Blogger olmak istiyorum diyorsanız okuyun

Blog yazarlığı yapmak isteyenlerin, bir süredir blog yazdığı halde hala istediğini alamayan birçok kişinin kafası karışık.

Nereden başlasam? Ne konuda yazsam? Genel blog mu açsam?

İlgi duyduğunuz, yazmakta en iyi olduğunuz alanlara yönelik faydalı ve okunabilir içeriklere üretmekten başlayacaksınız. Aksi takdirde profesyonel blogger olmayı unutun. Genel blog diye bir şey yok. Ziyaretçi gelsin diye kopyala-yapıştır yaparak blog yazılmaz. Türkiye'de blog işini profesyonelce yürüten çok fazla kişi maalesef yok. Bu yüzden binlerce blog çöp oldu. İçeriğini kendiniz faydalı ve okunabilecek şekilde oluşturmadığınız sürece blogculuk uğraşından keyif alamazsınız.

Wordpress mi yoksa Blogger mı? Domain+hosting+tema alıp da mı başlasam?

İyi bir içerik üreticisiyseniz hangi platformu kullandığınızın pek önemi yok. Medya İstasyonu Blogger ile oluşturuldu. Sıfır maliyet. Sermayesi içerikler... 3 yıldır yayında ve  binlerce okuyucuya ulaştı. Ciddi iş kapılarını açtı, network açısından önemli bir rol oynadı. Amacına ulaştı mı? Hem de fazlasıyla...

Bloguma nasıl ziyaretçi çekeceğim?

Hedef kitleniz olmalı. Öyle her önünüze geleni eklemeyeceksiniz. Oturup kendiniz üreteceksiniz. Armut piş, ağzıma düş yok. Düzenli olarak yazacaksınız. İstikrar ziyaretçileri de beraberinde getirecek.

Yazılarınızın erişilebilir nitelikte olmasına dikkat edeceksiniz. Okurların Google'da size kolayca ulaşabilmeleri önemli. Bunun için de en temelinden SEO denen kavramı öğreneceksiniz. Yazılarınızı sosyal medyada da paylaşacaksınız.

Blogdan nasıl para kazanacağım?

Blog yazarak para kazanmak istiyorum diyorsanız iki kere düşünün. Blog yazarak direkt para kazanamazsınız. Öyle olsa her blogger internet zengini olurdu. Değerli içerik üreticisi olacaksınız. İçerikleriniz sayesinde elde ettiğiniz kitleyi kullanarak markalara, reklam verenlere ulaşabilirsiniz. Reklam almak için aceleci olursanız başarısız olmanız kaçınılmaz.

İçerik kraldır, ama hangi içerikler? Okuyuculara faydalı, eskimeyen içerikler. Alanınızda otorite olmalısınız ki para kazanabilesiniz. Blog yazayım, para kazanayım diye bir kolaylık yok. Bunu aklınıza iyice sokun.

Blog yazmak bana ne katacak?

Blog yazmak ufkunuzu genişletir. Çevrenizi genişletir. Yazdığınız konuda otorite olmanızı sağlar. Yazdıklarınız ile ilgilenen kişilerin size kolayca ulaşmasını sağlar. Reklam teklifleri alırsınız. Kariyerinizi şekillendirmenizi sağlar. Ummadığınız iş teklifleri alabilirsiniz. Danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. Araştırmacı olacaksınız. Yazdığınız konu ile ilgili son gelişmelerden daima haberiniz olacak. Doğal SEO kavramını öğreneceksiniz. Daha fazlası sizin elinizde...

Blog açmak ve blog yazmak ile ilgili sağda solda yazanlara pek itibar etmeyin. Bu konuda en gerçekçi ve samimi bilgileri medyaistasyonu.blogspot.com adresinde bulabilirsiniz. Bu blogdaki 500'e yakın yazı siz daha iyi bloglar oluşturun, profesyonel blogculuk yapın, nitelikli içerikler üretin diye var.

