi NFT pazar yerlerinde alım satım yapabilirsiniz.

Buralarda yapılacak satışlar şu şekilde oluyor:

Öncelikle bir Ethereum cüzdan hesabı ediniyorsunuz. Bu hesabınızla NFT alım satım platformlarından birine giriş yapıyorsunuz. Satmak istediğiniz ürünü ( JPEG, GİF, PNG vb.) buralarda aynı ilan sitelerine bir ürün ekler gibi bazı alanları doldurarak listeliyorsunuz. Platformlar değişen tutarlarda Gas Fee adı altında listeleme ücreti alabiliyor. Bunu Ethereum / Dolar karşılığı tahsil ediyorlar. Satış işlemlerinde ise yüzde bazında komisyon alıyorlar. Ürününüz listelendikten sonra alıcılar teklif verebiliyor ya da direkt satın alabiliyor. Sonrasında listediğiniz NFT ürününü satttığınızda komisyonlar kesildikten sonra kalan tutar Ethereum cüzdanınıza aktarılıyor. Siz buradaki miktarı kripto para borsalarına transfer ederek satıp paranızı TL cinsinden kendi banka hesabınıza çekebiliyorsunuz.


Tweet satarak nasıl para kazanılıyor?

Son zamanlarda en çok ilgi gören konulardan biri de tweet satarak para kazanmak oluyor. Twitter'ın kurucusunun platformda ilk attığı tweet rekor bir fiyata 2,5 milyon dolar civarı bir rakama satıldı. Tweet satışı ise Valuables adlı site aracılığıyla yapılıyor. Bu site Ethereum tabanlı bir platform. Siteyi kullanmak için Twitter hesabınızı ve Ethereum cüzdanınızı bağlamanız gerekiyor.

Öncelikle bir Metamask cüzdanı kurmanız gerekiyor. Bu cüzdan, kullanmış olduğunuz web tarayıcısına entegre bir biçimde çalışan bir Ethereum cüzdandır. Metamask’ı, satmış olduğunuz tweet’ler için ödeme alacağız zaman kullanabilirsiniz.

Metamask cüzdanını kurduktan sonra, Valuables’i de kolay bir biçimde kurarak kullanabiliyorsunuz. Yapmanız gereken şey Valuables web sitesine gidip, siteyi Ethereum cüzdanınıza bağlayacak olan MetaMask ile oturum açmak. Bu hesaba erişebilmek için Twitter ile de oturum açmanız lazım.

Twitter hesabınızı ve cüzdanınızı bu platforma bağlamanız ardından tüm tweet’leriniz otomatik olarak satışa sunulur. İlgi çeken tweet’lerinize çeşitli teklifler yapılabilir.

Satışa çıkarmak istediğiniz tweet’inizin bağlantısını, platformdaki arama çubuğuna yapıştırabilirsiniz. Bu işlem sonrasında bu sistem, size bu satışı paylaşmak için bir link verecektir. Sizler de bunu istediğiniz yerde yayınlayabilirsiniz.

Bu kısımları halletikten sonra satmak istediğiniz tweetin linkini burada paylaşıyorsunuz. Sonrasında ilgi görürse alıcılar size fiyat teklifi verebiliyor. Kabul ederseniz satış gerçekleşiyor. Ücreti Ethereum olarak alıyorsunuz ve diğer NFT alım satım platformlarında olduğu gibi kripto para borsalarında satıp TL olarak alabiliyorsunuz. Bu sitenin kullanımı ve üyelik vb. için ücret almaması daha cazip geliyor. Dakikalar içinde tweet satışı yapabilirsiniz.

 

 

 

 

Tweet satarak nasıl para kazanılır? NFT ile para nasıl kazanılır? Tweet satarak nasıl para kazanılır? NFT ile para nasıl kazanılır? Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Mart 10, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.