Para kazandıracak en iyi niş blog fikirleri


Blog açmak sizi bir gecede zengin yapmaz, ama kesinlikle blog yazarak para kazanabilirsiniz.

Blog yazarak para kazanmak istiyorsanız öncelikle doğru niş alanı seçmeli ve ilgi çekici içerik oluşturmaya önem vermelisiniz. 

Yeni açılan blogların büyük çoğunluğu birkaç hafta içinde ölüyor ve çoğu birkaç ay bile dayanamıyor. Hangi blogu seçerseniz seçin hakkında içerik üreteceğiniz konu ile gerçekten ilgilendiğinizden emin olun. Bu, blogunuza bağlı kalmanızı ve motive olmanızı kolaylaştıracaktır. 

Bu yazıda para kazandıracak  niş blog konuları hakkında bazı öneriler vereceğim.

Profesyonel blog yazarlığı belli bir alanda düzenli olarak yüksek kaliteli içerikler üretmeyi ve bu içerikler ile ilgilenen kitleyi blogda tutmayı gerektirir. Hedef kitlenin gözünde otorite olmak, güven kazanmak için hakkında içerik üretilen niche blog konusuna iyi hakim olmak gerekiyor. Uzman olmaya gerek yok, ancak bir sürü araştırma yapmak zorunda kalmadan yazabileceğiniz bir konuda bir blog başlatmak en iyisidir.

Nişinizden kolayca para kazanabilir misiniz? Her türlü konuda bloglar para kazanabiliyor ve kazanabiliyor olsa da, bazı nişlerin para kazanması diğerlerinden daha kolaydır. Az bilinen veya ilginç olmayan bir konuyla ilgili bir blog, çok fazla para kazanmak için yeterli okuyucu bulamayabilir. Uygun boyutta bir niş seçtiniz mi? Konu yelpazesini çok geniş tutmamak en iyisidir. Herkesi hedefliyorsanız, muhtemelen “hiç kimse” ile etkileşime geçemezsiniz. 

Size uygun bir alt niş bulmaya çalışın. Genel yerine daha özele inmeye çalışın. Belirlediğiniz konular ile ilgili detaylı ve ilgi çekici içerikleri düzenli olarak ürettiğinizde organik trafik alan, içerikleriniz ile ilgilenen kitlenin düzenli olarak ziyaret ettiği kaliteli bir blog sayfanız olabilir.

Para kazandıracak en iyi niş blog fikirleri 

Blogunuz için zaten bir konunuz olabilir veya hiç fikriniz olmayabilir. Gerçekten ilgilendiğiniz bir konu seçtiğiniz sürece aşağıdaki tüm nişler denemek için harika olanlardır.

Bunların hepsi yıllardır var olan ve çok para kazanabilen büyük, popüler nişlerdir.

Sağlık blogu açmak / Fitness blogu açmak / Spor blogu açmak

Sağlık ve fitness büyük konulardır ve bu alanda bir şey hakkında blog yazıyorsanız kesinlikle bir kitle bulacaksınız. Sağlık ve fitness en popüler bloglama nişlerinden biridir. Kazançlı bir niş, yani sizinle rekabet edecek bir ton blog var.

Sesinizi oluşturmanın en kolay yolu, sesinizi genel ilginize göre daraltmaktır.

Düşünebileceğiniz birçok alt konu var.

Özel bir diyet: Paleo, glutensiz, çiğ gıda, vb.

Belirli bir egzersiz türü: oşu, ağırlık kaldırma, CrossFit…

Belirli bir kitle: kadınlar, erkekler, genç, yaşlı, çocuk…

Sağlığa özel bir yaklaşım: homeopati, akupunktur, sağlık…

İlerlemenizi paylaşma: Kendinize ait bir sağlık yolculuğundaysanız, bu konuda okuyucuları güncelleyebilir ve öğrendiğiniz dersleri paylaşabilirsiniz.

Kişisel finans blogu / Ekonomi blogu açmak

Hepimizin paraya ihtiyacımız var ve çoğumuz daha fazla kazanmak, daha az harcamak veya daha fazla tasarruf etmek istiyoruz. Kişisel finansla ilgili bloglar büyük kitleler buldu ve yine alabileceğiniz birçok farklı açı ve yaklaşım var.

Şu konular hakkında yazmayı seçebilirsiniz:

Tutumluluk: para tasarrufu ipuçları, kupon kullanımı, anti-tüketicilik…

Yatırım: piyasa ipuçları, en iyi endeks fonları, melek yatırımcılar…

Borç: ödemek, ipotek, tüketici kredileri, öğrenci kredileri…

Bütçeleme: yazılım, motivasyon, maliyet düşürücü ipuçları…

İlerlemenizi paylaşma: Bu, borçtan kurtulma önerileri. Borcundan kurtulmak isteyenler için tavsiyeler oldukça ilgi görüyor.

Moda blogu açmak / Moda blogger olmak

Moda, son derece popüler bir blog nişidir ve büyük bir para kazanıcı olabilir. Bazı moda blogcularının özellikle etkili olduğu Instagram'da yayın göndermeyi seviyorsanız özellikle iyi bir seçimdir.

