Ev hanımları dijital pazarlamayı neden öğrenmeli?


Ev hanımlarının sadece mutfakla sınırlı olduğu günler artık geride kaldı. Ev hanımlarının büyük çoğunluğu internette, sosyal medyada ciddi anlamda vakit geçiriyor. İnterneti vakit geçirme alanıdan ziyade para kazanmak için kullanan ev hanımlarının sayısı hızla artıyor. 

Birçok ev hanımı artık aynı zamanda kendi ekonomisini oluşturan birer girişimci konumunda. Yaptığı yemekleri, ördüğü giysileri, süslediği eşyaları, diktiği kıyafetleri internetten satıyorlar. Bu işi sürekli hale getirip ciddi paralar kazananlar da var. Hatta ürün satışı yerine influencer konumunda olan çok sayıda ev hanımı var. Instagram ve YouTube'da ciddi anlamda aktifler.

Her zaman güncel kalmak için teknolojiyi, akıllı telefonları yoğun bir şekilde kullanıyorlar. Herhangi bir yemek ya da tatlı tarifi öğrenmek isteseler bile videoları görmek için YouTube'dan, Instagram'dan ya da Facebook'tan yararlanıyorlar. Annem ve eşim de bunu yapıyor! 

Şimdi kadınların internetten para kazanmak için yapacak çok şeyi olduğundan dolayı bugünlerde ekonomik anlamda eşlerine daha az bağımlılar. Ekonomik anlamda daha bağımsız olmak için kendi başlarına bir girişim başlatabilecekleri güce ulaşmak temel dijital pazarlama ile mümkün. Ev hanımları, evden çalışan kadınlar için dijital pazarlama eğitimi sürdürülebilir iş modeli noktasında öğrenmeleri gereken bir şey.

Ev hanımı olmak, dünyanın en ağır mesleği bence. Gün içinde o kadar farklı iş yapıyorlar ki... Düşünmek bile beni yoruyor. Ev hanımlarının da hayalleri var, ama eve bakmak zorunda olduğu için bir mesleğe yönelmeye, yeni meslek edinmeye fazla zaman ayıramıyorlar. Bu durumda, dijital pazarlamayı öğrenmek ve evden bir şeyler başlatmak ev kadını için tek ideal seçenek olmaya devam ediyor.

Bu blogda, ev hanımlarının dijital pazarlamayı neden öğrenmesi gerektiğine dair 8 neden anlatacağım.

Düşük yatırım

Dijital pazarlama kursu düşük yatırımlıdır. Hatta bazı ücretsiz dijital pazarlama eğitimleri de mevcut. Ev hanımıysanız ve kendi girişiminizi başlatmak istiyorsanız dijital pazarlamanın temel kurallarını öğrenmeniz yararınıza olacak. YouTube'da birçok video mevcut, Udemy ücretsiz kurslar var. Dijital pazarlama konusunda yazılmış harika blog yazıları var. Yeter ki öğrenmek isteyin. Dijital pazarlamanın temel prensiplerini öğrendikten sonra kendi web sitenize sahip olabilir, internetten satış yapmayı, sosyal medya pazarlamayı, ürün ve hizmetlerinizi pazarlamayı öğrenerek kazancınızı sürekli hale getirebilirsiniz. Bir ev hanımı olmak, dijital bir pazarlama kursuna yatırım yapıyorsanız, endişelenmeyin, bir iş kurma yatırımı çok azdır.

Kendinize esneklik sağlayın

Bir ev hanımı olarak, yapmanız gereken birkaç şey var. Aile için yemek pişirin, çocuklarla ilgilenin, yiyecek ve diğer birçok şeyi yapın. Bu durumda, bir işiniz veya işiniz olsa bile, iş için zaman ayırmanız zor olacaktır. Dijital pazarlamayı öğreniyorsanız, istediğiniz zaman çalışabilirsiniz. Örneğin, bir blogunuz varsa, günlük işlerinizden özgür olduğunuzda istediğiniz zaman yazabilirsiniz. Size kolaylık sağlayan bir işiniz varken hiçbir şeye bağlı değilsiniz. Bebeğiniz bahçeye gitmek istiyor, endişelenmeyin, geceleri de blog yazabilirsiniz. Instagram'dan ürün satıyorsanız gelen mesajları günün belli bir zaman diliminde cevaplayabilirsiniz. Siparişlerinizi belirlediğiniz günlerde kargoya verebilirsiniz.

