Haber sitesi sahipleri için analiz ve öneriler raporu

Haber sitesi sahibi olanların sayısı her geçen gün artıyor ama kaliteli ve doğru habercilik çerçevesinde ilerleyen ve gelişen siteler artmıyor.

Haber siteleri biçim ve içerik bakımından ziyaretçi ağırlamaktan ciddi anlamda uzak. İçeriği zayıf olan, içerik sunumunun iyi olmadığı yüzlerce haber sitesi var.

Bu sitelerin sahipleri sitelerindeki ciddi eksikliklere rağmen hala bir şeyler yapmıyor. Bu halde ziyaretçi çekmeyi ve para kazanmayı düşünüyorlar.

Güçlü, güncel ve zengin içerikler, haber siteleri için çok önemli

Haber sitelerinin ziyaretçi çekmelerinde en önemli faktörler güncel ve ilgi çekebilecek içerikleri sunmak. İster yerel ister ulusal haber sitesi olsun içerik haber sitesinin olmazsa olmazı. Kaliteli içeriklere sahip haber sitelerinin organik ziyaretçi trafiği ile iyi noktaya gelmesi hayal değil.

Bunun için olaya okuyucular açısından da bakmak lazım. Okuyucular bir haber sitesinde en çok neleri görmek ister? Hangi haberler ile ilgilenir? Yerel mi? Ulusal mı? Yoksa diğer kategoriler mi?

Sitede yer alan içerikler gerçekten haber gibi mi? Spam mı? Haber sitesinin kulvarı belli mi?

Bir haber açarken net hedefler belirlemek lazım. Haber sitesi açayım, Adsense eklerim, Google News'e girerim demek ile yol alınmaz. Google News'e odaklanmayın. Markalaşmaya odaklanın.

Yerel haber siteleri faaliyet gösterdikleri bölgelere, sektörel haber siteleri faaliyet gösterdikleri sektörlere odaklanmalı. Binlerce ulusal gibi görünen haber sitesi zaten online medyayı yeterince kirletiyor. İnternet haberciliğinin kaliteli haberlere, habercilere ihtiyacı var.

Bunun için haber sitesi sahiplerinin sitelerinin kalitelerini artırmaları gerekiyor.

Haber sitesi olup da istediği verimi alamayanlara çeşitli konularda öneriler sunuyorum. Bu noktada haber sitelerini detaylı olarak inceliyorum.

Haber sitesi sahiplerinin habercilik ile ilgili bilgisi olup olmadığını, haber sitesinden beklentilerini, gelecek planlarını öğrendikten sonra bazı başlıklarda incelemeler yapıp raporluyorum.

Haber sitesi inceleme hizmeti kapsamında değerlendirdiğim başlıklar;

Haber sitesi teması önerileri,

Haber sitesi title, description, keywords kullanımı,

Haber sitesi slogan kullanımı,

Haber sitesi logo kullanımı,

Haber sitesi manşet ve kategori yönetimi,

Haber sitesi içerik geliştirme ve zenginleştirme,

Haber sitesi marka bilinirliği artırma,

Haber sitesi haber optimizasyonu,

Haber sitesi foto galeri yönetimi,

Haber sitesi künye düzenleme,

Haber üretme teknikleri

Haber sitesi reklam yerleştirme

Haber sitesi reklam alma yolları

Haber sitesi tanıtımı

Haber sitesi sosyal medya yönetimi

Haber sitesi rakip analizi

Haber sitesi SEO önerileri

Haber sitesi incelemesinin sonucunu, önerilerimi Word ya da PDF olarak haber sitesi sahibine mail yoluyla iletiyorum. İncelemeyi 1 hafta içinde tamamlıyorum. Yeni haber sitesi kurmak isteyenler için de aynı hizmet mevcut.

Bu hizmetten faydalanmak ve fiyat için medyaistasyonu@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.


Haber sitesi sahipleri için analiz ve öneriler raporu Haber sitesi sahipleri için analiz ve öneriler raporu Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Haziran 06, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.