Adsense en çok kazandıran sektörler hangileri?

Adsense ile para kazanma birçok web sitesi sahibinin en çok ilgi gösterdiği konuların başında geliyor. Adsense'den binlerce lira kazananların hikayelerini okuyan web sitesi sahipleri sürekli "Adsense'den para kazanmak için hangi sektörde site açmalıyım?" sorusunun yanıtını arıyor.

Google Adsense dünyada milyonlarca web sitesinin en önemli gelir kaynaklarından biri. Türkiye'de de birçok kişi Adsense ile para kazanıyor. Adsense ile iyi paralar kazanmak imkansız değil ama biraz çalışma gerektiriyor. Her gün daha fazla kişinin ilgi gösterdiği Adsense ile para kazanmak için Adsense hesabı almak isteyen çok site sahibinin olduğunu da unutmamak gerek.

Bu yazımda Adsense ile para kazanmak isteyenlere birkaç sektör önerisinde bulunmak istiyorum. Bu sektörlere yönelerek Adsense kazançlarınızı daha çok artırabilirsiniz. 

Adsense en çok kazandıran sektörler

Finans sektörü: Finans sektöründe faaliyet gösteren firmalar, şirketler sürekli Google Adwords reklamları veriyor. Rekabetin üst düzeyde olduğu finans sektöründe tıklama başına maliyet de yüksek olabiliyor. Sigorta, kredi, forex, bankacılık gibi alanlarda sürekli reklam veren mevcut. Bu alanlarda kaliteli siteler oluşturularak iyi paralar kazanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken özgün olmak, kullanıcılara faydalı içerik üretmek, güncel olmak ve güzel bir alan adı ile mobil uyumlu tema kullanmak.

Turizm sektörü: Turizm sektörü de Adwors reklamlarını en çok kullanan bir diğer sektör. Tatil siteleri, oteller, tur şirketleri, otobüs firmaları, havayolu şirketleri, pansiyonlar sürekli reklam veriyor. Tatil artık yaz kış aratılan bir kelime olduğu için sürekli kazanç elde etmek mümkün. Yine dikkat edilmesi gereken özgün olmak, kullanıcılara faydalı içerik üretmek, güncel olmak ve güzel bir alan adı ile mobil uyumlu tema kullanmak.

Eğitim sektörü: Eğitim sektörü düzenli Adwords reklamlarını kullanan sektörlerden bir diğeri. Online eğitimler, uzaktan eğitim, kurslar, eğitim danışmanlığı, özel okullar, özel üniversiteler, anaokulları, online sertifika programları, mesleki kurslar, yardımcı ders kitapları, yayınevleri, kitap siteleri vb. çok geniş alanda reklam veren binlerce firma var. Dikkat etmeniz gereken özgün olmak, kullanıcılara faydalı içerik üretmek, güncel olmak ve güzel bir alan adı ile mobil uyumlu tema kullanmak.

Sağlık sektörü: Sağlık, hepimizin en çok önemsediği konulardan biri. Kilo vermek, zayıflama, diyet, estetik, epilasyon, kozmetik, güzellik vb. birçok alanda çok sayıda reklam verenin olduğu sağlık sektöründe reklam sıkıntısı yok. Sağlık siteleri internette en çok karşılaştığımız site türlerinden biri.  Dikkat etmeniz gereken özgün olmak, kullanıcılara faydalı içerik üretmek, güncel olmak ve güzel bir alan adı ile mobil uyumlu tema kullanmak. Sağlık, hassas bir konu olduğu için uydurma içerikler okuyuculara kesinlikle sunulmamalı. Doktor açıklamaları referans alınmalı.

Teknoloji sektörü: Günlük hayatımızda büyük bir yer kaplayan teknoloji artık en çok ilgi duyduğumuz konuların başında geliyor. Akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar, giyilebilir teknolojiler, oyuncaklar ve diğer alanlarda sürekli Adwords reklamı veren markalar var. Teknolojide de ciddi rekabet söz konusu. Son yıllarda bu alanda e-ticaret sitelerinin ciddi rekabeti söz konusu.  Dikkat etmeniz gereken özgün olmak, kullanıcılara faydalı içerik üretmek, güncel olmak ve güzel bir alan adı ile mobil uyumlu tema kullanmak.

