İnternetten para kazanmak 'ucuz'

İnternetten para kazanmak, arama motorlarında en çok aranan anahtar kelimelerden biri. Bu anahtar kelime hakkında açılan çok web sitesi ve blog olmasına rağmen hala yeni yeni siteler türemeye devam ediyor.

İnternetten para kazanmak isteyen ve bunun yollarını arayan birçok kişi bu siteleri, blogları her gün ziyaret ediyor. Bu tür siteleri ben de zaman zaman ziyaret ediyorum ve yazılanları okuyorum.

İnsanların nasıl kolaycılığa, kalitesizliğe alıştırıldığını gözlemliyorum. Sitelerdeki yazılara bırakılan yorumlar internetten para kazanmak isteyenlerin içinde bulunduğu çıkmazı gözler önüne seriyor.

Bu sitelerde en çok dikkatimi çeken şey, bilgilerin hep tekrar, fayda sağlamaktan uzak, insanları
kolaycılığa iten hatta bazen kandıran bir yapıda olması.

Bu amaçla açılan sitelerin çoğunun trafik almak, Adsense vb. tarz reklam programlarını kullanarak bir gelir elde etmek amacında olduğunu bilmek lazım. Madem internetten para kazanmak kolay peki bu tür siteleri açan insanlar neden zengin değil? Onların da çoğu derme çatma bilgiler ile "müşteri" toplamaya çalışıyorlar. "Kelin ilacı olsa kendi başına sürer" atasözü bu durumu açıklayan iyi bir örnek.

Arkadaşlar şunu iyice bilmenizi istiyorum. Emek harcamadan, kendinizi kanıtlamadan, kaliteli bir şeyler ortaya koymada başarılı olmanız, para kazanmanız ve kişilerin sizi dikkate alması iş vermesi gerçekten zor. Alanlar da ucuza kaçarak günü kurtarmak için ya da bu işlerden yeterince anlamadıkları için alır. Bunu hala anlamayan ya da anlamakta güçlük çeken kişiler var.

İnternet ortamında 0,50 kuruşa, 0,75 ve 1 TL'ye  iş yaptıranlar var. Bu kişilerin ilanlarına balıklama atlayanlar var. Bu insanların çoğunun da durumunun geçinecek kadar, kaliteli işler yapacak kadar iyi olduğunu  düşünüyorum.

Bu arkadaşların artık "site açtım, reklam alırım, para kazanırım, yazarak para kazanırım, tanıtım yazısı sata kazanırım" gibi tüccar mantığını bir kenara bırakmaları lazım. Devir artık kalite devri. Değerli içerik üreten, sabreden, prensipli çalışan kişiler zamanla çok iyi konuma geliyor. Popüler internet girişimcilerinin hikayelerini hiç okumadınız mı? Birden mi bu noktaya gelmişler?

İnternetten para kazanmak, internet dışındaki işlerde çalışarak para kazanmak kadar zordur. Öncelikle bunun bilinmesi gerekiyor. Bir fabrikada çalışırsınız sabah gidersiniz akşam gelirsiniz. Mesai saatleriniz bellidir. Tatil gününüz bellidir.

İnternette ise çok daha fazla çalışmak, araştırmak zorundasınız. Yenilikleri sürekli takip etmeniz gerekiyor. Bilgi hızla eskiyor, kirleniyor. Sizin ürettiğiniz şeyler diğer kişilerin ürettiklerinde farklı değilse şansınız maalesef çok yok. Pembe hayallere kapılmamak lazım.

Kaliteli içeriğe ihtiyaç had safhada. Neden kaliteli ve gerçekten özgün içerik üretilmiyor? 

-Profesyonellikten uzak yazarlık ön planda.

-Kaliteli, emek harcanmış yazılar değer görmüyor.

-Fiyat politikası diye bir şey yok.

-Pazarlık usulü çalışma yaygın.

- Kelime kaygısı kaliteyi düşürüyor.

-Yazılanlar okunmaktan ve paylaşılmaktan uzak içerikler.

-Anahtar kelime çöplüğüne dönmüş yazılardan fayda bekleniliyor.

-İmla kurallarına uyan yok.

-Link çöplüğüne dönmüş, can çekişen ve güncel olmayan sitelerle iş yapmaya çalışanlar var.

-SEO uzmanıyım diye geçinen kişi çok.

-İçerik yazarlığının nasıl yapıldığını bilen çok az.

