Film sitesi kurmak isteyenler nelere dikkat etmeli?

Web sitesi açarak para kazanmak isteyen kişilerin en çok yöneldiği alanlardan biri de film sitesi açmak oluyor.

İnternet üzerinden film izlemeye ilginin son yıllarda hızla artması film sitesi sayısını da artırdı.

Online film izlemek isteyenler film sitelerinde sıkça vakit geçiriyor. Zengin içerikli, trafiği yüksek film sitelerinin girişimcilerine iyi paralar kazandırması birçok kişinin iştahını kabartıyor.

Film sitesi açmak istiyorum, film sitesi kurmak ve para kazanmak istiyorum diyenler nelere dikkat etmeli?

Film sitesi açmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli konu sitenin içeriği olmalı. Genel içerikli bir film sitesi mi olacak yoksa belli kategorilere yönelik mi? Genel içerikli birçok film sitesi var. Dolayısıyla bunların arasından sıyrılıp Google'da ilk sayfalarda yer almak giderek zorlaşıyor. Bu noktada sağlam bir bütçeye ve ciddi SEO yatırımına ihtiyaç var. Belli kategorilere yönelmek daha mantıklı. Sadece online yabancı dizi ya da yabancı film üzerine olabileceği gibi sadece korku filmleri, gerilim filmleri gibi de olabilir.

Film sitesi domain seçimi dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta. Domainin içinde film kelimesi geçmesi bir avantaj. Akılda kalıcı, kolay telaffuz edilen, mümkünse .com ya da .net uzantılı domainler kullanmak iyi olacak.

Film sitesi için kullanılacak yazılım ve film sitesi teması da göz önünde bulundurulması gereken önemli konulardan biri. Anlık ziyaretçi girişinin artacağı, ziyaretçilerin dakikalarca vakit geçireceğini düşünerek tıkanmayacak, donmayacak bir altyapı kullanmak gerek. İyi optimize edilmiş bir Wordpress film teması da iş görebilir. Özel olarak hazırlanan film scriptleri kullanarak istediğiniz film sitesinden otomatik olarak bile filmleri alabiliyorsunuz.

Film sitesi kurmak için iki yol var. İlki filmleri yalnızca kodlarını sitenize ekleyip asıl film dosyalarının farklı sunucularda barındırılması veya ikinci yol ise tüm filmleri kendi sunucunuza almanız ve yayımlamak. İkinci yolu seçmeniz halinde maliyetin çok yüksek olabileceğini unutmamanız gerekiyor. İlk yolda ise, normal bir hosting paketi işinizi görebilir. Filmlerin trafiği sizin sunucunuzdan sağlanmıyor.

Film siteleri arasında ciddi rekabet var. Bu yüzden hedeflenen anahtar kelimeler üzerine SEO çalışması yapmak gerekiyor. Birçok film sitesifilm izle, online film izle, dizi izle, yabancı dizi izle, HD dizi izle gibi anahtar kelimeler üzerine yoğunlaşıyor.

Bu anahtar kelimelerin rekabet düzeyi ve aylık aranma hacimleri konusunda bilgi sahibi olmak gerekiyor. Daha alt kelimelere yoğunlaşarak yapılan SEO çalışmaları ile bir noktaya gelmek mümkün olabilir. Örneğin online yabancı dizi izle, yabancı dizi izle, HD yabancı diziler izle gibi anahtar kelime öbekleri düşünebilir.

Film sitesi gelir modelleri konusunda da araştırılma yapılmalı. Film sitelerinin kullandığı reklam modelleri incelenmeli. Genelde yabancı reklam firmaları ile çalışılıyor. Getirisi yüksek olan reklam türleri tercih edilmeli. Bu noktada film sitesi sahibi olanlar ile fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.


Film sitesi kurmak isteyenler nelere dikkat etmeli?  Film sitesi kurmak isteyenler nelere dikkat etmeli? Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Haziran 03, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.