YouTuber olmak neden bu kadar önemseniyor?

YouTuber olmak, son yıllarda gençlerin en çok ilgi duyduğu alanları başında geliyor.

YouTube sayesinde ünlü olan, binlerce lira kazanan kişilerin varlığı kolay yoldan para kazanmak isteyen gençlerin iştahını kabartıyor.

YouTuber olmak istiyorum, nasıl YouTuber olunur? diye merak eden gençler kolay yoldan para kazanmak, şöhret olmak için sürekli bir arayış içinde.

YouTuber olmak neden bu kadar önemseniyor? İşte yeni neslin YouTuber olma nedenleri...

Çok daha fazla kişi tarafından tanınmak,

Kolay bir şekilde çok para kazanmak,

Dizi-sinema filminde rol almak ya da müzik klibi çekmek,

Markaların aradığı reklam elçisi olmak,

Kişisel tatmin,

Daha rahat ve lüks bir yaşam,

Daha kolay çevre edinebilme,

Yurtdışını gezmek,

Diğer YouTuber'lar ile arkadaş olmak,

Kendi markasını oluşturmak ya da şirket kurmak,

YouTube kanalı üzerinden ürün ya da hizmet satışı,

YouTuber olmak nasıl bir şey?

Binlerce takipçisi olan, sosyal medyada adını duyuran YouTuber'ların gözler önündeki hayatı gençlerin ciddi anlamda ilgisini çekiyor. Gençler, özendikleri YouTuber'lar gibi yaşamak, giyinmek, yemek-içmek, saygı görmek istiyor. Bu da onları asıl amaçlarından hızla uzaklaştırıp kolay yoldan para kazanmaya itiyor. Sosyal medya ünlüsü olmak için ailesiyle ve arkadaşlarıyla arasına mesafe koyan, kendine bambaşka bir dünya kuran kişiler var. Bu kişiler amaçlarına ulaşamadıkları takdirde psikolojik olarak adeta bir buhrana sürükleniyor. Eğitimlerini yarıda bırakıyorlar, kendilerini hayata hazırlayamıyorlar, sürekli kolay bir şekilde para kazanmak ve bir yerlere gelmenin yollarını arıyorlar. Olaylardan ve aktivitelerden çabuk sıkılıyorlar. Hayatın gerçek anlamını farklı şeylerde arıyorlar. YouTuber olmak, her ne kadar cazip bir şey olarak görünse de gençleri üretkenlikten uzaklaştıran ve hızla sistematik bir şekilde körelten bir vakit harcama yolu.

YouTuber olmak için konu

Nasıl YouTuber olunur? sorusunun cevabını arayanların en çok merak ettiği konuların başında YouTuber olmak için konu arayışı geliyor. Popüler YouTuber'ların çektiği ve paylaştığı videoların neredeyse hepsi birbirinin kopyası. Nasıl yapılır, X ile bir gün geçirmek, X makyajı nasıl yapılır falan filan... Birçoğu birbirinden esinleniyor. YouTube dünyasında şu var: "X kişi şunları paylaşmış, şu kadar izlenmiş. Ben de yaparsam tutar, çok izlenirim" Durum böyle olunca da birbirine çok benzeyen, izleyicilere hiçbir getirisi ya da katkısı olmayan zaman katili milyonlarca kez izlenebilen videolar çıkıyor. Bu videolar YouTuber'lara ciddi para kazandırıyor, takipçiler ise avuçlarını yalıyor. YouTuber olmak için konu aramaya gerek yok: Saçma sapan her video ve içerik maalesef tutuyor.

YouTuber olmak için ekipman gerekir mi?

Bu işi profesyonel olarak yapmayı düşünüyorsanız evet gerekir. Birçok popüler YouTuber ciddi ekipmanlarla bu işi sürdürüyor. İyi bir bilgisayar, kamera, mikrofon, monitör, kurgu programlarına hakimiyet, seslendirme becerisi, montaj becerisi, video konusu ile ilgili görsel kompozisyon ve senaryo gibi birçok şey gerekebilir.

YouTuber olmak ne kadar kazandırır?

Bu durum tamamen kanalda yer alan videoların içeriğine, hedef kitle özellikleri ve reklam verene göre değişiklik gösterebilir. Her YouTuber'ın izleyici kitlesi farklılık gösteriyor. Birçok YouTuber'ın bu işten ciddi paralar kazandığı bilinen bir gerçek. Sponsorlu içerikler, Google reklamları, ürün tanıtımı gibi farklı gelir modelleri ile ciddi rakamlar kazananlar var. Bu durum gençleri kolay yoldan hızlıca para kazanmak için YouTuber olmaya yöneltiyor.

YouTuber olmak için ne yapmalıyım?

Kararlı ol,

İçerik üretmekten sıkılmayacağın ve tıkanmayacan konu ya da konular bul,

Profesyonel ekipmanlar ile yola çık,

İlk başlarda para kazanmaya odaklanma,

Özenti olma, kendi tarzını oluştur ve yansıt,

Başarılı olmuş YouTuber'ların kanallarını ve videolarını incele,

Video düzenlemede ihtiyacın olan programları öğren,

Eğitimini kesinlikle aksatma,

Samimi ve doğal bir şekilde konuş,

Takipçi artırmak için şekilden şekile girme,

Organik bir şekilde kanalını büyütmeye odaklan,

Takipçi, izlenme vb. hilelerden uzak dur.

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

 








YouTuber olmak neden bu kadar önemseniyor? YouTuber olmak neden bu kadar önemseniyor? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Şubat 04, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.