Blog ile para kazanmak için aceleci davranmayın

Aceleci davranmak, günümüzde bizleri her alanda etkileyen en önemli sorunlardan biri. Yaptığımız her şeyi aceleye getirerek bir yere ulaşmaya çalışıyoruz. Aceleci davranmanın sonu çoğu zaman hüsran oluyor.

Blog yazarlığı yapan ya da yapmayı düşünen birçok kişinin de en önemli sorunlarından biri acelecilik. Açtıkları blogun çok kısa sürede iyi bir noktaya gelmesini, ziyaret edilmesini ve iyi paralar kazandırmasını istiyorlar. Sabreden bir yerlere geliyor. Sabırsız davrananlar yok olup gidiyor.

Başarılı olmak için sabretmek, düzenli çalışmak, emek harcamak çoğu kişi için bir işkence gibi. Bana blog yazarlığı hakkında bilgi almak için ulaşan çoğu kişinin ortak noktası çok kısa sürede bir yere gelmek.

Çalışmadan, çabalamadan, araştırmadan, okumadan, sormadan, incelemeden, gözlemlemeden, plan yapmadan nasıl başarılı olunabilir ki? Başarı, çalışmakla olur.

Aceleci davranmadım

Blog yazmaya başladığımdan bu yana aceleci davranmak gibi bir sorunum olmadı. Bu yolda her adımımı temkinli bir şekilde atmaya özen gösterdim. Başkalarının düştüğü hataları analiz ettim, gözlemledim. Kendime bir yol haritası belirledim. Bu doğrultuda çalıştım, bağlantılar kurdum.

Bunun karşılığını da geçen süre içinde aldım. Blog yazmaya başladığımda bana kimse "Bu işte para var, sen de kazanırsın" demedi. Deneme yanılma yöntemi ile bir noktaya geldim. Sayısal verilere takılmadım. Yazılarımı okuyan her bir okuyucu ciddi anlamda önemsedim ve bir kazanç olarak gördüm. Neticede benim gibi düşünen, yazdıklarıma katılan kişilerin olması sevindiri bir gelişmeydi.

Blog yazılarımı alternatif bakış açısı ile yazmaya özen gösterdim. Piyasada bloglar ile ilgili yazılanlardan farklı bir şeyler sunmak benim için çok önemliydi. Tecrübeye dayanan öneri niteliğindeki yazılarımı okuyan, uygulayan ve başarılı olanlar oldukça doğru yolda olduğumu anladım.

Niceliğe değil, niteliğe takıldım

Eğer blog yazmaya başladığım zamanlarda Alexa, Pagerank, hit vb. kavramlara takılı kalsaydım ve bu değişkenler nedeniyle canımı sıksaydım yazma eyleminden soğumam mümkün olabilirdi. Veriler değiştikçe daha çok umutsuz olur ve boşa kürek çektiğimi sanırdım. Ama ben bunları bir kenara iterek yoluma devam ettim, ediyorum da...

Evet bu kavramlar birçok webmaster için hayati önem taşıyor. Niceliğin niteliğin önüne geçtiği bir dönemdeyiz. İçeriğin kalitesine, fayda sağlayıcı unsurlarına bakmadan değerlendirmeler yapılıyor.

Blog yazarlığı iş kapıları açtı

Blog yazmaya başladığımdan bu yana birçok iş teklifi aldım. Dönemsel çalıştıklarım olduğu gibi hala içerik desteği verdiğim önemli projeler de var. Advertorial ile ilgili de talepler geliyor. Medya İstasyonu'na uygun olmayanları geri çeviriyorum. Yeni bağlantılarım her geçen gün artıyor. Danışmanlık ile ilgili teklifler de almaya başladım. Bu da benim için son derece sevindirici bir şey.

Yetişebildiklerime destek oluyorum. Oluşturduğum ağ her geçen gün genişliyor. Hem yazıyorum, hem kazanıyorum hem de çevrem genişliyor. Medya İstasyonu'nu dijital CV ve benimle çalışmak isteyenlerin ulaştığı bir platform olarak kullanıyorum. Şunu unutmayın iyi olduğunuz konularda yazdığınız bir yazı bile size iş kapıları açabilir.

Nasıl para kazandığımı öğrenmek isteyenlere aslında her blog yazımda inceden mesajlar veriyorum. Özel bir formül yok yani. Blogumdaki yazı tarzı gibi içten yazıyorum. Hepsi bu...

Kazancım ile ilgili de rakam telaffuz etmeyi kesinlikle doğru bulmuyorum. Bu yüzden bu talepleri olanları yanıtsız bırakıyorum. Bazı okurlar "Yazdıklarınızı uygularsam ben de kazanabilir miyim?" diye soruyor. Yazdıklarım size direkt para kazandırmaz, para kazanma sürecinde izlemeniz gerekenler hakkında yardımcı olur. Gerisi tamamen sizin becerilerinize ve çalışma azminize kalmış bir şey.
Yeni blogculara basit ama uygulanabilir tavsiyeler

Yeni blogculara kaliteli blogculuk yolunda bazı öneriler sunarak yazımı sonlandırmak istiyorum.

-Her şeyden önce sabırlı olun. 2-3 yazı yazdıktan sonra "İşler istediğim gibi değil" diyerek pes etmeyin. Mücadele edin.

-Blog yazmak, diğer internet girişimlerinden farklı değil. Hemen bir noktaya gelemezsiniz. Blog yazarlığını basit ve bol kazançlı olarak lanse eden her türlü yazıyı dikkate almayın.

-Başarı çalışmakla, sabretmekle olur. Düzenli bir şekilde çalışın. Planınıza sadık olmaya çalışın.

-Umutsuz olmayın. "Doğan her yeni gün, yeni bir umuttur."

-Değerleri sizden iyi olan siteleri/blogları gördükten sonra "Benim sitem neden böyle değil, adamlar nasıl bu aşamaya gelmiş?" gibi cümleler ile canınızı sıkmayın.

-İçerik yazarlığının üzerine ciddi anlamda düşün. Unutmayın gelecek kaliteli ve faydalı içerik üretmekte.

-Yazma deneyiminizi geliştirin ve çeşitlendirin. Okunabilir yazılar yazmaya özen gösterin. Baştan savma içerik üreterek okuyucuları küstürmeyin.





Blog ile para kazanmak için aceleci davranmayın Blog ile para kazanmak için aceleci davranmayın Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Haziran 26, 2014 Rating: 5

2 yorum:

  1. kesinlikle sabırlı olmak ilk kural..

    YanıtlaSil
  2. Blog yazarlığını bir meslek olarak görmemiz önemli. Para başlangıçta 2.planda olmalı. İlk amacımız blog yazarlığını severek yapmayı öğrenmek olması gerek. Belirli bir paylaşım sayısından sonra parayı düşünmemiz gerekir.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.