Blogunuza sürekli ziyaretçi çekmeniz mümkün

Ziyaretçi sayısının az olması, ziyaretçi getirecek türden blog yazılarını yazamamak blog yazarlarının sıkça şikayet ettiği konuların başında geliyor. Bir blogun organik ziyaretçi çekebilmesi için güncelliği olan ve iyi optimize edilmiş yazılar büyük önem taşıyor.

Peki, blogunuzun sürekli ziyaret edilmesi için ne gibi adımlar atmalısınız?

2013'ten beri Medya İstasyonu'nda yazıyorum. 350'den fazla özgün içerik ürettim. İçerik üretirken önemsediğim en önemli şey her zaman aratılabilecek, okunabilecek konulara yönelmekti. Blog yazan birçok kişi güncellik kavramını yanlış anlıyor. Güncellik, her gün içerik girmek ile mümkün olan bir şey değil.

Güncel olmak her zaman aratılabilecek, okunabilecek nitelikte  faydalı yazılar yazmak ile mümkün.  Trafik kazası, loto sonuçları, su kesintisi, sınav sonuçları, maç sonuçları, yarışma sonuçları gibi konulardan sadece anlık trafik elde edebilirsiniz. Bugün iyi trafik alırsınız yarın ise hiç kimse gelmez. Çünkü zamanı geçmiştir. Örneğin; 10 Ağustos'taki su kesintisi bugün kaçımızı ilgilendirir? Kendinizi okuyucu yerine koyun.

Blog yazarlığında da buna dikkat etmelisiniz. Yazılarımda hep söylüyorum bir alan üzerine yoğunlaşın. Bu alan, en iyi bildiğiniz ve içerik üretirken sıkılmayacağınız konuları içersin. Böylece hem profesyonel blogculuk hem de güncel içerik üretimi bakımından avantajlı olacaksınız.

Blogumu açtığımda blog yazarlığı, online medya, e-ticaret, sosyal medya üzerine farklı bakış açısı ile yazılabilecek çok yazı olduğunu anladım. İçeriklerimi üretirken gelecekte yapılacak aramaları da düşünerek hareket ettim. Yazarken kendime şunu sordum: "Bu yazı 2-3 sene sonra da okunur mu?"

Evet, bu mümkündü. 2013 yılında yazdığım blog yazıları her gün okunuyor. Hem de organik olarak ziyaret ediliyor. Çünkü yazdığım konu ile ilgilenen kitle var.

Mesala, haber sitesi kurmak ile ilgili yazıyorum. Bunun hedef kitlesi kim? Haber sitesi kurmak isteyen, haber sitesi açmak isteyen kişiler.

Haber sitesi kurma ile ilgili neler yazılmış, haber sitesini nasıl açarım diye araştırma yapıyorlar. Dolayısıysa özgün ve fayda sağlayıcı olarak yazdığım yazılara arama motoru aracılığı ile direkt ulaşıyorlar. İşte doğal SEO bu. Google'ın gözüne girmek için özel şeylere gerek yok.

Bu yazımın yukarıda olması için özel çalışma mı yapıyorum? Hayır. Samimi, faydalı olabilecek türden kurguluyorum. Hepsi bu. Samimiyet, her kapıyı açan bir anahtar. Önemseyin.

Siz de sürekli ziyaret edilen bir blog yazarı olmak istiyorsanız güncellik kavramını iyi özümsemelisiniz. Ziyaret alsın diye her içeriği blogunuza eklerseniz hiçbir yol alamazsınız.

Bakın Medya İstasyonu'nun içeriğine... Hiç magazin ile ilgili bir içerik var mı? E-ticaret, blog yazarlığı, sosyal medya, haber sitesi kurmak, medya, halkla ilişkiler, içerik pazarlama, gazetecilik, Adsense vb. konular.

İçerik kalitenizi düşürmezseniz Google'da sıralamalarda sizi düşürmez. Bunu kafanıza sokun. Markalaşmak istiyorsanız aynı doğrultuda içerik üretin. Kalite düşerse hem ziyaretçi hem de itibar kaybedersiniz.

On binlerce ziyaretçi çekmek yerine kaliteli trafik elde etmeye odaklanın. Medya İstasyonu, benim için online CV. Bir nevi pazar yeri. İçerik üreticisi olduğum için iş teklifleri de alıyorum. Girişimcilerden danışmanlık talepleri geliyor. Editörlük talepleri geliyor. Hatta Medya İstasyonu'nu satmam için de teklifler aldım.

Ben bu gelişmeler için özel çaba harcamadım ki... Doğal bir şekilde içerik üreterek bu aşamaya geldim. Çünkü yazdığım konular ile ilgili kişilerin sayısı da her geçen gün artıyor.

İçerikleri kendim ürettiğim için sıkıntı çekmiyorum. Ücret karşılığı içerik yazdırma gibi ihtiyacım olmuyor. Yazmayı seviyorum, doğallığı seviyorum. Okuyucular da bundan keyif alıyorsa ne mutlu bana... Siz de bu aşamaya gelebilirsiniz. Sabredin ve istikrarlı olun. Her bir ziyaretçiyi önemseyin. 

İşin sırrı bunlar

Gelecekte de aratılabileceğini düşündüğünüz konulara yoğunlaşın.

Anahtar kelime analizleri yapın.

Çöp içeriklerden uzak durun.

Profesyonel blogculardan destek alın.

Sabırlı olun.

Blogunuzu sevin, ilgilenin.

Okuyucuyu yakalayacak yazılar üretin.

Başlıklar doğal ve ilgi çekici olsun.

Okuyucuyla konuşur gibi, sohbet eder gibi yazın.

Örnekler verin, deneyimlerinizi paylaşın.

Tüm bunlar çok zor şeyler değil. Çok zamanınızı da almayacak.





Blogunuza sürekli ziyaretçi çekmeniz mümkün Blogunuza sürekli ziyaretçi çekmeniz mümkün Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Eylül 11, 2015 Rating: 5

2 yorum:

  1. Teşekürler hocam. Ama bence ziyaretçi çekmek değildir blogta maksat. Blog yazmak zevk işidir. işini bu doğrultuda yaparsan ziyaretçi zaten kendiliğinden gelecektir. Bugün google'da buna kaydı zaten. Link sayma algoritmasını ötelere attı. İçerik kaliteli mi değil mi ona bakıyor. Dediğim kaliteli içerik vermeye çelışın ziyaretçi gelecektir.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle böylesine aydınlatıcı yazınızdan dolayı teşekkür ederim. Bu yazınızda eksiklerim fark ettim sayenizde düzeltmeye çalışacağım tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.