Instagram satış ve Instagram pazarlama eğitimi talebi artacak


Instagram'dan satış yapmak, Instagram hesabını organik olarak büyütmek ve daha etkili Instagram pazarlaması için ipuçları arayanlar son zamanlarda Instagram eğitimlerine ilgi göstermeye başladı.

Gözlemlerim doğrultusunda bazı kişilerin kendilerini Instagram pazarlama uzmanı olarak konumlandırdığını ve online eğitim satışı yaptıklarını görüyorum. Bu alanda eğitim programı düzenleyenlerin daha da artacağını düşünüyorum. Pandemi dolayısıyla online eğitimler oldukça popüler hale geldi ve bu trend yükselmeye devam edecek. Instagram üzerinden e-ticaret yapmak ve sosyal ticaretin inceliklerini öğrenmek ve işinizde uygulamak istiyorsanız bu eğitimleri deneyebilirsiniz.

Bir sosyal ağ olarak hayatımıza giren Instagram artık e-ticaretin en büyük pazar yeri oldu. Binlerce marka, girişimci, bireysel ürün satıcısı Instagram'da ürün satışı yapıyor. Instagram satış sayfası sayısı her geçen gün artıyor. Böyle giderse yakında satış yapanlar kullanıcı olarak Instagram'da yer alanları sollayacak. 

Bundan dolayı rekabetin her geçen gün arttığı Instagram'da para kazanan bir satış sayfası olarak ayakta kalmak giderek daha da zorlaşacak. Instagram da satış odaklı bir sosyal ağ olmaya başladığının farkında ve sürekli algoritma değiştiriyor. Instagram alışveriş özelliği ile birçok popüler ve yerel marka da artık Instagram'da ürünlerini listeliyor. Dediğim gibi Instagram'da ticaret pazarı kızışıyor. 

Instagram satış sayfası açmak e-ticaret sitesi kurmaya göre maliyetsiz

Instagram'da satış yapmak için bir sayfa oluşturmak e-ticaret sitesi kurmak gibi maliyetli bir yatırım gerektirmiyor. Akılda kalıcı ve marka olabilecek bir isim bulduktan sonra dakikalar içinde bir Instagram satış sayfası açmak mümkün. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Açacağınız Instagram butik sayfasında ne satacaksınız, kime satacaksınız? Ürünleri nereden, kaça alacaksınız ve kaça satacaksınız? Ürünlerinizi hedeflediğiniz kitleye nasıl pazarlayacaksınız?

Instagram butik açmak isteyenlerin en çok tıkandığı noktalar bunlar. Herkesin kafasında Instagram'dan satış yaparak para kazanma fikri var ancak iş uygulamaya geldiğinde durum çok farklı. İşte bu noktada yol gösterici makaleler, blog yazıları, e-kitap, video içerikler, online eğitim programları devreye giriyor. Ne yapacağını bilmeyenler eğitim kısmına önem vermeye başlıyor. Birkaç bin lira ödeyerek eğitimler satın alıyor ve sayfalarının onlara bu eğitimler sonrası hemen kazanç sağlayacağını umuyor. 

Öncelikle şunu unutmayın. Alacağınız Instagram pazarlama ve satış eğitimleri size direkt para kazandırmaz. Neleri nasıl yaparsanız kazanç elde edebileceğinize dair ipuçları, yol haritası ve etkili reklam verme gibi içerikleri verir. Bu eğitimler takipçi sayınız kaç olursa olsun potansiyel müşteri adaylarınıza ulaşmanızı ve onları müşteriye çevirmeniz için bilmeniz ve yapmanız gerekenleri içerir. Etkileşimi artırmayı, organik takipçi kazanmayı, satış yapabilmeyi sağlayabilecek öneriler ve uygulamalar içerir. Siz çalışmazsanız, kendinizden bir şey katmazsanız dünyanın en iyi eğitimini dahi alsanız bir yol alamazsınız. Bundan dolayı bu tür bir eğitim alacaksanız kendinize bu iş için mutlaka sakin bir kafayla zaman ayırmalısınız.

Bu eğitimlerin yanı sıra Instagram'da satış yapmak ve satışları artırmaya yarayabilecek birçok ipucunu internette biraz zaman ayırarak araştırma yaparsanız ücretsiz bir şekilde bulabilirsiniz. Detay ve daha ileri seviye için bir eğitim programı satın almanız tabiki yararınıza olacaktır.

Instagram'da satış yapmak istiyorsanız bilmeniz gerekenler

-Satmayı düşündüğünüz ürün/ürünler (Nereden tedarik edeceksiniz, birim başı fiyat, satmayı düşündüğünüz fiyat)

-Hedef kitle belirleme (Ürünleri kime satacaksınız? Potansiyel müşterileriniz kimler ve onları ne kadar tanıyorsunuz?)

-Teslimat (Ürünleri müşterilere nasıl göndereceksiniz? Ödeme ve kargo için hangi servisleri kullanacaksınız?)

-Etkili bir profil oluşturma (Logo, biyografi, web sitesi linki, konum, iletişim bilgileri.)

-İşletme hesabına geçiş (Ayrıntılı analiz ve güncel istatistikler için şart.)

-Instagram ürün çekimi teknikleri (Instagram'da paylaşacağınız ürünlerin fotoğraflarını nasıl çekmelisiniz? Cep telefonu ile çekim teknikleri)

-Gönderi tasarımı için uygulamalar (Ücretsiz gönderi tasarımı siteleri, stok fotoğraf siteleri)

-Instagram gönderi açıklama metni yazımı (Ürün ve hizmetleriniz ile ilgili potansiyel müşterilerinizin bilmesi, öğrenmesi gerekenler.)

-Instagram hashtag kullanımı (Size potansiyel müşteri ve takipçi getirebilecek, etkileşimi artırabilecek etiketler kullanmak, etiket analizi.)

-Rakip analizi (Sizinle aynı ya da benzer ürün satan sayfaları analiz etmek. Ne tür gönderiler paylaşıyorlar, ne zaman paylaşıyorlar, hangi etiketleri kullanıyorlar, hangi iletişim kanalları var, gönderi tasarımları nasıl, yorumlara cevap veriyorlar mı? vb.)

-Etkileşim artırmak (Instagram çekiliş, Instagram reklam, kampanya, indirim, Instagram influencer işbirlikleri) 

-Kurumsallaşma (Şirket kuruluşu, kurumsal kimlik oluşturma, markalaşma, PR çalışmaları vb.)

 


Instagram satış ve Instagram pazarlama eğitimi talebi artacak Instagram satış ve Instagram pazarlama eğitimi talebi artacak Reviewed by Medya İstasyonu on Cumartesi, Eylül 26, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.