Instagram ile işinizi nasıl büyütürsünüz? Hizmetinizi nasıl pazarlayabilirsiniz?

Instagram ile işinizi ve markanızı büyütmek ister misiniz? Cevabınız "Evet" ise bu blog yazısını okumanızı tavsiye ediyorum. 

Instagram, son yıllarda birçok sektör için en önemli reklam, tanıtım ve pazarlama mecrası oldu. Milyarlarca dolarlık bir ekonomi haline gelen Instagram'da ürün satan, hizmet satan, danışmanlık veren, ürün tanıtımı yaparak para kazanan birçok kişi var. Instagram'ın para kazandırmadaki potansiyelinin fazla olması kendi işini kurmak isteyen, kolay para kazanmak isteyen ya da mevcut işini daha çok geliştirip daha fazla müşteri kazanmak isteyenlerin iştahını kabartıyor. Instagram'ı aktif kullanan her ölçekteki işletme ve kişisel marka olmak isteyenler hedeflerine daha kolay ulaşabilir. Peki, ne yapmalı? Nereden başlamalı?

Öncelikle bir Instagram hesabı oluşturun. Şu ana kadar bir Instagram hesabı açmadıysanız ilk işiniz bu olsun. Benim internet ile, sosyal medya ile aram iyi değil, anlamam demeyin. Nice insanlar hiç bilmediği halde Instagram ile hayal edemediği bir müşteri kitlesine sahip oldu, para kazandı ve hayallerine kavuştu. Sizin ne farkınız var? Yapabileceğinize inanırsanız gerisi de gelecektir.

Daha iyi anlamanız açısından örneklerle gidelim. 

 Ne iş yapıyorsunuz?

-Boya ustasıyım. Ev, iş yeri gibi mekanların boyasını, badanasını yapıyorum. Boyacısınız ve normal bir sosyal medya kullanıcısınız. İşinizi internet ile biraz daha fazla büyütmek ve daha fazla boya işi almak istiyorsunuz. Serbest olarak çalışan biri olarak Instagram'dan nasıl müşteri bulabileceğine değinelim.

Başlıyoruz.

Öncelikle sizinle aynı alanda iş yapanların Instagram sayfalarını genel olarak inceliyoruz. Sonrasında bir Instagram hesabı oluşturuyoruz. Kullanıcı adı belirliyoruz. Yaptığınız iş ile ilgilenebilecek kitleye ulaşmak için kullanıcı adınızda boya, bada vb. kelimelerin geçmesine dikkat ediyoruz. Örneğin; badanaustasıyım, boyacınız, boyacıaliusta, boyacıahmet, ankarabadanacı, izmirboyaci, boyabende vb. gibi. Neden böyle yapıyoruz? Boyacı ve badanacı ihtiyacı olanlar bu kelimeleri aratıyor. Gidip sizin gerçek isminiz "Ali Veli" diye aratmıyor. Karşılarına çıkan sayfalara bakıyorlar. Kimler var, neler yapmışlar? 

Sizin Instagram sayfanız için kullanıcı adını belirledik. Dikkat çekmesi için bir de logo yapıyoruz. Bu sizin sayfanızın bir profil resmi. Ücretsiz ve basitçe yapılabiliyor. Sonra profilinizdeki alanları doldurmaya başlıyoruz. (Açıklama kısmı için: Boya-badana işleri, uygun fiyat garantisi, ücretsiz keşif, hızlı ve temiz teslimat, güvenilir hizmet vb. metin + telefon no yazılacak.)

Sonraki kısımda boya ve badana işleri yaparken çektiğiniz iş fotağraflarını düzenli olarak paylaşıyoruz. Fotoğraflara açıklama yazıyoruz, etiket kullanıyoruz. Örneğin Beylikdüzü'nde bu işi yapıyorsanız #beylikdüzüboyacı #beylikdüzübadanaci, #beylikdüzütadilat #beylikdüzüboya #beylikdüzüdekorasyon vb. ilgili olabilecek etiketler kullanıyoruz. Civar ilçelere de hizmet veriyorsanız aynı şekilde yapabilirsiniz. Müşterilerden yorum yapmasını da isteyebilir ve bunları da sayfanızda referans olarak paylaşabilirsiniz.

Düzenli olarak gönderi paylaşırsanız dikkat çekmeniz daha kolay olur. Hesabınızı işletme hesabı olarak yapılandırırsanız ayrıntılı istatistik görebilirsiniz. Hizmet verdiğiniz bölgeye yönelik Instagram reklamları da verirseniz çok daha hızlı müşteri bulursunuz. Instagram reklamları yaş, cinsiyet, ilgi alanı, ve yer olarak filtrelenebildiği için nokta atışı yapmanız mümkündür. Özellikle bahar ve yaz aylarında boya işlerine talep arttığı için bu zaman diliminde daha fazla reklam vermek faydalı olacaktır. Zaman zaman kampanya da düzenleyerek müşteri kazanabilir, eski müşterilerden iş alabilirsiniz.

Bu anlattığım gibi sayfasını oluşturan ve Instagram'da daha fazla görünür olan birçok boya ustası bulunuyor. Siz de aynı doğrultuda ilerleyerek profesyonel görünen bir Instagram sayfası ile güvenilir bir izlenim oluşturarak yeni müşteriler kazanabilirsiniz.

İşbirliği ve destek için bana ulaşın: medyaistasyonu@gmail.com

Instagram ile işinizi nasıl büyütürsünüz? Hizmetinizi nasıl pazarlayabilirsiniz? Instagram ile işinizi nasıl büyütürsünüz? Hizmetinizi nasıl pazarlayabilirsiniz? Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Ağustos 19, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.