Kendi işinizin patronu olun

Kendi işinizi kurduğunuzda patron da siz olursunuz. Hiçbir şey için kimseye rapor vermenize gerek yok. Yukarıdaki noktada söylediğim gibi her şeyi rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu şekilde, herhangi bir akran baskısı yaşamadığınız için işinize daha fazla çaba gösterebileceksiniz. Bu aynı zamanda hayatı ve işi kolaylaştırır. Bu da sizin daha üretken olmanızı, yeni fikirler bulmanızı sağlar.

Dijital pazarlama trend bir meslek

Hepimizin bildiği gibi dijital pazarlama, trend bir meslektir. Bugün her marka ona doğru dönüyor çünkü kitle Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya web sitelerinde. Bu şekilde, markalar bu sosyal medya web sitelerine güncellemeler göndererek tek bir yerde daha geniş bir kitleye ulaşıyor. Yani mesleğin hiç şüphesiz bir patlaması var ve uygun eğitimi alırsanız mutlaka burada başarılı olabilirsiniz. Dijital pazarlama hakkında bilgi sahibi olarak işinizi büyütebilirsiniz. Hatta daha ileri giderek diğer ev hanımlarına dijital pazarlama konusunda danışmanlık yapabilir, onların da kendi işini geliştirmelerine rehberlik edebilirsiniz.

Serbest çalışma fırsatları

Dijital pazarlama konusunda donanımlı olmak birçok serbest çalışma fırsatı açabilir. Şunları yapabilirsiniz: İçerik yazmak, sosyal medya pazarlama, web sitesi geliştirme, birkaç isim tasarımı grafik yapmak, e-ticaret. Günümüzde şirketler tüm bu alanlarda çok talep görüyor ve bu günlerde serbest çalışanları tercih ediyorlar. Dijital pazarlamayı öğrenirseniz, aynı zamanda bir serbest meslek sahibi olabilirsiniz, bu da sizi tekrar rahat etmenizi sağlar.

Öğrenmesi kolay

Bu dünyadaki her şeyi, uygun bir şekilde öğretilirse, anlamak kolaydır. Aynı şey dijital pazarlama eğitimi için de geçerli. İhtiyacınız olan tek şey, dijital pazarlamanın temellerini son derece kolay bir şekilde öğretebilen iyi bir akıl hocası ya da güvenilir kaynaklar bulmak. Bu yüzden tereddüt etmeyin ve karşılaşacağınız engelleri düşünmeyin. Hiçbir şey engel olmadan tamamlanamaz. Bu yüzden cesur olun ve yeni bir şeyler öğrenmek için dışarı çıkın. Eğer iyi bir akıl hocası alıyorsanız, her şeyi doğru bir şekilde anlayabileceğinizden emin olun. İnternet, harika kaynaklar barındırıyor. Bol bol araştırın.

Oturduğunuz yerden çalışın

Dijital pazarlama öğrenmenin en iyi yanı evde oturarak çalışabilmenizdir. Ve bir ev hanımı olarak, ailenize bakmakla eşzamanlı olarak evinizden iyi bir miktar para kazanabileceğinizden daha hoş bir şey yoktur. Bu nedenle, dijital pazarlamayı öğrenmek her zaman sizin için uygun ve doğru bir seçenektir;

Hayalinizi gerçekleştirin

Çalışmak veya kendi başınıza bir şeyler başlatmak zor gibi görünse de günümüz şartlarında oldukça kolay. Bu yüzden tutkunuzu takip edebilmeniz için dijital pazarlamayı geliştirmenin ve öğrenmenin zamanı geldi. Dikim işinde iyiyseniz, küçük bir çevrimiçi mağaza açabilir, Instagram butik açabilir ve ürünlerinizi mümkün olan en iyi şekilde pazarlayabilirsiniz. Bir şeyler yazma konusunda tutkuluysanız, kendi blogunuzla başlayabilirsiniz.

Temel olarak, dijital pazarlamayı öğrendikten sonra önünüzde çok çeşitli yollar açılacak. Yani yapmanız gereken tek şey bunun için harekete geçmek...

Dijital pazarlama şu anda internet dediğimiz bu uçsuz bucaksız okyanusun kralıdır. Siz bu okyanusta boğulmak istemiyorsanız yüzmeyi iyi bilmelisiniz ve hayatta kalmak için kralı takip etmelisiniz. Ve Bu teknolojik çağın bir ev kadını olarak keşfedeceğiniz ve uygulayabileceğiniz çok şey var. Eğer tutkulu iseniz, kimse onu almanızı engelleyemez. Herşey gönlünce olsun!
Ev hanımları dijital pazarlamayı neden öğrenmeli? Ev hanımları dijital pazarlamayı neden öğrenmeli? Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Mayıs 05, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.