Kişisel blog ile yükselmek elinizde

Blog yazarlığı birçok faydası olan bir uğraş olsa da hala ciddi anlamda önemsenmiyor.

Türkiye'de son yıllarda blog açanların sayısında gözle görülür bir artış olsa da blog yazma işini uzun soluklu yapabilen yok denecek kadar az.

Hemen sonuç elde etme beklentisi blogları çok kısa sürede sahipsiz bırakabiliyor. İnternetten kolay ve hızlı para kazanma düşüncesinin kafalara bir virüs gibi yerleşmesi, sağlıklı ve planlı çalışmalar yapmayı ve uzun soluklu kazanç elde etmeyi engelliyor.

Oysa açtığınız bir kişisel blog ile maddi ve manevi çok ciddi kazanımlar elde edebilirsiniz. Bunun için gerçekten sabırlı olmanız, araştırmanız, yeniliklere açık olmanız, düzenli içerik üretmeniz ve kitlenize bir değer sunmanız yeterli. Gerisini biraz zamana bırakın yeter. İşlerin yolunda gittiğini göreeksiniz.

Bloglar ile alakalı her yazılana kanmayın!

Blog yazmak isteyenler Google'da blogculuk ile alakalı bilgileri okuyarak "Blog yazarak para kazanmak mümkünmüş, blog açayım ben de para kazanayım" diyerek hemen internet üzerinden para kazanma hayaline kapılıyor.

Açılan bloglara ilk başlarda düzenli olarak içerik giriliyor. Ziyaretçi bekleniyor yok. Ziyaretçi olmayınca para da yok. Bir süre sonra o büyük hevesler ile açılan bloglar kendi haline bırakılıyor. Bununla ilgili daha önce çok sayıda yazı yazdım, arşivden okuyabilirsiniz. Bu iş böyle kolay olsaydı her blog açan internet zengini olurdu arkadaşlar.

Ne diyorum? Sabırlı olacaksınız, yazarak değer üreteceksiniz. Okuyucu blogunuza girdiği zaman kendine bir şeyler katan cümleler ile karşılaşmalı. Öyle "her gün onlarca yazı ekleyeyim ziyaretçi gelir, paranın dibine vururum" diye düşünürseniz hiç bir yere varamazsınız.

Kişisel blog ile yükselmek için ciddi anlamda emek harcayacaksınız, blogunuz emeğinizle, sevginizle, araştırmacı ruhunuzla şekillenecek. Blogunuza giren ziyaretçi yazılarınızdan sıkılmayacak, sonuna kadar okuyacak ve gerekirse paylaşacak.

İlgi alanınıza giren, iyi olduğunuz konular mutlaka vardır. Bunlara yoğunlaşın. Genel blog diye bir şey yok. Kişisel blog yazarı olacaksınız. Kendi blogunuzda yazılarınızı kendiniz yazacaksınız. Yazdıkça açılacaksınız, hem ufkunuz hem de okurlarınız genişleyecek. Okuduğunuz gibi başarılı olmanın öyle özel bir formülü yok.

Kişisel blog yazarlığ yaparak neler kazanırsınız?

-Sabırlı ve planlı hareket etmeyi öğrenirsiniz.

-Yazma deneyiminiz gelişir.

-Araştırma isteğiniz artar, ufkunuz gelişir.

-Sizinle aynı ya da benzer düşünen kitleye kolayca ulaşırsınız.

-Online itibarınız artar.

-Alanınızda otorite olabilirsiniz.

-Kişisel blog ve sosyal medya ile kitlenizi daha da genişletebilirsiniz.

-İçerik üretme kabiliyetiniz size içerik yazarlığı alanında yeni bir kariyer sayfası açabilir.

-Uzmanlık alanınız ile ilgilenen kişilerden ve şirketlerden iş teklifleri alabilirsiniz.

-Blog yazılarınız ile alakalı sektörlerde faaliyet gösteren markalardan reklam alabilirsiniz.

-Danışmanlık hizmeti verebilirsiniz.

-Blog yazarlığında kendinizi geliştirebilirsiniz blog yazarlığı dersleri verebilirsiniz.

-Yazı yazarak ciddi paralar kazanabilirsiniz.

-Sıfır maliyetle kendi işinizi kurabilirsiniz. (Blog açmak ücretsizdir)

-İş başvurularınızda rakiplerinize oranla bir adım önde olursunuz.

-Blogunuza advertorial içerikler (tanıtım yazısı) alarak gelir elde edebilirsiniz.

-Blogculuk ile ilgili teknik konularda (SEO ayarları, tema optimizasyonu, tema değiştirme, tema yükleme, tema düzenleme vb.) bilginiz artar.
Kişisel blog ile yükselmek elinizde Kişisel blog ile yükselmek elinizde Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Şubat 23, 2016 Rating: 5

10 yorum:

  1. Merhaba Engin Bey

    Kişisel Blog yazarları için gerçekten güzel ve faydalı konuyu ele almışsınız. Emeğinize kaleminize sağlık.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Faydalı olabilecek türden konulara özen gösteriyorum. Blogumu takip ettiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Saygılarımla...