Hala işin kolayına kaçarak sözde bloglar! ile zaman kaybediyorsunuz. Gerçekçi olun, internetten para kazanmak öyle sanıldığı kadar kolay da değil.


Blogger olmak istiyorum diyorsanız okuyun Blogger olmak istiyorum diyorsanız okuyun Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Nisan 05, 2016 Rating: 5

6 yorum:

  1. Öncelikle çok faydalı bir yazı olduğunu belirtmek ve teşekkür etmek istiyorum.
    Evet içerik kaliteli olduktan sonra wordpess olmuş veya blogspot olmuş açıkçası çok önemi yok, önemli olan kaliteli içerik oluşturmak.

    Yaklaşık 2,5 yıla yakındır blog yazıyorum. Bana gerçekten çok ama çok faydası oldu, her anlamda gerek çevre, gerek maddi veya manevi çok faydasını gördüm herkese de tavsiye ederim.

    Faydalı yazınız için tekrar teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler Gökhan Bey. Kaliteli içeriğe sahip olan blogların önü her zaman açık. Bu yüzden blog yazmak isteyenlere içerik üretimine odaklanmalarını tavsiye ediyorum. Sabırla okuyucuya faydalı, kolay okunabilen içerik üretenler kazanacak.

      Sil
  2. Merhaba,

    Ben çok yeni bir blog yazarıyım ve içime su serpen bir yazı oldu bu.

    -Henüz sadece 2 yazı yazdım ama bloğumun belli bir konusu yok. Gördüğüm, düşündüğüm, deneyimlediğim şeyleri yazıyorum. Şu an yazılarım pek okunmasa da yazmak çok keyifli.

    - Ben de bloğumu blogger'da açtım ama maliyeti (1 yıllık domain + tema) toplam 17 $ falan oldu. Bence değer.

    - Ziyaretçim henüz çok az doğal olarak ama umutluyum :)

    - Pra kazanmak gbi bir hayalim olmadığı için bunu geçiyorum.

    YanıtlaSil
  3. cok guzel anlaıdm cok tsk edeirm

    YanıtlaSil
  4. Yaklaşık 7 yıldır blog işleri ile uğraşıyorum, haklısınız. Gerçekten zevkli bir iş ve Blogger kullanmasını bilene harika bir sistem diyebiliriz. Blogger'ı Wordpress ile karşılaştırdığımızda pek çok artı ve eksi yönleri sıralamak mümkün ancak bana göre Blogger'ın en önemli sorunu sistemini güncel tutmamasıdır. Yani Google hizmetleri arasında oldukça önemli bir hizmet olan Blogger'ın yeterince ilgi gördüğünü sanmıyorum halbuki WP baktığımızda sürekli kendisini yeniliyor. Blogger geliştiricilerinin artık rekabet etmesi gerekiyor ve WP sistemini çok rahat bir şekilde geçebilirler. Yine de ben yıllardır Blogger kullanıyorum ve pek çok arkadaşıma da blogger öneriyorum. Ayrıca Blog sisteminin internet dünyasındaki genel olarak önemine de değinmek gerekiyor. 90'lı yıllardan günümüze kadar pek çok site formatı geldi, geçti değişti ancak Blog'lar her zaman önemini ve sağlamlığını korudu. Bu yüzden gelecek yıllarda da blogların güçlü olacağına inanıyorum. Özellikle insanların kendi bilgi ve tecrübelerini ön plana çıkardığı blogların. Ayrıca son olarak bu işin "SADECE PARA" amaçlı yapılamayacağını da artık herkes biliyordur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Yorumunuz için teşekkür ederim. Blogger Wordpress'e göre daha geri planda kalsa da kullanım kolaylığı ve blog yazarlarının nitelikli içerik üretimine odaklanmaları açısından önemli. İyi içerik üreticisi olduktan sonra Blogger ile çok iyi bir noktaya ulaşmak hayal değil. Bloglar, okuyucular ile yazarı buluşturan bir köprü. Çok daha farklı anlamlar yüklenmemeli. Blog=para demek olmamalı.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.