SEO çalışmaları için 5 noktaya dikkat

Arama motoru optimizasyonu web siteleri için büyük önem taşıyor. Milyonlarca web sitesi arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alabilmek için SEO çalışmalarına ciddi anlamda ağırlık veriyor.

SEO teknikleri son yıllarda sürekli değişse de artık doğal SEO yöntemlerinin öne çıktığını söylemek yanlış olmayacak. Bu noktada kullanıcı odaklı çalışmalara yönelmek SEO'nun verimli olması açısından büyük önem taşıyor.

Günümüzde SEO çalışmaları konusunda dikkat edilmesi gereken 5 ana başlık var. Bunlara kısaca değinecek olursak;

Güncel fayda

Web sitelerinin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alması açısından backlink çalışmalarının büyük önem taşıdığı gerçek. Son yıllarda link içeren tanıtım yazısı en çok kullanılan yöntemlerden biri oldu. Yeni site açanlar, mevcut sitesinin daha iyi bir yere gelmesini isteyenler verileri iyi olan sitelerde ücretli tanıtım yazısı yayınlatıyor. Tanıtım yazısı etkili bir yöntem olsa da hala bu konuda anlaşılmayan noktalar var.

Tanıtım yazısının yayınlatılacağı sitelerin kaliteli, güncel ve fayda sağlayıcı niteliklere sahip olması gerek. Sağlık sitesi sahibiyseniz gidip de teknoloji sitesinde tanıtım yazısı yayınlatmanız faydalı ve mantıklı bir yol olmayacaktır. Bu noktada içerik bakımından benzer siteler ile tanıtım yazısı çalışması gerek. Tanıtım yazılarının profesyonel yazılması, mümkün olduğunca az link içermesi (önerim tek link) yazıların okuyucuya fayda sağlaması, güzel bir görsel ile sunulması, başlık ve ara başlık içermesi ve yayınlatılacak siteden kaldırılmamasına dikkat etmek lazım. Sürekli fayda sağlayan bir site oluşturmak çok önemli.

İçerik

İçerik, web siteleri için olmazsa olmaz araç. İçeriğin güçlü, güncel ve fayda sağlayıcı olmaması web sitelerinin sıralamalarda sürekli dalgalanmasına neden oluyor. Artık kullanıcılar pratik, temiz ve kendilerine yarayacak bilgilere ulaşmak istiyor.  Bunun hangi sitede yer aldıklarına bakmıyorlar. İçerik eğer kaliteliyse ücretsiz bir blog sitesi ile anahtar kelimelerde kafada yer alabilirsiniz. Buna örnek olarak Medya İstasyonu'nu verebilirim. Hiçbir SEO çalışması yapılmadı. Sadece fayda sağlayabilecek türden içerik üretimi ile bir noktaya geldi. Bu noktada ziyaretçileri memnun edecek içerikleri hazırlamak gerek.

Etkileşim

İçeriğin okur tarafından değer görmesi çok önemli. Okur aradığı içeriği bulduğu sitelerde başka güzel içerikleri de görmüşse o sitenin sadık ziyaretçisi olacaktır. Okuduklarından başkalarının da faydalanmasını isteyerek beğendiği içeriklere yorum yazacak, linklerini sosyal medya hesaplarında paylaşacaktır. Okuyucuları sitede daha fazla tutacak, hemen çıkma oranlarını düşürücek şekilde içerik üretmek gerek. Kısaca artık okuyucuları memnun etmekten başka bir alternatif yok.

Sosyal medya

Sosyal medyanın bir web sitesi için hayati önem taşıdığı yadsınamaz bir gerçek. Günümüzde milyonlarca web sitesi sosyal medyadan besleniyor. Sosyal medyada gerçek kişilerden oluşan, içerikleriniz ile ilgilenen hedef kitleye sahipseniz SEO anlamında iyi bir noktaya ulaşmanız biraz daha kolaylaşacaktır. Bu yüzden yaygın olarak kullanılan sosyal medya siteleri mutlaka önemsenmeli.

Mobil

Mobil internet ve mobil cihaz kullanımının hızla artması ile birlikte web sitelerinin birçoğu mobil uyumlu olmaya başladı. Mobil sürüme sahip olmayan web sitelerinin mobil arama sonuçlarında arkalarda yer almaya başlaması Google'ın bu konudaki algoritma değişikliği ile iyice belli olmaya başladı. Bu noktada mobil uyumlu web siteleri oluşturmak, mobil kullanıcıların da kolay ve sıkılmadan okuyabileceği, görüntüleyebileceği içerikleri sunmak büyük önem taşıyor. Çok yakın bir zamanda sadece mobil cihazlar için hazırlanmış, mobil kullanıcılara yönelik sitelerin artacağını düşünüyorum.

Tüm bunların planlı bir şekilde yürütülmesi başarıyı da beraberinde getirecektir.

SEO çalışmaları için 5 noktaya dikkat SEO çalışmaları için 5 noktaya dikkat Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Haziran 12, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.