Instagram'da takı satmak istiyorum, nereden başlamalıyım?

Instagram'da ürün satmak, Instagram butik açarak para kazanmak son yıllarda birçok kişinin ilgi alanına giren konulardan. Instagram'da farklı kategorilerde ürün satışı yapan birçok kişi mevcut. Siz de bunlardan biri olmak istiyorsanız bazı noktalara dikkat etmenizde fayda var.

Bu yazıda Instagram'da takı satışı yapmak isteyenler için bazı püf noktalara değinmek istiyorum.

Son yıllarda Instagram'da takı satışı yapan birçok sayfa var. El yapımı kolye, yüzük, küpe vb. satışı yapan sayfalar mevcut olsa da birçoğu toptancılardan tedarik ettiği bijuteri takıları satıyor. Siz de takı satışı yapmak istiyorsanız öncelikle bu işi yapan diğer sayfaları mutlaka inceleyin. Neler paylaşıyorlar? Nasıl paylaşıyorlar? Etiketler nasıl? Hikaye paylaşımları nasıl? Ürün çekimleri nasıl? Bunları mutlaka inceleyin. Sonrasında butik olarak konumlandıracağınız bir sayfa oluşturun. Güzel bir kullanıcı adı bulun. Logonuzu hazırlayın. Gerekli alanları doldurun. Ödeme alt yapınızı ve kargo işini ayarlayın. Toptancılarla iletişime geçin, ürün tedarik edin.Analiz için işletme hesabına geçiş yapın. Ürün çekimleri için kendinize evinizde bir alan oluşturun. Dekoratif ürünler kullanın. Aydınlık zeminde doğal görseller elde etmeye odaklanın. Mümkünse kolye, küpe, bileklik gibi parçaları kişi üzerinde de gösterin.

Son yıllarda minimalist takılara ilgi yoğun. Gençler ve takı tutkunları ağır takılar istemiyor. Altın pahalı olduğu için bijuteri takılar popüler. Çok da güzel ürünler mevcut. Google Arama Trendleri, de takı ile ilgili tüketicilerden sık ve yüksek hacimli birçok arama olduğunu gösteriyor. Bu işi yapan birçok sayfa olsa da siz de güzel bir alana odaklanırsanız kazanç sağlayabilirsiniz. Ürünlere olan talep var. Takı tutkunları değişik şeyler arayışında. Rekabet çok olduğu için ürünleri iyi sunmalısınız. Doğru etiketler, doğru paylaşım zamanı, reklam ve tanıtım şart. Sponsorlu gönderiler ve influencer kişiler ile çalışma yoluna gidebilirsiniz. Sürekli yeni modeller paylaşmalısınız.

Görselleri videolar ile destekleyebilirsiniz. Videolar, Instagram'ın Arama ve Keşfet sayfalarında daha görünür. Bu da yayınlarınız için daha fazla görünürlük oluşturur. Ayrıca, çoğu takı butik hesabı resim yayınlama eğilimindedir ve biraz daha fazla iş yapmaya istekliyseniz size rekabetçi bir avantaj sağlar.

Uygun fiyat, kampanya, ücretsiz kargo, iyi müşteri iletişimi, daha özel ürünler sunmak sizi bir adım öne geçirebilir. Konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi yazı altına yorum şeklinde paylaşabilirsiniz.
Instagram'da takı satmak istiyorum, nereden başlamalıyım? Instagram'da takı satmak istiyorum, nereden başlamalıyım? Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Şubat 27, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.