Instagram beğeni gizleme Influencer'ları etkiler mi?

Instagram beğeni gizleme güncellemesi sosyal medya gündeminde son günlerde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

 Instagram beğeni sayısını neden gizledi?

Instagram, yaptığı açıklamada bu güncellemenin nedenini şöyle açıklıyor: “Arkadaşlarınızın; paylaştığınız fotoğraflara ve videolara odaklanmasını istiyoruz, onların kaç tane beğeni aldıklarına değil. Kendi beğeni sayınızı, sizin kimler tarafından beğenildiğinizi gösteren listeye tıklayarak görebilirsiniz ancak arkadaşlarınız ilgili gönderinizin ne kadar birey tarafından beğenildiğini göremez.”  Beğeni sayısı 1000'in üzerindeyse bu kez “x ve binlerce diğer kişi beğendi” ifadesine yer veriliyor.

Instagram'ın bu beğeni gizleme güncellemesi birçok Instagram kullanıcısı tarafından hoş karşılanmadı. Instagram'da beğeni sayısına takılan, paylaşılanları beğeni sayısına göre değerlendiren, reklam verenler ile beğeni rakamları üzerinden anlaşarak sponsorlu içerik yayınlayan ciddi bir kitle var. Beğeni sayısının fazla olması, yüksek takipçili hesap sahiplerinin en önemli reklam alma kriterlerinden biri.

Instagram beğeni gizleme Influencer kişileri etkileyecek mi?

Paylaşılan gönderinin yüksek beğeni rakamlarına ulaşması markaları da reklam işbirlikleri konusunda daha istekli yapıyor. Bu gelen güncelleme ile beğeni sayısının net rakamlardan ziyade binlerce diğer kişi beğendi gibi belirtilmesi Instagram reklamcılığında dengeleri değiştirebilir. Bu noktada reklam beğeni rakamlarını kullancılar kendileri göreceği için ilgili beğeni istatistiklerini reklam verenler ile paylaşacaklar.

Influencer’larla işbirliği yapmak isteyen markalar, beğeninin dışında, paylaşımların arka planında kalan istatistiklerin önemini daha iyi anlayacak. X sayıda takipçisi olan ya da X sayıda beğeni alan isim yerine, arka plandaki etkileşim ön plana çıkmış olacak. Bu güncelleme ile daha kaliteli içerik üretimine yönelimler olabilir. Instagram'da paylaşılan içeriklerin çok büyük bir kısmı kaliteden uzak, taklit ve anı kurtarma adına yapılan gönderileri kapsıyor. Birbirinin kopyası olan hesapların sayısı hızla artıyor.

Geçtiğimiz günlerde bir hesaba denk geldim. Heykel görsellerine ilgi çekici, komik cümleler yazıp paylaşıyorlar. 1 milyon civarı bir takipçisi var. Bu hesabın tuttuğunu görenler aynı mantıkla onlarca farklı sayfa oluşturmuş. Taklitçilik had safhada. Öncelikle bundan vazgeçmek gerekiyor. Instagram'dan para kazanma amaçlı bir hesap oluşturmaksa hedef çok daha farklı ve benzersiz kulvarlarda hareket etmek lazım.

Beğeni ve takipçi satın alıp da kendin otorite konumlandıranlar var

Şunu bilmekte fayda var: Instagram'da beğeni sayısı yüksek olan her hesap organik değil. Beğeni, satın alınabilir bir şey olduğu için çok düşük meblağlar ödeyerek siz de paylaştıklarınız için beğeni satın alabilirsiniz. "Binlerce diğer kişi beğendi" ibaresi popülerliği vurgulama açısından önem kazanacağı gibi beğeni satışı yapan kişilere ya da mecralara ilgi daha da artacak. Sosyal paylaşım platformundan ziyade daha çok sosyal ticaret platformu haline gelen Instagram'ın bu beğeni gizleme hamlesi hedefledikleri kaliteyi sağlama açısından pek faydalı olmayacak.

Beğeni satışı, takipçi satışı, Instagram odaklı yazılımların artması Instagram'daki kalitesizliği her geçen gün biraz daha fazla artırıyor. Ürün satışı yapmak isteyen ya da fenomen olarak kendini konumlandırmak isteyenler beğeni ve takipçi almaya odaklanıyor. Bu noktada da ciddi paraların döndüğü bir sektör oluşmuş durumda. Kalite noktasında bu tür uygulamaların önüne geçilmeli. Sahte, bot hesaplar temizlenmeli, beğeni ve takipçi satışı bitirilmeli.




Instagram beğeni gizleme Influencer'ları etkiler mi? Instagram beğeni gizleme Influencer'ları etkiler mi? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Kasım 24, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.