Adsense reklam engelleme nasıl yapılır?

Sitenizde adsense reklamlarına yer veriyorsanız eminim istemediğiniz reklamların yer aldığını zaman zaman fark etmişsinizdir.

Bunlar kimi zaman alakasız kategoride olabileceği gibi kimi zaman da herkes tarafından bilinen aslında hiç de görükmesine gerek olmayan türdendir. Bu yüzden istemediğiniz adsense reklamlarını engellemek ve reklamlardaki kontrolünüzü artırmak faydanıza olacaktır.

Yukarıda bahsettiğim durumu yaşıyor ve reklamlar üzerinde kontrolünüzü artırmak istiyorsanız Google’ın buna izin verdiğini belirtmek isterim. Gelin şimdi bu konuyu birlikte tartışalım :

Hangi tür reklamları engellemek isteyebilirsiniz?

Bilinen yaygın reklamlar: Zaman zaman facebook reklamlarını görmüşsünüzdür.tüm internet kullanıcıları Facebook hakkında bilgi sahibidir ve gelip de bu reklama tıklamaz. Hiç kimseye çekici gelmeyen bu reklam türünü engellemek en iyi çözüm olacaktır.

Satış ortaklığı yaptığınız ürünlerin reklamları : Diyelim satış ortaklığı olarak tanıtımını yaptığınız bir antivirüs programı var ve kullanıcıların affiliate linkine tıklayıp ürüne ulaşması ile para kazanıyorsunuz. Fakat bu yazınızda Adsense’in aynı ürünün reklamını göstermesi okuyucularınızın ona tıklayarak ulaşmasına neden olacaktır. Bu durumda siz kayıp yaşacayacaksınız.

Rakip ürün reklamları : Yukarıdakinin tam zıttı olarak rakip firmanın reklamının görüntülenmesi de tanıtımını yaptığınız ürünün yazısında çok komik duracaktır. Okuyucu, hem A ürünün tanıtımını yapıyor hem de B ürünün resmini koymuş gibisinden tutarsızlık sezebilir.

Reklamın url si nasıl bulunur ?

Eğer engelleyeceğiniz reklamı belirlediyseniz yapmamız gereken URL’yi bulmak.

Gördüğünüz reklam bir text olsaydı hemen başlık altında linki görebilirsiniz. Fakat banner Ads ise bunu direkt alamayacaksınız. Kendi hesabınızdaki reklama tıklamak sizin banlanmanıza sebep olacağından bunu da gerçekleştiremeyeceksiniz.

İşte sizi hızlı çözüm :

Reklam üzerine fare ile gelerek sağ tıklayın ve bağlantı adresini kopyalayı seçin.

 Linki kopyaladıktan sonra notepad tarzında bir uygulamaya linki yapıştırın.

Not: Bu yöntem flash reklam türlerinde çalışmayacaktır. Bunun için Adsense publisher toolbar eklentisini kurmalısınız.

Adsense reklam engelleme

Eğer birden fazla reklam için engelleme yapacaksanız aynı yöntemi diğerleri için de yaparak tüm linkleri toplayın.

Sıra geldi aldığımız linki adsense eklemeye.

Adsense hesabınıza giriş yapın ve üst menüden Allow & block Ads menüsüne tıklayın.

Sol taraftaki sitelerinizden hangisi için engelleme yapmak istiyorsanız onu seçin.

İstemediğiniz adsense reklamı engelleme işlemini tamamlamış oldunuz. Kısa bir süre sonra url sini yazdığınız reklam artık sitenizde görüntülenmeyecek.

Yazar hakkında: Bu yazı ehliblog sitesi sahibi Poyraz tarafından yazıldı. Poyraz, sitesinde Blogger ile blog açmak, adsense para kazanma, google analytics kullanımı, blogger seo ayarları  konusunda faydalı yazılar paylaşıyor. Poyraz'ın sitesini www.ehliblog.com adresinden ziyaret edebilirsiniz.
Adsense reklam engelleme nasıl yapılır? Adsense reklam engelleme nasıl yapılır? Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Eylül 15, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.