Emlak sektörü: Konut ihtiyacının her geçen gün arttığı Türkiye'de son yıllarda kentsel dönüşüm kavramı ile birlikte birçok yeni konut projesi yükselişe geçmeye başladı. İnşaat firmaları arasında da ciddi bir rekabet söz konusu. Bu sektörün reklamları da sürekli karşımıza çıkıyor. Yan sektörleri de unutmamak gerek. Yapı denetim, bina yalıtımı, tesisat, elektrik, mimarlık, peyzaj, bina yönetimi vb. Bu alanda da güzel bir site ile yol alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken özgün olmak, kullanıcılara faydalı içerik üretmek, güncel olmak ve güzel bir alan adı ile mobil uyumlu tema kullanmak.

Otomotiv: Rekabetin üst düzeyde olduğu sektörler arasında her zaman yer alan otomotiv, reklam harcamalarının en çok olduğu alan. Yeni otomobil modelleri, markaların kampanyaları sürekli reklama ihtiyaç duyulmasını beraberinde getiriyor. Dikkat etmeniz gereken özgün olmak, kullanıcılara faydalı içerik üretmek, güncel olmak ve güzel bir alan adı ile mobil uyumlu tema kullanmak.

Giyim-moda sektörü: Vazgeçilmezlerimizden biri olan giyim, internette de en çok aradığımız kelimelerin başında geliyor. Giyim markaları yeni modellerini ve kampanyalarını duyurmak için ciddi reklam bütçeleri ayırıyor. Giyim sektörü reklamları da sürekli karşımıza çıkacak reklamlardan. Sadece giyim değil ayakkabı, çanta, aksesuar, gözlük vb. alanlar da sürekli yükselişte. Bu alanda da iyi işler yapılabilir. Dikkat etmeniz gereken özgün olmak, kullanıcılara faydalı içerik üretmek, güncel olmak ve güzel bir alan adı ile mobil uyumlu tema kullanmak.

Mobilya-dekorasyon: Evlerin, iş yerlerinin vazgeçilmez eşyaları arasında yer alan mobilyalar her geçen gün daha fazla kişinin ilgi alanına giriyor. Rekabetin kıyasıya yaşandığı sektörlerden biri olan mobilya sektöründe yüzlerce markanın reklamlarını görüyoruz. Mobilyanın yanı sıra dekorasyon alanını da unutmamak gerek. Bu iki sektör son yıllarda hızlı bir yükseliş trendi yakaladı. Daha da büyüyecek ve reklam harcamaları da artacak. Dikkat etmeniz gereken özgün olmak, kullanıcılara faydalı içerik üretmek, güncel olmak ve güzel bir alan adı ile mobil uyumlu tema kullanmak.

Öneriler

Para kazandırıyor diye ilgi duymadığınız sektörlere yönelmeyin.

İçerik üretimi noktasında sıkıntı yaşayacağınız alanlardan uzak durun.

Kaliteli, okunabilecek ve gelecekte de ziyaret edilecek nitelikte içerikler üretin.

Kullanıcılara internetteki klasik bilgilerden fazlasını sunun.

Sitenizi ziyaret etmeleri için nedenleriniz olsun.

Akılda kalıcı alan adı, sade tema ve nefret ettirmeyen reklam yerleşimleri tercih edin.

Sitenizde sektörünüz dışındaki konulara kesinlikle yer vermeyin.

Düzenli içerik üretin.

Organik trafik almayı önemseyin.

Okur yorumlarını önemseyin, cevaplayın.













Adsense en çok kazandıran sektörler hangileri? Adsense en çok kazandıran sektörler hangileri? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Kasım 16, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.