Adım adım E-ticaret sitesi SEO çalışması yapmak

E-ticaret SEO çalışması, e-ticaret sitesi satışları artırmak, daha fazla e-ticaret müşterisine ulaşmak ve organik olarak daha çok potansiyel müşteri çekmek için büyük önem taşıyor.

Rekabetin her geçen gün biraz daha fazla kızıştığı e-ticaret sektöründe irili ufaklı bir çok e-ticaret sitesi ayakta durabilmek ve daha fazla satış yapmak adına SEO, dijital pazarlama, Sosyal medya pazarlaması gibi birçok alanda destek alma yoluna gidiyor.

E-ticaret sitesi SEO çalışması oldukça maliyetli bir hizmet olarak görünse de yeni açılan e-ticaret siteleri, küçük ve orta ölçekli e-ticaret siteleri bazı adımları uygulayarak kendi e-ticaret SEO çalışması ile daha fazla potansiyel müşteriye ulaşabilir.

En çok uygulanan E-ticaret SEO teknikleri

Türkiye'de yeni açılan ya da mevcut e-ticaret sitelerinin uyguladığı belli başlı SEO teknikleri: Sosyal medya paylaşımları, tanıtım yazısı yayınlatma, Adwords reklamları, Instagram paylaşımları ile ziyaretçi yönlendirme, sosyal medya takipçisi fazla olan ve influencer olarak tabir edilen kişiler ile işbirliği, blog pazarlama.

E-ticaret sitesi için SEO çalışmasının amacı ne?

Daha fazla müşteri çekmek, ürün satışını hızlandırmak, site bilinirliğini artırmak, satış ve karlılığı artırmak.

E-ticaret sitesi için SEO çalışması nasıl yapılır?

Mevcut e-ticaret sitenizin eksikliklerini belirleyin. (Ziyaretçi sayısı mı az, tema mı kötü, sosyal medyada aktif değil misiniz, sitenin arama motorunda görünürlüğü mü az, rakipler mi çok güçlü, ürün açıklamaları ve fotoğrafları mı kötü, site mi geç açılıyor, mobil uyumlu tema yok mu? vb.)

En güçlü ve sizden daha iyi konumda olan rakiplerinizi tespit edip izledikleri yolu inceleyin. Rakip analizi yaparak eksikliklerinizi tamamlamak için bir iş planı oluşturun.

SEO çalışması için bütçenizi netleştirin. SEO çalışması uzun soluklu olduğu için bütçeyi aşmayacak ve maksimum fayda sağlayacak çalışmalara odaklanın.

Sosyal medya hesaplarınızın aktif olmasına dikkat edin. Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, YouTube, Linkedin gibi platformlarda hesap oluşturun. Kampanyalarınız, yeni ürünler hakkında düzenli paylaşımlarda bulunun.

Blog içerikleri üreterek organik trafiğinizi artırmaya odaklanın. Okuyuculara faydalı olabilecek ve hemen eskimeyecek nitelikte içerikler üretin ya da bu konuda profesyonel destek alın.

Kaliteli, güncel ve organik trafiği yüksek haber sitelerinde tanıtım yazısı yayınlatın. Her bir site için farklı tanıtım yazıları hazırlayın. Yazıları zamana yayarak yayınlatın.

Instagram, e-ticaret siteleri için organik ve kaliteli müşteri kitlesi oluşturmak açısından çok önemli bir platform. Bundan dolayı Instagram'ın aktif kullanılması Instagram'daki kitlenin e-ticaret sitesine gelmesini kolaylaştıracak.

Instagram'da organik takipçisi yüksek kişiler ile anlaşarak zaman zaman ürün gönderin. Ürün, e-ticaret sitesi ve kullanıcı deneyimleri hakkında içerikler üreten kişiler ile çalışmak e-ticaret seo için önemli.

Spamdan uzak durun. Ürün açıklamalarını özgün ve müşteriye fayda sağlayıcı şekilde optimize edin. Çok fazla uzun içeriklerden de uzak durun.

YouTube kanalı oluşturun. Ürün ve hizmetleriniz ile alakalı belli periyotlarda kısa kısa videolar paylaşın. YouTube'da paylaşacağınız videolar ile ilgili açıklama kısmına sitenizin linkini, sipariş adresini, blog yazısını vb. mutlaka koyun.

Müşterilerin sitenize ulaşacağı doğru anahtar kelimeler üretin. Artık tek kelimeler işe yaramıyor. 2 ya da daha fazla kelimeden oluşan anahtar kelime gruplarını kullanın. Long tail anahtar kelimelere önem verin. Birkaç farklı blog oluşturup (Tumblr, Blogger, Wordpress vb.) içerik üreterek blogunuza yönlendirme yapın.

Basın bülteni yayınlama, basın bülteni dağıtımı hizmeti alın. Böylece online medyada daha fazla görünür olabilir ve daha fazla potansiyel müşteriye ulaşabilirsiniz.

Yaptığınız tüm çalışmaları raporlayın ve aylık, 6 aylık, yıllık gibi periyortlarda karşılaştırın.

Çalışmaya başlamadan önceki kelime sıralamanızı not edin.

Sorularınız ve işbirliği talepleriniz için medyaistasyonu@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.




Adım adım E-ticaret sitesi SEO çalışması yapmak Adım adım E-ticaret sitesi SEO çalışması yapmak Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Ocak 25, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.