Seçtiğiniz tema içeriği ön plana çıkarmalı

Web sitesi ve blog tasarımlarında son yıllarda sadeliğin öne çıktığını gözlemliyorum. İnternet kullanıcıları artık karışık tasarıma sahip sitelerden uzaklaşmaya başladı.

Her tarafından reklam fışkıran, kategori, renk ve içerik düzeni profesyonelce yapılmamış sitelere ilgi azalıyor. Kullanıcılar artık aradıkları içeriklere daha kolay ulaşmak istiyor. Aynı zamanda mobil cihazlardan da kusursuz bir şekilde web sitelerini görüntülemek istiyor.

Bu yüzden yeni web sitesi ya da blog açmayı düşünenlerin basit ve işlevsel tasarımlara önem vermeleri gerekiyor. Kullanıcı odaklı hazırlanan siteler kaliteli içerik ile çok iyi noktalara gelebilir.

Son zamanlarda responsive özellikli her cihazda sorunsuz bir şekilde görüntülenen temalar öne çıkmaya başladı. Ücretli ya da ücretsiz olarak bu temalara sahip olmak mümkün.

Sade tema seçimine önem verin

Yeni blog açmayı düşünen ve tema seçimi konusunda kararsızlık yaşayan arkadaşlara responsive temalar üzerine yoğunlaşmalarını tavsiye ediyorum. İnternette birçok ücretsiz tema bulunuyor. Bunların arasından zevkinize ve üreteceğiniz içerik türüne uygun olanları seçebilirsiniz.

Tema seçimi ile zaman harcamak yerine değerli içerik üretimine yönelmek çok mantıklı olacak. Bu yüzden içeriğin ön plana çıkacağı temaları seçmek gerek. Medya İstasyonu'nu incelerseniz son derece sade ve içeriğin ön plana çıktığı bir tema olduğunu göreceksiniz. Okuyucu yazılarınızı okurken site içinde vakit geçirmekten keyif almalı. Arka fonu beyaz olan temaları tercih etmenizi öneriyorum.

webrazzi.com, sosyalmedya.co, mashable.com, techcrunch.com gibi sitelerin temalarını incelediğinizde içeriğin daha fazla ön planda olduğu bir görüntü ile karşılacaksınız. Bu sitelerde yazıların büyüklüğü kolay okunmayı sağlıyor ve gözü yormuyor. İnternet ortamında artık bu tür tasarımlar trend olmaya başladı.

Sadece bloglar için de haber siteleri için de aynı şey geçerli. Okuyuculara aradıkları, ilgilendikleri içerikleri kolay bir şekilde, dolandırmadan sunmak uzun vadede ciddi bir kazanç sağlayacak. Kullanıcılarda alışkanlık oluşturmak için sade tasarımlardan şaşmamak lazım.

Önerilerim

*Mutlaka responsive özellikli temaları tercih edin.

*Arama motoru Google'a "Free responsive blogger theme, free responsive wordpress theme, free responsive template" gibi kelimeler ile arama yaptığınızda karşınıza çok kaliteli temaların yer aldığı siteler çıkacak.

*Tema sitelerindeki demoları inceleyerek kendi blogunuzu kurmadan önce fikir sahibi olmaya çalışın.
 
*Kullanmak üzere seçtiğiniz temadaki önemli İngilizce kısımları Türkçe olarak değiştirin.

*Temada karakter sorunu olup olmadığını kontrol edin. Bazı temalarda Türkçe karakterler problemli ve küçük görünebiliyor.

*Koyu renkli temalardan uzak durun. Arka fon rengini beyaz tercih edin.

*Reklam yerleşimlerinde aşırıya kaçmayın. İçeriklerin yer aldığı sayfalarda çok fazla reklam kullanmayın.

*Reklamları okuyucuların gözüne sokmayın.

*Basit ve akılda kalıcı logo kullanın.

*Kullanacağınız görsellerin net olmasına dikkat edin.

*Küçük boyutlu yazılardan ve karmaşık fontlardan uzak durun.

*Başarılı olmuş ve örnek aldığınız blogları inceleyin.






Seçtiğiniz tema içeriği ön plana çıkarmalı Seçtiğiniz tema içeriği ön plana çıkarmalı Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Ekim 31, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.