Birçok moda blogu blogcuya odaklanır ve birçok fotoğraf içerir. Anonim kalmak istiyorsanız veya fotoğraf çekmekten nefret ediyorsanız, bu tür moda bloglama muhtemelen sizin için değildir. Bunun yerine, modadaki belirli eğilimler hakkında blog yazmak veya moda ile ilgili haberleri paylaşmak isteyebilirsiniz.

Moda bloglarını kadın blogcularla ilişkilendirebilmenize rağmen, bu niş sadece kadınlar için değil.
Orada da birçok erkek moda blogu var (genellikle “erkek stili” olarak adlandırılır). Bunlar kişisel fotoğraflardan ziyade ipuçlarına ve ürün önerilerine odaklanma eğilimindedir.

Lifestyle blog açmak

Blog yazarlığındaki “yaşam tarzı” nişi nedir? Bloglama konusunda yeniyseniz biraz kafa karıştırıcı olabilir, bu yüzden basitleştireyim.

Yaşam tarzı, aynı kitleye sahip olmakla bağlantılı bir dizi farklı konu hakkında yazmak anlamına gelir.

Örneğin, yemek, moda ve annelik hakkında yazdığınız bir yaşam tarzı blogunuz olabilir. Bağlantı, 30'lu ve 40'lı yaşlarında, iyi yemek yemek ve küçük çocukları yetiştirirken harika görünmek isteyen kadınlar için yazmanızdır.

Alternatif olarak, seyahat, güzellik ve saç üzerine odaklanan bekar kadınlara yönelik bir yaşam tarzı blogunuz olabilir. Veya 20-40 yaş arası erkeklere yönelik, tamamen stil, fitness ve müzikle ilgili bir blogunuz olabilir.

Konuların karışımı size kalmış, ancak blogunuzun odak ve yön vermek için çok açık bir markaya sahip olduğundan emin olmak önemlidir.

 Pazarlama blogu açmak

İş ve pazarlama ile ilgili konuları kapsayan bloglar bir sürü vardır. Bloglama hakkında çok şey okuduysanız, her popüler blogun bloglama, pazarlama veya bir iş kurma ile ilgili bir şey hakkında konuştuğunu hissedebilirsiniz!

Bir iş veya pazarlama geçmişiniz varsa, bu alanda bir blog başlatmak harika bir fikir olabilir. Listedeki diğer nişlerde olduğu gibi, bu çok büyük, bu yüzden kendi blogunuz için net bir odak ve ses bulmak isteyeceksiniz.

Uzmanlığınıza ve ilgi alanlarınıza bağlı olarak aşağıdakiler hakkında blog yazmayı seçebilirsiniz:

B2B (işletmeler arası) pazarlama

B2C (işletmeler arası) pazarlama

Girişimcilik: şirketleri kurmak ve büyütmek

E-ticaret

Sosyal ticaret

Online ödeme sistemleri

Dijital pazarlama

Küçük işletmeler: gittikçe daha fazla insan serbest meslek sahibi oluyor, bu yüzden burası hedeflemek için harika bir alan

Belirli bir pazarlama türü veya pazarlama alanı: ağ oluşturma, sosyal medya pazarlaması, metin yazarlığı, doğrudan pazarlama yanıtları…

Teknoloji ve oyun blogu açmak

Hızlı teknoloji niş, doğrudan üreticilerden ve yazılım şirketlerinden veya Amazon gibi bir web sitesi aracılığıyla bağlı kuruluş gelirlerinden para kazanmak için mükemmeldir.

En iyi para kazanma rotanızın büyük olasılıkla reklamcılık ve satış ortaklığı pazarlaması yoluyla olması muhtemeldir. Derinlemesine ürün incelemeleri yazmasanız bile, bir teknoloji veya oyun blogu, satış ortağı bağlantılarını kullanarak ürünlere veya yazılımlara bağlanma şansı verir.

Sektörel haberleri kıramayabilir veya içeriden bilgi paylaşamayabilirsiniz, ancak bu nişte yazabileceğiniz birçok şey var:

Özel ekipman veya araçlar: akıllı telefonlar, mobil uygulamalar, dijital kameralar, drone'lar vb.

Oyunlar: konsollar, PC'ler, cep telefonları, Facebook için…

Öğreticiler: belirli bir yazılım parçası için (örn. Photoshop) veya daha geniş kapsamlı

Son haberler: genellikle belirli bir şirket veya ürün türü hakkında

Gençler veya boomerler gibi belirli bir demografi için teknoloji veya oyun

Seyahat blogu açmak / Gezi blog açmak / Tatil blog açmak

Listedeki son niş seyahat. Yine, hem blogcular hem de okuyucular ile oldukça popüler bir niş ve başarılı bir blog oluşturmak için alabileceğiniz birçok konu mevcut.

Kendi seyahatlerinizle ilgili blog yazmak, otellere, önerilen seyahat satın alımlarına vb. Bağlı kuruluş bağlantıları yoluyla para kazanılabilir. Hatta size ücretsiz tatiller için fırsatlar verebilir.

