Online terapi ile profesyonel destek almak mümkün

Panik atak online terapi desteği alınabilir
Son yıllarda en çok karşımıza çıkan sorunların başında gelen panik atak birçoğumuzun hayatını olumsuz yönde etkileyebiliyor.


Çarpıntı, nefes darlığı, terleme, titreme, soluğun kesilmesi, göğüs ağrısı, ‌göğüsde baskı hissi, bulantı, karın ağrısı, baş dönmesi, bayılacak gibi hissetme, sersemlik, kendini ve çevreyi başka türlü algılamak, çıldıracak gibi hissetme, ölüm korkusu, uyuşma, üşüme veya ateş basmaları başlıca panik atak belirtileri olduğu uzmanlar tarafından sıkça vurgulanıyor.

Panik atak sorunun en belirgin özelliği nerede ve ne zaman ortaya çıkacağının bilinmemesi. Bundan dolayı panik atak problemi yaşayanların büyük çoğunluğu sürekli diken üstünde. 

Ben panik atağın sağlık gündeminde bu kadar yoğun bir şekilde yer almasını son 20 yılda yaşanan gelişmelere ve değişimlere bağlıyorum. Gözlemlerime göre panik atak olarak adlandırılan bu problemin 1999 Marmara Depremi'nden bu yana daha fazla arttığını söyleyebilirim.

Deprem korkusu, sürekli kötü bir şeyler olacakmış gibi korkular, kapalı alanlarda kalamama, ölüm korkusu vb. korkular ile günlük hayatı çekilmez bir hal alan tanıdıklarım, aile bireylerim dahi var. Kadınlarda daha çok görülüyor.

 Annem de panik atak sorunu ile bir dönem mücadele etmişti. 1999 Marmara depremi ve 1999 Düzce depremleri sonrası panik atak sorunu ciddi anlamda baş gösterdi. 

Buna babaannemin rahatsızlığı, uzun süre hastane ve ev ortamında süren tedavileri, yoğun iş temposu da eklenince günler son derece keyifsiz geçmeye başlamıştı. İlaç ve psikoterapi tedavi yöntemleri ile birkaç yıl içinde bu sorunu yendi. Bundan dolayı bu sorunun ne gibi sonuçlara yol açabileceğini, kişilerin yaşamını nasıl olumsuz etkilediğini iyi gözlemleme fırsatım olmuştu.

İleri seviyede panik atak sorunu yaşayanlar uzun zaman süren ilaç tedavisi ile bu problemden kurtulabiliyor ya da hafifletebiliyor. Kullanılan ilaçların yan etkilerini de unutmamak gerekiyor. Panik atak sorunu yaşayanlar bu sorun ile ilgili profesyonel destek almayı çoğu zaman ikinci plana itiyor. 

Bir uzmana danışmayı çaresizlik, acizlik olarak görüyorlar ve kendi içlerinde, kendi başlarına bu sorunu çözmeye çalışıyorlar. Oysa bu sorun tek başına çözülecek bir şey değil. Mutlaka profesyonel bir destek alınmalı. Panik atakların şiddeti artabilir, kişi tek başına bu süreci yönetemez.

Bu noktada artık uzmanlar eşliğinde ya ilaç tedavisi ya psikoterapiler ya da bir psikolojik danışman desteği gerekecek. "Ben deli miyim ki psikolojik destek alacağım" diyen çok kişi bir uzmandan yardım almaya sıcak bakmıyor. 

Oysa günümüzde artık online terapi dediğimiz kavram ile zaman ve mekana bağlı kalmadan profesyonel destek almak mümkün. Online terapi yöntemi ile bu sorunun hafifletilmesine yardımcı olan uzmanlar var. Ortalama 1 saat kadar süren terapiler ile kişiler kendilerini çok daha iyi hissedebiliyor.

Panik atak sorunu yaşayan, bunun farkında olan ya da olmayan kişilere mutlaka bir uzmandan destek almalarını tavsiye ediyorum. Çağımızın en önemli rahatsızlıkları psikolojik kökenli. Bu önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Kendimizi, psikolojimizi yönetecek olgunluğumuz ve kararlılığımız yoksa en ufak şeylerden bile ciddi etkilenerek hayatımızı berbat bir hale çevirebiliriz. 

Özellikle gençlerin bu noktada ciddi sorunları var. Öfkeliler, ilişkileri sorunlu, aileleri ile iletişimleri çok zayıf, okulda ve çalıştıkları yerde problemler yaşıyorlar, kişisel kriz yönetimi yapamıyorlar. Bundan dolayı da madde bağımlılığı, intihara eğilim, şiddet gibi çok ciddi sonuçları olan davranışlara yönelebiliyorlar. 

Panik atak konusunda online terapi ve yüz yüze danışmanlık için Psikolojik Danışman Yusuf Bayalan ile iletişime geçebilirsiniz.


Online terapi ile profesyonel destek almak mümkün Online terapi ile profesyonel destek almak mümkün Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Mart 04, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.