Hemen başlayabileceğiniz 8 ev tabanlı iş fikri


Evden çalışmak, evden çalışarak para kazanma, home ofis çalışmak son yıllarda birçok kişi tarafından ilgi gören konular arasında yer alıyor. 

Çalışma saatlerinin fazla olması buna karşılık kazancın düşük olması birçok kişiyi kendi işini kurmaya, daha serbest zamanlı çalışıp daha çok kazanmaya teşvik ediyor. Evden çalışma, son yıllarda birçok şirket tarafından da uygulanan bir iş modeli.

Evden çalışmanın artı ve eksi yönleri

Evden çalışmak istiyorsanız bazı noktaları göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bunları genel hatlarıyla inceleyelim.

Evden çalışmanın artı yönleri:

Düşük yatırım: Evden çalışmak fiziki bir iş kurmaya göre daha az maliyetlidir. Bir çalışma masası, bilgisayar, ilgili programlar ve yazılımlar, internet bağlantısı, akıllı telefon, yazıcı işinizi görecektir.

Yerel veya uluslararası ürün veya hizmet satma seçeneği: Evden kuracağınız iş modeli ile dünyanın her yerine hizmet verebilir, ürün satabilirsiniz.

Evden çalışarak ailenize, çocuklarınıza ve kendinize zaman ayırmanız mümkün olabilir. Burada çalışma zamanlarını iyi ayarlamanız gerekiyor.

Evden çalışarak işinize eşinizi, kardeşinizi ve diğer aile bireylerini de dahil ederek iş yükünüzü hafifletebilirsiniz.

Evden çalışma eksi yönleri:


Ev işinizin ihtiyaçlarını desteklemek için evinizdeki alanı dönüştürmeniz gerekebilir (örn. Stok tutma, ev ofisi oluşturma veya ekipman depolama). Zorluk, evdeki hayatınızı bozmadan bunu yapmak 
olabilir.

Yine de başlamak istediğiniz işe ilişkin düzenlemelere uymanız gerekir (Örneğin gıda ürünleri satmayı planlıyorsanız ticari mutfak kiralamanız veya envanter bulundurma izni / izni almanız gerekebilir).

İşletmeniz evinizi aşabilir ve ek alan kiralamanızı ve çalışanları kiralamanızı gerektirebilir.

Evden çalışmak size çok fazla özgürlük sunuyor, ama aynı zamanda yalnız da olabilir. Başkalarının yanında olmaktan hoşlanıyorsanız bu zor olabilir.

Hemen başlayabileceğiniz 8 ev tabanlı iş fikri

Ev tabanlı bir iş kurmanın birçok yolu olsa da, kendiniz için bir ev işi yaratmanın en ulaşılabilir yollarından bazıları şunlar:

Ürünleri satmak için toplu olarak satın alın: Toptancıdan ucuz ürün tedarik ederek bunları ilan sitelerinde, Instagram'dan, e-ticaret sitesi kurarak ya da global platformlar üzerinden satabilirsiniz.

Kendiniz yaptığınız ev yapımı ürünler satmak: El yapımı ürünler iyi gelir getirir. Becerilerinizi kullanarak ya da çevrenizdeki kişilerin becelerinden faydalanarak tedarik edeceğiniz el yapımı ürünlerin satışını yapın.

Bir dropshipping mağazası başlatın: Stoksuz e-ticaret yaparak kazanç elde edebilirsiniz. Bunun için bazı platformları inceleyebilirsiniz.

İsteğe bağlı bir baskı mağazası başlatın: Kişilere özel baskı hizmeti sunun. Siz siparişleri alın, anlacağınız baskı yerine bu siparişleri yaptırın ve müşterilerinize kargoyalın.

Hizmetinizi veya uzmanlığınızı satmak: Uzmanlığınızı paraya çevirin. SEO, içerik yazarlığı, sosyal medya hesabı yönetimi, dijital pazarlama, PR danışmanlığı, grafik tasarımı, web tasarımı gibi alanlarda müşteri bulabilirsiniz.

Hizmetinizi veya uzmanlığınızı üretin: Evinizde müsait bir alan varsa küçük çapta üretim de yapabilirsiniz. Bunun için biraz yatırım ve bazı aletler vb. gerekebilir.

Para kazanabileceğiniz bir kitle oluşturun: Sosyal medyada organik takipçisi olan bir hesaba sahip olmanız para kazanabileceğiniz bir kitle demek.

Mevcut bir e-ticaret işletmesini satın alın: Düşük maliyetle bir e-ticaret sitesi kurabilir, ya da hazır kurulu ve satışa sunulmuş bir e-ticaret iş modelini satın alabilirsiniz.

Evden çalışıyorsanız, kendi iş modelinizi geliştirdiyseniz deneyimlerinizi paylaşmak için yazı altına yorum yapabilirsiniz. Böylece kendi işini kurmak isteyenlerin kafasında da bir şeyler oluşabilir.
Hemen başlayabileceğiniz 8 ev tabanlı iş fikri Hemen başlayabileceğiniz 8 ev tabanlı iş fikri Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Şubat 27, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.