Basın bülteni kime ve nasıl gönderilir?

Basın bülteni, irili ufaklı birçok markanın ve şirketin en çok kullandığı halkla ilişkiler araçları arasında ilk sırada yer alıyor. Her gün birçok marka tarafından medya mensuplarına ve mecralarda yüzlerce basın bülteni gönderimi yapılıyor. Basın bülteni göndermek  marka, ürün ve hizmetlerin medya yer almasını sağladığı gibi online mecralarda marka bilinirliğini de artırıyor.

Basın bülteni dağıtımı servisi Amerika ve Avrupa'da çok yaygın olsa da Türkiye'de henüz pek fazla aktif kullanılmıyor. Türkiye basın bülteni gönderimi, basın listesi basın bülteni gönderimi hizmeti sunan birkaç servis var. Bunlar haricidinde birçok pr ajansı ya da marka bülten gönderimini kendi imkanları ile gerçekleştiriyor.

Her gün e-posta kutuma yüzlerce basın bülteni geliyor. Bunların birçoğu reklam metinlerinden ibaret. Haber olarak medyada yer bulması imkansız. Bu aşamada basın bülteni gönderimi çalışmaları markaya önemli katkı sağlamıyor. Burada bültenlerin habercilik formatına uygun bir şekilde hazırlanmaması, zamanlama hatası, çok fazla görsel kullanımı, zaman zaman gazetecilerin ve basın kuruluşlarının telefonla rahatsız edilmesi de etkili oluyor.

Basın bülteni kime gönderilir? Bültenler gazetecilere, haber sitelerine, blog yazarlarına, medya kuruluşlarına gönderilir. Basın bülteni gönderimi mail ile yapılır. Hazırlanan bültenler Word dosyası formatında görseller ile iletilir.

Gönderirken mail konusu kısmına Basın bülteni ve başlığı yazılır. Gönderilecek kişilerin ismi belliyse isme özel "Sayın Engin Gürşen" gibi hitaplar kullanılması dikkat çekmede etkilir. Bültenin içeriğinden bahsedilir ve "Basın bülteni ve görseller ekte yer almaktadır. Değerlendirmenize sunarız" gibi bir cümle yapısı ile bitirilmelidir.

Basın bülteni gönderimi yapmadan önce;

Bülten ile ilgilenebilecek gazeteciler ve mecraların belirlenmesi

Bültenin haber formatına uygun hazırlanması

Reklam ve ürün tanıtımı içermemesi

Çok fazla görsel ile gönderilmemesi

Medya mensuplarının telefon ya da mail ile rahatsız edilmemesine dikkat edilmeli.

Basın bülteni yazımı, basın bülteni gönderimi, basın bülteni dağıtımı, basın bülteni yayınlama gibi konularda profesyonel ve etkili çözümlere ihtiyaç duyarsanız bana medyaistasyonu@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Basın bülteni servisi

Basın bültenlerinizi hazırlıyorum, onayınıza sunuyorum. Onay verdikten sonra dağıtımını gerçekleştiriyorum. Yayın garantili basın bülteni dağıtımı hizmeti de sunuyorum. Standart basın bülteni dağıtımı hizmetimde en az 10 online haber sitesinde yayın garantisi verebiliyorum. Bu rakam diğer paketlerde daha da artabiliyor (20-30-40-50 haber sitesinde yayın garantisi.) Tüm bunların yanı sıra linkli basın bülteni yayınlama hizmeti de sunuyorum.

Fiyat teklifi almak için medyaistasyonu@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.


Basın bülteni kime ve nasıl gönderilir? Basın bülteni kime ve nasıl gönderilir? Reviewed by Medya İstasyonu on Cumartesi, Kasım 17, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.