Dijital PR danışmanlığı, Basın bülteni yazımı ve dağıtımı yapıyorum


Dijital PR, marka, firma ve girişimlerin online görünürlüklerini artırmada en etkili halkla ilişkiler çalışmalarından biri olarak son zamanlarda birçok marka ve kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Hızla artan internet kullanımı ile birlikte hem müşteriler hem de yatırımcılar internette daha fazla vakit geçiriyor. İnternetin her alanda etkili bir güç olması ile birlikte sektörler de işlerini ve hizmetlerini dijitale uyarlıyor.

Bu sektörlerin başında da halkla ilişkiler geliyor. Geleneksel yöntemler ile yapılan PR çalışması artık yeterince etkili sonuçlar almayı sağlamıyor. Bundan dolayı markaların, kişilerin, ürün ve hizmetlerin internette görünür olmaları daha fazla önem taşıyor.

Peki, neden dijital PR? Dijital PR faydaları

Dijital PR çalışması diğer çalışmalara oranla daha ekonomiktir. Her ölçekteki firma, girişim ve kişiler kolayca bu hizmeti alabilir. Çok büyük bütçeler ayrılması gerekmez. Harcanan bütçeye oranla geri dönüşler tatminkardır.

Online görünürlüğün artırmasını sağlar. Online görünürlüğü olan kişiler, markalar, işletmeler tüketicilerin ve yatırımcıların gözünde daha iyi bir konumda yer alır.

Arama motorunda yapılan sorgulmalarda potansiyel müşteri ve yatırımcıların daha fazla sonuç ile karşılaşmasını sağlar. Potansiyel müşteriler almayı düşündükleri ürün ve hizmetler ile ilgili araştırmalar için arama motorunu aktif olarak kullanıyor. Aynı şekilde yatırımcılar da ilgilendikleri sektörler ve markalar ile ilgili son gelişmeleri, haberleri arama motoru sorgulamaları üzerinden takip ediyor.

Düzenli olarak yapıldığında sektörlerde otorite olmayı sağlar. Faaliyette bulunulan sektörde daha fazla görünür olmak, rakiplere oranla bir adım önde yer almak demek. Neden her gün çok sayıda doktor basın bülteni dağıtımı hizmeti ile bültenlerinin medyaya servis edilmesini sağlıyor?

Reklam çalışmalarına göre daha doğal olduğu için düşük bütçelerle maksimum verim almak mümkün olur. Binlerce liralık reklam bütçeleri her zaman aynı etkiyi vermeyebilir. Düşük bütçeler ile görünürlüğü artırmak sürdürülebilir pazarlama ve halkla ilişkiler faaliyetleri açısından önemli bir husus.

Dijital PR çalışması sonuçları ölçümlenebilir. Basın bülteni dağıtımı raporu, basın bültenini yayınlayan web siteleri detaylı bir şekilde ölçümlenebilir. Bu da sonraki çalışmalar için bir yol haritası oluşturmayı kolaylaştırır.

Medyada haber olmak dijital PR ile daha kolaydır. Binlerce internet haber sitesi arasında dağıtılan bülten ile ilgilenecek olanlar mutlaka çıkacaktır.

İyi hazırlanmış bir basın bülteni ya da şirket haberi yıllarca internet ortamında görünür olacaktır. Basın bültenleri şirketlerin internetteki en önemli itibar araçlarından biridir.

Dijital PR çalışması için şirket, firma bünyesinde ekstra bir ekip oluşturmak gerekmez. Dışarından bu hizmet çok makul fiyatlara alınabilir. Ön ödemeli olarak alınacak dijital PR hizmeti ile istenilen periyotta çalışma yapmak mümkün.

Dijital PR ile her ölçekteki (Ulusal, bölgesel, yerel) medya kuruluşunda yer almak mümkündür.

Dijital PR ile lokasyon bazlı çalışmalar yürütülebilir. İl bazlı çalışmalar ile bültenin yerel medyada da yer bulması mümkündür.

Dijital PR kapsamında en yaygın hizmet basın bülteni dağıtımıdır. Haber değeri taşıyan basın bültenlerinin doğru basın listelerine gönderilmesi haber olarak yer bulmak açısından önemlidir.

Dijital PR çalışması hangi kişiler için önemli?

Doktor, psikolojik danışman, terapist, estetik uzmanı, emlak danışmanı, uzman, girişimci, yazar, ressam, şarkıcı, oyuncu, akademisyen, iş adamı, eğitimci, sporcu, diyetisyen gibi birçok mesleklerde hizmet veren kişiler için oldukça faydalıdır. Online görünürlüğü artırdığı gibi hedef kitlede olumlu itibar oluşturmaya da katkı sağlıyor.

Benimle iletişime geçin !

Marka, ürün ve hizmetlerinizin online görünürlüğünü artırmak, medyada haber olmasını sağlamak istiyorsanız dijital PR danışmanlığı, içerik yazarlığı konularında benimle medyaistasyonu@gmail.com üzerinden dilediğiniz iletişime geçebilirsiniz. 

Dijital PR kapsamında basın bülteni konu önerisi + basın bülteni yazımı + basın bülteni düzenleme + basın bülteni dağıtımı + basın bülteni yayınlama + basın bülteni dağıtımı sonrası ayrıntılı raporlama işlemleri yürütüyorum.

Hedefleriniz doğrultusunda maksimum fayda alabileceğiniz dijital PR çalışmasını birlikte planlayabiliriz.
Dijital PR danışmanlığı, Basın bülteni yazımı ve dağıtımı yapıyorum Dijital PR danışmanlığı, Basın bülteni yazımı ve dağıtımı yapıyorum Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Mart 02, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.