-Para, kalitenin önüne geçmiş.

- Özgünlük yok.

-Kendini geliştirmek ve daha nitelikli işler yapmak için emek harcayan çok fazla kişi yok.

En önemlisi bu piyasada kaliteli içerik üreten, araştırarak, severek yazan kişilere hak ettikleri değerin verilmemesi.

Neden mi?

Cevap basit. Ucuza kaçmak için. Hem ucuz hem de pazarlık yapmayı severiz. Yapılan işler kalitesiz olunca da şikayet etmeye bayılırız.

Bu aralar yazımı atasözleri ile bitirme ihtiyacı hissetmeye başladım.

Ucuza kaçmak ile ilgili birkaç atasözünü siz değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum:

Ucuz alan pahalı alır (pahalı alan aldanmaz)

Ucuz alınan mal genellikle kötü, dayanıksız ve çürük maldır. Kolay yıpranır, eskir ve çabuk atılır. İster istemez yerine yenisinin alınması zorunlu olur, tekrar masrafa girilir. Dolayısıyla pahalıya alınmış gibi olur.

Ucuz etin yahnisi yenmez (tatsız olur)


Ucuza alınan, maledilen şeylerde nitelik bulunmaz; ya çürük, ya kötü, ya da hilelidir. Bu sebeple, bu tür mallardan istenildiği gibi fayda sağlanamaz.

Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti

Bir malın fiyatı niteliğine göredir. Bu sebeple ucuz şeylerin ucuzluğuna tamah etmemeli, pahalı şeylerin de pahalılığından korkmamalıdır. Çünkü ucuz olan çürük, kötü ve dayanıksız olur çoklukla; pahalı olan da kaliteli, değerli ve sağlamdır.

Peki, sizin için hangisi önemli?

Emek harcanmış, kaliteli işler almak ya da vermek mi?

Yoksa, ucuza kaçılmış, adi işler mi?








İnternetten para kazanmak 'ucuz' İnternetten para kazanmak 'ucuz' Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Ağustos 22, 2013 Rating: 5

6 yorum:

  1. "Madem internetten para kazanmak kolay peki bu tür siteleri açan insanlar neden zengin değil?" İşte bu hep düşündüğüm fakat insanları rencide etmemek için düşündüğüm şey.

    "Bilmem ne setini alarak ayda 5000 dolar kazanın" vb diye satış yapmaya çalışan bir gönderinin altına sizin yazdığınız cümleyi yazmamak için zor tuttum kendimi bugüne kadar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorgulanması gereken o kadar çok şey var ki... Blog yazarlığına başladığımdan bu yana hep kaliteli, fayda sağlamayı ve yardım etmeyi amaçladım. Siz de öyle. Bir noktaya gelmenin zorluklarını da iyi biliyorsunuz. Saçma sapan setler ile binlerce dolar para kazanmak kolay olsaydı etraf internet zenginlerinden geçilmezdi.Bunlara itibar edilmemeli. Hiçbir şey bu kadar kolay değil. Emek lazım, sabır lazım ve en önemlisi zaman lazım. Yazmayı bilmeyen, yazma tecrübesi olmayan biri neyi nasıl yazacak da para kazanacak? Kolaycılıktan vazgeçmek ve değerli içerikler üretmek şart. İnternet dünyasının nitelikli yazarlara, blog yazarlarına ve webmasterlara ihtiyacı çok fazla. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Benim de muzdarip olduğum bir konuya değinmişsiniz. Ben de zaman zaman bloğumda makale yazarak para kazanmanın zorluklarından, öyle söylendiği gibi ayda 4000-5000 liralar kazanılmadığından bahsediyorum, insanların e-kitap pazarlaması tuzaklarına düşmemesi için uyarılarda bulunuyorum. Bunu aslında bir sorumluluk duygusuyla yapıyorum biraz da..
    Çok da enteresandır, bloğuma yorum bırakanların çoğu o emek sömürüsü yapan sitelerin linklerini bırakıyorlar, tabii ki siliyorum. O tip pazarlamalar yapan kaç tane blogda yazılarımın kopyalarını gördüm, uyardığım halde silmediler tabii ki.. Yani sizin de belirttiğiniz gibi bir ürünü pazarlama sevdasına düşüyorlar ama yazı yazma yetenekleri olmadığı için güya akılları sıra kurnazlık yapıp emek hırsızlığı yollarına başvuruyorlar.. Aslında bu konuda kamuoyu yaratmamız lazım.. Eğer birlikte bir şeyler yapabileceksek, ben önerilerinize açığım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Ben gerçekten kaliteli işlerin öne çıkmasını istiyorum. Makale ve tanıtım yazısı piyasası çok berbat. Verilen ücretler çok komik. Dikkat ediyorumda bu işten şikayet eden çok bilinçli insan da yok. İyi ile kötünün farkını ayırt etmek gerekiyor. Emek harcayarak, araştırarak yazdığım yazımı neden komik rakamlar karşılığında satayım ki? 0,50 kuruş, 0,75 kuruş ya da 1 TL'ye yazılan makalelerin kalitesi ile benim ya da sizin yazdıkları bir olur mu? Bizler nitelikli işleri önemseyen insanlarız. Kaliteli içerikler üreten kişilere haksızlık yapılmamalı. Yazmak, yetenek işidir, keyif almanız gerekir. Eğer bunlar yoksa yazılanların hiçbir etkisi olmayacak. Bu konuda kamuoyu oluşturmak iyi bir fikir. Kaliteyi önemseyenler ve kaliteli iş yapanlar bir noktada buluşabilmeli.

