Mobil film izleme neden tercih ediliyor?

İnternette en çok ziyaret edilen site türleri arasında ilk sıralarda yer alan film sitelerine mobil cihazlar üzerinden erişim her geçen gün artmaya başladı.

Son çıkan filmleri ücretsiz ve HD kalitesinde izleyicilere sunan bu siteler izleyicilerin film izleme ihtiyacını karşılamada önemli bir mecra oldu.

Online video tüketiminin hızla arttığı günümüzde akıllı telefon-tablet kullanımının yaygınlaşması tüketicilerin geleneksel izleme alışkanlıklarının değiştiğini ve artık mobilin video izlemede ana platform olduğunu gözler önüne seriyor.

Bundan dolayı çok ziyaret edilen film izleme sitelerinin mobilden aldığı trafik son zamanlarda ciddi oranda artmaya başladı.

Peki, kullanıcılar Smart TV, masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar gibi cihazlar yerine neden akıllı telefon ya da tablet üzerinden film izlemeyi tercih ediyor?

Akıllı telefonlar çok amaçlı

Akıllı telefonlar günlük hayatımızda önemli bir yer kaplıyor. Sürekli dolaşımda olduğumuz için birçok işlemi bu cihazlar aracılığı ile kısa sürede yapıyoruz.

Fotoğraf ve video çekiyoruz, maillerimizi kontrol ediyoruz, oyun oynuyoruz, mesaj gönderiyoruz, görüntülü arama yapıyoruz, bankacılık işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz, gündeme dair önemli gelişmeleri takip ediyoruz, sosyal medya hesaplarımızı kontrol ediyoruz, uygulama marketlerinden uygulama indirip deniyoruz.

Tüm bu işlemlerin yanı sıra akıllı telefondan video ya da film izlemek diğer araçlara göre daha cazip geliyor. Çünkü bu cihazlar Evde, işte, okulda, yolculukta kısacası her an yanımızda. Aynı anda birçok işi yapabiliyoruz. Taşması kolay, ihtiyacımız olan içeriklere ulaşmamız kolay. Şarjı da gün boyu yetiyor. İster HD kalitesinde mobil film izle ister video izle.

Sürekli dolaşımdayız

Günlük hayatta vaktimizi okulda, evde, iş yerinde, alışveriş merkezlerinde, kafelerde geçiriyoruz. Bu mekanların çoğunda ücretsiz internet bağlantısı olduğu olduğu için akıllı telefonlarımızdan sürekli internete girebiliyoruz. Vaktini dışarıda geçiren kişilerin mobilden içerik tüketimi bu yüzden hızla yükseliyor.

4.5G ile hızlı internet

4.5G teknolojisinin kullanılmaya başlaması ile birlikte mobilden yüksek hızlı internet erişimi mümkün oldu. Bu en çok cepten video, film izleyen kullanıcılara yaradı. Videolar daha hızlı yükleniyor, donmadan, takılmadan video izlemek mümkün oluyor. Evlerdeki internet bağlantısının kopması, yavaş olması düşünüldüğünde hızlı internet ile video içerik tüketimi, film izlemek daha keyifli.

Mobilden film keyfi için kaliteli bir platform arıyorsanız www.hdfilmsezonu.com adresini önerebilirim.













Mobil film izleme neden tercih ediliyor? Mobil film izleme neden tercih ediliyor? Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Mayıs 25, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.