Okuyucuları değerli içerikler ile kazanmanız için 3 tavsiye

Okuyuculara değer katan, uzun ömürlü içerikler üretmenin önemi her geçen gün daha fazla artıyor. İçeriğin güçlü olmadığı, okuyuculara hiçbir şey katmayan web sitelerinin yapılacak SEO çalışmaları ile sürdürülebilir olacağını kesinlikle düşünmüyorum.

Daha fazla trafik çekmek, popüler bir web sitesi sahibi olmak için hep SEO'yu konuşuyoruz. Web sitesi/blog ile uğraşanların dilinde varsa yoksa SEO var.

Peki, ya içerik üretimi? İçerik üretimi konusunda hala çok fazla yol alamadık. Okur odaklı hareket etmiyoruz. Arama motoruna oynuyoruz. İçerik pazarlama konusunda başarılı olduğumuz pek söylenemez. Bundan dolayı sitelerimizin içi aslında hep eksik. Devir, harika içerikler üretme devri. İçeriğinizi sunduğunuz platform (Blogger, Tumblr, Wordpress vb.) önemli değil. Asıl önemli olan sunduğunuz içeriğinin okuyucuya ne katacağı. Şimdi harika içerik derken ne demek istiyorum? Harika içerik için tek bir sır olduğunu görüyorsunuz ve bu içerik değerli. İçerik değerli olduğunda, okuyucularınızın bu içeriği kullanabileceği ve bir şekilde kullanabileceği anlamına geliyor.

Web sitenizin/blogunuzun değerli içeriğe sahip olması, içeriğinizin okuyucular tarafından kullanılabilir olduğundan emin olmanız için bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Bu noktalar neler?

Okura faydalı ipuçları verin - Okuyucularınıza bugün kullanabilecekleri bir ipucu verirseniz, biraz başarı görmek için, o zaman size hakkında daha fazla bilgi edinmek ve birlikte çalışmak istedikleri bir kişi olarak bakacaklar. Okurun gözünde bir otorite olmak için düzenli olarak içerik üreterek onları kendinize sadık bir kitle yapmanız önemli. Paylaştığınız içerikler, okurlar ile aranızdaki bağı daha da kuvvetlendirecek. Sizi ne kadar fazla okuyucuya ulaşırsanız mevcut imajınız o kadar çok kuvvetlenecek.
  
İlham verin - İlham almak yeni bir şeyler başarmada kilit rol oynuyor. Hayatımızın farklı dönemlerinde hep ilham gelsin ve farklı işlere başlayacak motivasyonu ve gücü bulmak isteriz. Bize ilham veren kitaplar , yazılar okuruz, ilham veren alıntılar içeren sosyal medya paylaşımları beğeniriz, ilham veren filmler izleriz. İnsanlara ilham vermek, onlara harekete geçmeleri için içerikleriniz ile katkıda bulunmak harika bir şey. Onların amaçlarına ulaşma nedenlerini ve yollarını anlamalarına ve hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaya özen göstermeniz size birçok farklı kapıyı da açacak. Sizden ve içeriklerinizden ilham aldıklarında, onlara daha fazla yakın olmanız için profesyonel desteğinize ihtiyaç duyacaklar. Bu da size farklı iş fırsatlarını değerlendirme fırsatı sunacak.

Eğlenceli ve samimi olun - Bir şekilde blogunuza ya da web sitenize ulaşan okuyucular elbette, aradıkları konu hakkında ilham almak istiyor ve harika ipuçları istiyorlar. Bunun yanı sıra biraz eğlenmek ve samimiyet de istiyorlar. İnsanları bilgilendirirken eğlendirmek ve samimi tarzınız ile kendinize çekmeniz çok önemli. Bu dengeyi sağlayabiliyorsanız, sadık okur kitlesine sahip olmanız hayal değil. Kaliteli içerikler üreterek sürdürülebilir bir başarı  oluşturmak hayal değil. İnsanların ilgi gösterdiği değerli içerikler oluşturduğunuz sürece hem arama motorunun hem de okurun gözdesi olacaksınız. Bu durum web sitenizden/blogunuzdan farklı gelir modelleri ile kazanç elde etmenizi kolaylaştıracak.
Okuyucuları değerli içerikler ile kazanmanız için 3 tavsiye Okuyucuları değerli içerikler ile kazanmanız için 3 tavsiye Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Ocak 11, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.