Haber domaini arıyorum diyenler bunlara dikkat

Bir haber sitesinin markalaşmasında akılda kalıcı, kısa ve .com uzantılı domainler oldukça önem taşıyor. Son yıllarda peş peşe açılan haber siteleri hazır haber sitesi yazılımı ve marka olmaktan uzak domainler ile işe koyuldu. Bu yüzden internet haberciliğinde ciddi anlamda markalaşabilmiş çok fazla haber sitesi çıkmadı.

Haber sitesi dediğimizde aklımıza genelde hep aynı siteler geliyor. Çünkü sonradan açılmış haber sitelerinin çoğunun domainleri akılda kalıcı değil, uzun.  İçinde "gazete ve haber" anahtar kelimeleri geçen ve marka olmaya müsait domainler ile yola başlamak rakiplere oranla bir adım önde olmayı sağlayacak.

Domainin ne önemi var? demeyin. Bence bir haber sitesi gazete, haber kelimelerini içeren domaine ya da basın, medya ile alakalı kelimeleri içeren domainlere sahip olmalı. Bu SEO açısından da önemli bir fayda. Google'da yapılan arama sonuçlarında da haber ve gazete kelimeleri sıkça kullanılıyor. Mesela, "Malatya haber" aylık 1 milyon civarı aranıyor.

Bu yazımda haber domaini arıyorum diyenler için birkaç tavsiye sunmak istedim.

Haber domaini .com uzantılı olmalı.

İçinde haber, gazete gibi kelimelerin olmasına özen gösterilmeli.

Eğer gazete ve haber kelimeleri geçen domain bulmak zor ise medya, gazete ve basın ile alakalı olabilecek kelimelerden güzel isimler türetilmeli.

Markal olmuş, trafiği iyi olan haber sitelerinin domainleri incelenmeli.

Çok uzun olmamalı.

Kolay yazılabilir ve telaffuz edilebilir olmalı.

Google Anahtar Kelime Aracı kullanılarak anahtar kelime aranma rakamları hakkında bilgi sahibi olunmalı.

Alan adları satışı yapan platformlarda ya da webmaster forumlarındaki ilanlar güncel olarak takip edilmeli.

Domainin geçmişi hakkında araştırma yapılmalı.

Mümkünse üzerine herhangi bir yazılım, site kurulmamış temiz domainler tercih edilmeli.

Bütçe varsa premium haber sitesi domaini araştırılmalı.


NOT: Haber sitesi domaini için içinde haber kelimesi geçen anlamı domain bulmak çok güç. Haber sitesi kurmak isteyen, marka olabilecek haber domaini arayanlar için elimde 2 adet .com uzantılı, her ikisinde de haber kelimesi geçen ve toplam "7 harften" oluşan domain var.  Bu iki domainin içinde de "haber" kelimesi geçtiği için SEO açısından ve akılda kalıcı olması açısından da önemli bir avantaj sağlayacak. Marka haber sitesi kurmak isteyenler, güzel haber sitesi domaini arayanlar bana medyaistasyonu@gmail.com adresinden ulaşabilir. Uygun teklifler sunanlara domainleri satmayı düşünüyorum. Bilginize...



Haber domaini arıyorum diyenler bunlara dikkat Haber domaini arıyorum diyenler bunlara dikkat Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Haziran 17, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.