Harika fotoğraflar elbette seyahat blogunuzun önemli bir parçasıdır. Sadece yerel cazibe merkezleri hakkında yazıyor olsanız bile, insanlar resimleri görmek isteyecektir.

Seyahat blogunuzu aşağıdakiler hakkında yazarak odaklayabilirsiniz:

Belirli ülkeler veya kıtalar: yapılacak şeyler, ziyaret edilecek restoranlar, dolaşmanın yolları…

Belirli bir gezgin türü: aileler, yalnız kadın gezginler, dijital göçebeler…

Seyahat fiyatları: uçuşlar, oteller, paketler için…

Kendi seyahatleriniz: önemli bir temaya veya markaya sahip olmak bunu para kazanmayı kolaylaştırabilir.

Düşünebileceğiniz diğer popüler bloglama nişleri

Tabii ki, bunlar sadece büyük para kazanabilirsiniz değil. Aklınıza gelebilecek hemen hemen her konuda başarılı blogları olan blogcular var.

Belki baktığımız fikirlerin hiçbiri sizin için uygun değildir. İlgilendiğiniz bir konu hakkında bir blog başlatmak için kendinizi zorlamayın.

İşte denemek için bazı iyi seçenekler. Hepsinin bol para kazanma potansiyeli var.

El sanatları blogu açmak

Örmeyi, boyamayı, dikmeyi, mücevher yapmayı veya başka bir zanaat türüne girmeyi seviyorsanız, neden blog yazmıyorsunuz? Orada çok sayıda harika kurnaz blog var ve Pinterest'te gerçekten iyi performans gösteriyorlar.

Moda, yaşam tarzı ve seyahat gibi diğer son derece görsel nişlerde olduğu gibi, harika fotoğraflar dahil edebilmeniz gerekir. Tanıtmak istediğiniz işçilik araçlarına ve malzemelerine bağlı bağlantılar kullanarak veya hazırlanmış öğelerinizi Etsy gibi bir pazardan satarak para kazanabilirsiniz .

Kendin yap blog açmak / Hobi blogu açmak

Evinizi dekore etmekten ve tadilattan hoşlanıyor musunuz? Ya da belki daha da ileri gittiniz ve evinizi yeniden tasarladınız, hatta yeniden inşa ettiniz. Orada çok sayıda DIY blog var ve bu, öğreticiler ve “nasıl yapılır” makaleleri yazmaktan hoşlanıyorsanız denemek için harika bir blog türü olabilir.


Ebeveynlik blogu / Aile blog açmak

Çocuklarınız var mı? Ebeveynlik hakkında her türlü farklı açıyı kapsayan binlerce blog var. Nişin zaten anne blogcularla dolu olduğunu düşünebilirsiniz, ancak blogları ebeveynlemek için kitle o kadar büyük ki kesinlikle dikkate değer.

Ebeveynlik blogunuzun öne çıkmasına yardımcı olmak için net bir açı istersiniz. Ebeveynlik aşaması hakkında (ebeveynlik çocukları gibi) yazabilir veya belirli bir ebeveyn grubu (yaşlı ebeveynler veya genç ebeveynler gibi) için yazabilirsiniz.

Eğitim blogu açmak

İyi bildiğiniz ve başkalarına öğretebileceğiniz bir konu var mı? Bu sizin için büyük bir niş olabilir.

Örneğin, amatör bir fotoğrafçı olabilirsiniz ve yeni başlayanlar için ayrıntılı öğreticiler yazabilirsiniz. Ya da belki deneyimli bir geliştiricisiniz ve kodlamayı öğrenen insanlar için ipuçları sunabilirsiniz.

İnsanlara bir şey yapmayı öğreten siteler, e-kitaplar, çevrimiçi kurslar veya diğer bilgi ürünleri satarak neredeyse her zaman para kazanılabilir.

Ayrıca edebilirsiniz çevrimiçi dersler oluşturup satmak bazı ciddi hamur yapmak için blog yayınları ile birlikte.


Yemek blogu açmak

Hepimizin yemeye ihtiyacı var. Yemek tarifleri ile ilgilenen çok ciddi bir kitle var. Güzel bir alan yakalanırsa iyi iş yapılabilir. Yemeklerle ilgili bloglar çok popüler olabilir. Bu nişte, neredeyse kesinlikle tarifleri paylaşacaksınız, böylece yemeğinizin harika görünmesini sağlayan fotoğraflar çekmek istersiniz.

Yine, blogunuzun daha geniş niş içinde odaklandığı bir açı veya belirli bir alana sahip olmanıza yardımcı olur. Belki de harika tadı olan hızlı ve kolay yemekler veya glutensiz veya süt içermeyen tarifler hakkında yazacaksınız.

Reklamcılık, satış ortağı bağlantıları veya kendi tarif kitabınız, yiyecek blogunuzdan para kazanmanın harika yolları olabilir. Blogunuzu Instagram ile desteklediğiniz takdirde çok hızlı büyüyebilirsiniz.


Para kazandıracak en iyi niş blog fikirleri Para kazandıracak en iyi niş blog fikirleri Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Nisan 07, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.