Instagram'da satış yapmadan para kazanmak mümkün mü?

Instagram, son yıllarda her yaştan kullanıcın en çok vakit geçirdiği sosyal medya platformları arasında ilk sıralarda yer almaya başladı. Günümüzde birçok kullanıcı Facebook yerine Instagram'da daha çok vakit geçiriyor.

Instagram kullanıcı sayısının artması, Instagram'ın yeni nesil e-ticaret konusunda harika fırsatlar sunması başlı başına bir dijital ekonomi olmasını sağladı. Instagram'da ürün satışı yapan, sponsorlu içerik paylaşan kişiler ve markalar arasında çok ciddi rakamlar kazananlar var.

Çoğu zaman haber sitelerinde ünlülerin bir Instagram postu paylaşmak için binlerce dolar, binlerce lira talep ettiğine dair haberleri okuyoruz. Instagram'da yapılan ticaretin ne boyutta olduğuna dair net rakamlar olmasa da küresel çapta ele aldığımızda milyarlarca dolarlık bir sosyal ticaret büyüklüğüne ulaştığını tahmin etmek zor değil.

Instagram ile para kazanmak isteyen birçok kullanıcı yeterli vakit, ürün, sermaye ve hedef kitle bulamadığı için ya da uğraşmak istemediğinden dolayı Instagram'da herhangi bir ürün ya da hizmeti satışı yapmadan nasıl para kazanılır? sorusunun cevabını arıyor.

Instagram'da ürün satışı yapmadan para kazanmanın yolları şunlar:

Sponsorlu gönderi paylaşmak: Sponsorlu gönderiler paylaşarak para kazanmak organik takipçili, etkileşimi yüksek hesap sahipleri için ciddi gelir kaynaklarından biri. Birçok Instagram fenomeni ya da yüksek takipçiye sahip hesapların sahipleri post paylaşarak para kazanıyor. Paylaştıkları postlarda marka, ürün ve hizmetler ile ilgili tanıtımlar yer alıyor ve ilgili hesapların linki bulunuyor. Bu şekilde kazanç modelinde gönderi başı ücretlendirme ya da ayda birkaç gönderilik anlaşmalar yapılabiliyor. Yüksek takipçili hesaplar sponsorlu gönderi için ajanslar ile çalışmanın yanı sıre direkt reklam veren tarafından da iletişime geçilmesi sonucu sponsorlu gönderi paylaşımı yapıyorlar. Burada kazanç miktarı etkileşim oranına göre değişiklik gösterebiliyor. Post başına 50 TL talep eden olduğu gibi 500-1000 TL ya da daha yukarıda rakamlar isteyenler de var.

Instagram organik takipçili hesap satışı yapmak: Bazı kişiler belli konularda organik takipçili hesaplar oluşturarak belirledikleri ücretler karşılığında satışa sunabiliyor. Bu kazanç modeli çok yüksek takipçili aktif hesap satışı olmadığı takdirde çok kazandıran bir yol değil. Daha çok webmaster forumlarında ilanlar olabiliyor. İşte 10 bin takipçili dekorasyon sayfası, 5 bin takipçili güzellik sayfası vb. tematik konularda sayfalar satılıyor.

Instagram sayfa önerme: Bu yöntem yeni açılan sayfaların kullanıcı adlarının popüler ve organik takipçili sayfalarda tanıtılması türünden bir gelir modeli. Örneğin yeni açtığınız bir Instagram butik sayfanız var. Buna takipçi ve potansiyel müşteri gelmesi için reklama ihtiyacınız var. Popüler takipçisi bol olan hesap sahipleri ile iletişime geçip sayfanızın, ürünlerinizin reklamını yapmalarını istiyorsunuz. Bu şekilde gelir elde eden, hemen hemen her gün başka sayfalar öneren kişiler var.

Komisyon, satış ortaklığı modeli: Instagram hesabında paylaşılan bir alışveriş linki, indirim kuponu gibi araçlar ile yapılan alışveriş ya da yönlendirmelere karşılık komisyon almak şeklinde bir gelir modeli de mevcut. Bir ayakkabı markasının alışveriş ya da kampanya duyurusunu paylaştınız mesala. Bu linki tıklayıp sizin Instagram sayfanızdan o mağazaya çıkış yapılması ve alışveriş yapılması sonucu elde edeceğiniz komisyon geliri modeli.

Şu yazımı da okumanızı tavsiye ediyorum

Instagram'da ürün satışı yapmak isteyenler nelere dikkat etmeli?



Instagram'da satış yapmadan para kazanmak mümkün mü? Instagram'da satış yapmadan para kazanmak mümkün mü? Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Ocak 18, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.