Adsense'den neden para kazanamıyorum?

Adsense'den para kazanmak, birçok web sitesi sahibinin en büyük amaçlarından biri. Web sitelerinin en önemli gelir kalemi olan Google Adsense reklamları, bazı site sahiplerine binlerce lira kazandırırken bazılarına birkaç lira kazandırıyor.

Peki, Adsense ile para kazanamayan web siteleri nerede hata yapıyor?  Adsense ile para kazanmada başarılı olmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Adsense ile para nasıl kazanılır?

1- Adsense ile para kazanmak için Adsense'nin yerleştirildiği web sitelerinin içeriği büyük önem taşıyor.

2- Kopyala-yapıştır içerikler ile Adsense'den kalıcı bir şekilde güzel paralar kazanmak çok zor.

3- Adsense yerleşimi, Adsense kazançlarının artmasında büyük öneme sahip. Doğru yapılmayan reklam yerleşimleri web sitesi sahibine para kazandırmıyor.

4- Adsense reklam birimi sayısının fazla olması okuyucuları o siteden soğutuyor. Bu da reklamların tıklanma oranlarının düşmesine neden oluyor.

5- Adsense uyumlu temaların tercih edilmemesi, reklamların sitede sırıtacak şekilde yer alması kazançların düşük olmasının ya da hiç olmamasının en büyük nedeni.

6- Adsense reklamları renk paletinin sitenin içeriğine uygun bir şekilde seçilmemesi kazançları etkileyen en önemli nedenlerden biri.

7- Özgün ve fayda sağlayıcı içerikler üretmeyi önemsememek Adsense ile para kazanmak isteyenlerin en büyük hatası.

8-Site içeriği ile alakalı olmayan Adsense reklamlarının tıklanma ihtimali düşük. Bu da Adsense kazançlarını ciddi anlamda etkiliyor.

9- Adsense kazançları konusunda internet ortamında yer alan şaşalı rakamları gören site sahiplerinin aceleci tavırları kazanç olayını bitiriyor.

10- Google Adsense politikalarına uygun şekilde hareket etmemek, Adsense'den uzun süreli tatminkar kazançlar elde etmeyi engelliyor.

11- Mobil cihazlardan giren ziyaretçiyi önemsemeyen web sitesi sahipleri masaüstü sürümle yayıncılığa devam ettiği için mobil Adsense reklamlarından elde edecekleri gelirleri hiçe sayıyor.  Mobil web sitesi ve mobil Adsense reklamı yerleşimi artık bir zorunluluk.

12- Yeterince ziyaretçiye sahip olmayan sitelere konan Adsense reklamları kazanç sağlamıyor.

13- Yeni açılan sitelerin içerik bakımından donatılması yerine Adsense reklamlarının önemsenmesi kazanç olayını engelliyor.

14- Popüler web sitelerinin Adsense yerleşimi hakkında bir araştırma yapılmaması kazanç elde etmeyi engelleyen bir diğer faktör.

15- Organik trafiğe sahip olmayan web sitelerinin yönlendirme trafiği ile Adsense reklamlarından para kazanma düşüncesi hüsran ile sonuçlanıyor.

Google Adsense ile para kazanmak istiyorsanız bu maddeleri gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.




Adsense'den neden para kazanamıyorum? Adsense'den neden para kazanamıyorum? Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Şubat 10, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.