      Sil
  2. Genel blog tabirini oldum olası saçma bulmuşumdur. Bir kişinin her konuda bilgi sahibi olması mümkün değil. Bu yüzden kişisel blog kavramının dışına çıkmadan yazarın sevdiği ve hakim olduğu konularda içerikler girmesi en güzeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Profesyonel blogculuk kavramının temelinde de bu yatıyor. Sevilen, ilgi alanına giren konularda içerik üretmek. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  3. Kişisel blog yazmak, her ne kadar zorlu olsa da bir o kadar da keyifli. Ayrıca insana kattığı birçok değer var. Özellikle de kazanılan dostluklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazmanın hem kişisel hayatta hem de iş hayatında önemli bir faydası olduğunu unutmamak lazım. Bu yüzden yazmaya ilgi duyan herkese blog yazmayı öneriyorum. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  4. Selamlar
    blog takip etmeyi severim, sizin blogunuzu da takip edip yazılarınızı okuyorum. ilk yorumumu yapayım dedim. Umarım yapıcı olarak algılarsınız. Yazılarınızın çoğu temcit pilavı gibi hep aynı şeyler dönüp duruyor. Yazılarınızı toplasak çoğunun özeti bir cümlelik " orjinal yaz, aklınyolu bir uygulamaları yap" yani muadilsiz bilgi içermiyor maalesef . Umarım faydası olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben de uzun zamandır medya istasyonunu takipteyim ve bu blogdan öğrendiğim bilgilere istinaden söylüyorum: Yorumunuz alelade ve yüzeysel bir bakışın sonucu.

      Daha derinlere dalarsanız bu blogdaki yazı ve bilgi repertuarının ne kadar geniş olduğunu fark edebilirsiniz.

      Ayrıca benzer yazıların da kendine göre bir tadı ve çeşnisi var ve bence tuğlaların sürekli üst üste konması, tekrar değil inşa sayılır. Önemli konuların tekrarı da bu yüzden "beyhude" değil.

      Kusura bakmayın, uzun zamandır medya istasyonunu takip eden bir müdavim olarak yorumunuzu yıkıcı bir eleştiri olarak algıladım; bu nedenle cevap verme ihtiyacı hissettim. Algım yanlış, izlenimim hatalı olabilir.

      Sağlıcakla...

      Sil
    2. Merhaba Meltem Hanım,

      Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Yazılarıma yapılan yorumları dikkate aldığımı bilirsiniz. Müsait oldukça hepsine cevap vermeye çalışırım. Her okuru önemser ve saygı duyarım. Anonim yapılmış böyle sözde yapıcı! yorumları maalesef dikkate almıyorum. Daha önce de böyle yorumlar gelmişti. Kimlik gizleyerek yapılan yorumların dikkate alınacak bir yanı yok. Ne demişler: "Meyve veren ağaç taşlanır"

      Medya İstasyonu'nda bazı konularda birbirine benzer yazıların olması konuların iyi özümsenmesi, aynı hataların tekrarlanmamasından kaynaklanıyor. Web dünyasında bazı konularda çok sık yapılan hatalar var.

      Bunlar yol gösterici yazılar olmasına rağmen hala tekrarlanıyor. Hatalarını gidermek isteyen, yanlış yolda ilerlediğini düşünen girişimcilerden her gün çok sayıda mail alıyorum. Dolayısıyla zaman zaman birbirine benzer gibi görünen yazılar ortaya çıkabiliyor.

      Ben eleştiriye kapalı bir insan değilim. Eleştirici yapıcı ise her zaman kabulümdür ama böyle kimlik gizleyerek "Yazılarınızın çoğu temcit pilavı gibi hep aynı şeyler dönüp duruyor. Yazılarınızı toplasak çoğunun özeti bir cümlelik orjinal yaz, aklınyolu bir uygulamaları yap yani muadilsiz bilgi içermiyor maalesef. Umarım faydası olur." demek kişisel ego tatmiminden başka bir şey değil, ayrıca bu blogdaki yazıları okuyan kitleye saygısızlık.

      Medya İstasyonu'nda içerik üretmeye devam. Siz değerli okuyucuların desteği ile bu blog büyümeye devam edecek.

      Sil
  5. Bunun için çok çalışmak ve emek harcamak gerek, herkes direk Pucca olma hayali ile yola çıkıp daha sonra yeterinde geri dönüt elde edemeyeceğinde, yarı yolda bırakıp gidiyor.

    Esasen bir çok blog sadece bilgi kirliliği yapmaktan geri kalamıyor malesef.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.