      Sil
  3. '' İnternetten para kazanmak, internet dışındaki işlerde çalışarak para kazanmak kadar zordur '' bu cümlenize tamamen katılıyorum...
    2009 yılında internetten para kazanma hobime başladım ,Sıfır bilgi ile bu işlere başladım zamanla blog v.s işlerin içine girdim .İnternetten para kazanmak adına her türlü siteyi denedim kazandıklarımda oldu kaybettiklerimde...

    Benim için internetten para kazanmak bir hobi :) İnternetten para kazanmak isteyenlerin çoğunun en büyük hatası ayda 1000$ 1500$ kazanmayı hayal edip girdikleri işleri inceleyip araştırmadan kısa yoldan zengin olma arzuları..

    İnternetten 1000$ veya 5000$+ kazananlar varmıdır ? Evet vardır .(Ama yurt dışında)
    Bunun da tek adresi vardır o da clickbank ;) Kitap satışları falan hikaye :))
    Clickbank üyeliği ücretsizdir dünyanın her yerinden kayıt olabilirsiniz.Bu sitede affiliate yöntemi ile para kazanırsınız.10.000 fazla ürün vardır.Bu ürünlerden beğendiklerinizi adwords'e,facebook'a,ptc sitelerine reklam vererek satışını yaparsınız .Tabii bunun için reklam bütceniz olmalı internetten yatırımsız para kazanmayı düşünenlere göre değil ;)

    Bu sitede kazananların aldığı çekler gerçekden dudak uçaklatıyor.5.000$ lık bir kazancın en az 2.500 $ ı reklam harcamalarına gitmiştir(Bunu düşünmek lazım). geri kalan 2.500 $ saf kârdır.Site güvenli mi %100 güvenli , 3 kez Türkiye'deki ev adresime çek aldım,bozdurdum.Şimdi ödemelerim banka hesabıma geliyor.
    Bunları öğrenmek için kitap mı aldınız diye soracak olursanız tabiiki hayır ...Herşeyi araştırarak ve deneme yanılma yoluyla kazandım..
    İnsanlar internetten para kazanmak istiyorlar fakat yatırımsız büyük kazançlar hayal ediyorlar bu yüzden de para kazanamıyorlar.
    Clickbank nedir?Nasıl üye olunur ?Nasıl para kazanılır? yazımı okuyabilirsiniz.

    Clickbank Çeklerinin Türkiyede bozdurulması yazımı buradan okuyabilirsiniz.

    Kitap satışlarından uzak durmanızı tavsiye ederim.Benimde hep kendimce sorduğum bu kitapları alanlar büyük rakamları kazanıyorlarda neden şimdiye kadar o kitaplardaki bilgiler bloglarında değil :)) Paylaşmak güzeldir paylaşında herkes faydalansın :)))

    Ve son olarak internetten para kazanmak kolay değildir .Emek,sabır,zaman ister....










    YanıtlaSil
  4. Merhaba Engin Bey, İste ve Yap! 'tasınız! :) Bize sitemizde paylaşabileceğimiz kaliteli bir içerik sunduğunuz için teşekkürler. Size web dünyasında başarılar diliyor, isteveyap.com'a bekliyoruz..

    Tuğçe Nazlıtürk
    İste ve Yap .Com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.