En çok para kazandıran blog konuları ve öneriler

Blog yazarak para kazanmak isteyen birçok kişi en çok kazanan bloglar, en çok kazanan bloggerlar ve en çok para kazandıran blog konuları ile ilgili araştırmalar yapıyor.

Bu yazımda blog yazarak para kazanmayı düşünen ve bunun için konu önerileri arayanlara bazı bilgiler vermek istedim.

En çok para kazandıran blog konuları ve öneriler

Ekonomi - Finans 

İnternette en çok reklam veren sektörlerin başında finans sektörü geliyor. Borsa, foreks, kredi, sigorta, kasko, emlak, nakliyat, araç kiralama, tatil vb. konularda verilen Adwords reklamlarının haddi hesabı yok. Markalar bu reklamlar için binlerce liralık bütçeler ayırıyor. Bu alanda iyiyseniz, içerik üretebileceğinize inanıyorsanız iyi paralar kazanmanız hayal değil.

Sağlık - Estetik - Güzellik

Sağlık, her geçen gün daha fazla önemsenen bir konu. Sağlıklı yaşam, günümüzde milyarlarca insanın en çok ilgi duyduğu konu. Diyet, estetik, zayıflama, hamilelik, epilasyon oldukça revaçta. İlgi duyduğunuz bir alanda değer sunacak içerikler üretebilirseniz kazanırsınız. Unutmayın, değerli ve yıllarca okunabilecek içerikler üretmelisiniz.

Günlük hayatta ve iş dünyasında her zaman bakımlı olmak isteyen bayanların en çok ilgi duyduğu alan güzellik. Cilt bakımı, epilasyon, fitness, vücut bakımı, estetik öne çıkan alanlar. Mevcut içeriklerden farklı bir bakış açısıyla kaliteli içerik üretirseniz kazanırsınız.

Eğitim

Son yıllarda yurtdışı eğitim, dil kursları, online eğitimler, sertifika programları, üniversiteler ile ilgili reklamlar hızla artmaya başladı. Sektör büyük, daha da büyüyecek. "Eğitim alanında iyi bir içerik üreticisi olabilirim" derseniz bu alanda kaliteli içerikler üretmeye başlayabilirsiniz.

Bu temel alanların yanı sıra alt dallar da düşünülmeli. Her sektörün bir hedef kitlesi var. Örneğin; "Moda, alışveriş, teknoloji, perakende vb."

Para kazandıracak blog konusu için tavsiyeler

İlgi duyduğunuz alanları ve konuları belirleyin. Sevmediğiniz bir alanda nasıl para kazanabilirsiniz ki?

Bu alanlar hakkındaki diğer içerik üreticilerini, blogları, siteleri tespit edin. Belki rekabet zayıftır, kısa zamanda yükselirsiniz.

Sosyal medyayı takip edin. En çok konuşulan konular ilham kaynağınız olabilir. Milyonlarca insan sosyal medyada aktif. Potansiyel ziyaretçileriniz burada.

Google Adwords anahtar kelime aracını kullanın. Belirlediğiniz konular ile ilgili en çok aratılan kelimelerin aylık aranma hacimlerini öğrenin.

Yönelmeyi düşündüğünüz alandaki başarılı siteleri inceleyin. Rekabet için kaliteli içerik üretmeniz şart. Taklitten kesinlikle uzak durun.

Rakip analizi yapın. Çok güçlü rakiplerin olduğu alanlar konusunda dikkatli olun. Rekabetin yüksek olduğu sektörlerde para kazanmanız zaman alır ve çok zor olur.

Donanımlı olduğunuz alandaki reklam fırsatlarını analiz edin. Hangi firmalar ne tür reklamlar veriyor, hangi kelimelerde daha çok reklam çıkıyor vb.

Hedef kitlenizin kimlerden oluşacağına karar verin. Hedef kitle belirlemeden yola çıkarsanız para kazanamazsınız. Sınırlarınızı belirleyin.

Kaliteli içerik üretebileceğiniz alanlar dışına çıkmayın. "Birkaç ziyaretçi fazladan gelse ne çıkar?" demeyin.

Kopya içeriklerden uzak durun. Özgün olmanız şart. İçeriklerinizi sıfırdan, profesyonel bir şekilde kurgulayın. "Ben yazı yazamam, ama para kazanmak istiyorum" diyorsanız başka bir iş yapın."

Para kazanmayı ikinci plana itin. Kaliteyi tutturduktan sonra para kazanma süreci başlayacak. Markalaşmak para kazanmadan daha önemli. Alanında tanınan bir site oluşturursanız reklam verecek kişiler ve markalar sizi bulacak.

Başkalarından konu önerisi istemeyin. Kimse size "Ben bu konudan ve anahtar kelimelerden çok kazanıyorum, sen de yönel kazanırsın" demez. Deneme yanılma yöntemi doğru yolu bulmanızda önemli bir yardımcı olacak.

Bu yazılarımı da mutlaka okuyun

Adsense ile para kazanmak isteyenlere 9 tavsiye

Neden Adsense'den para kazanamıyorsunuz?

Adsense bana ne zaman para kazandıracak?

Adsense'de en çok hangi alanlar para kazandırıyor?

Ne sitesi açsam para kazanırım?

Blogundan para kazanmak mı istiyorsun?

Blog konusu bulmakta sıkıntı mı çekiyorsun?





En çok para kazandıran blog konuları ve öneriler En çok para kazandıran blog konuları ve öneriler Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Kasım 10, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.