Tanıtım yazısı ve makale alırken 2 kere düşünün!

Tanıtım yazısı satın almak, son zamanlarda yeni web sitesi ya da blog açan çoğu kişinin sıkça başvurduğu bir SEO yöntemi olarak öne çıkıyor.

Belli periyotlarda değişen Google algoritmaları, web sitesi sahiplerini sıralamalardaki yerlerini korumak ya da daha üst noktalara taşımak için çeşitli teknikleri uygulamaya itiyor.

Arama motorlarında hedeflenen kelimeler için yapılan bağlantı (backlink) çalışmalarının önemi, maksimum özgünlük ve çok çeşitlilik kavramlarıyla birlikte daha çok artmaya başladı.

Tanıtım yazıları bence en doğal SEO tekniklerinden biri. Reklam kokmayan, bilgilendirici, fayda sağlayıcı içerikler ile işlenmiş bir tanıtım yazısı internet ortamında kalıcı bir referans kaynağı olarak varlığını sürdüreceğine inanıyorum. Bu konuda da hatalara düşmemek için atılacak adımlar önemli.

Tanıtım yazısı ve makale yazarlığı ile ilgili internette yazılan çoğu şey, aynı blog yazarlığı konusunda olduğu gibi tekrar içeriklerden oluşuyor. Bu konu hakkında da doyurucu bilgiler maalesef yok. Eksik bilgiler ile para kazanma derdinde olan, ücret karşılığında makale yazımı hizmeti veren kişiler SEO uyumlu yazacağım diye güzelim yazıyı şekilden şekile sokuyor.

Günlük hayatta iki cümleyi bir araya getiremeyen kişilerin internet ortamında profesyonel yazar olması çok can sıkıcı bir durum. İnternet için özgün içerik çok önemli lafını duyan birçok kişi makale yazarlığı sektörüne adım attı. Kendi çaplarında düzenledikleri kampanyalar ile müşteri topluyorlar. Webmaster forumlarında bu kişilerin ilanlarını gördükçe gülmeden geçemiyorum.

 Kurumsal çalışan makale yazarları varmış da haberimiz yokmuş!

Kurumsal gibi çalışanlar bile var. Hatta kurumsal imaj katabilmek için bir web sitesi kurmuşlar. Burada bünyelerinde yazar olmak isteyen kişilerde aradıkları özellikleri, verdikleri ücretleri bile belirtmişler. İmla kurallarına dikkat etmeli denilmiş fakat yazılarda -de, -da bitişik yazılıyor.

SEO uyumlu 100 kelimelik makalenin fiyatı 70 kuruş. Çok iyi valla:) Sigorta, akbil ve yıllık izin de varmış :) Şaka şaka o kadar çok sosyal imkan yok. Kuru kuru yazacaksınız işte. Ama olsun, kurumsal bir makale firması yani :) Baksanıza siteleri de var. Yazarlara güven veriyor :) Böyle işveren her yerde bulunmaz :)

Ah ah... Çoğu kişi internetten kolay para kazanmanın derdine düşmüş. Biraz zorluk çekilse fena mı olur? Zahmet olmadan rahmet olur mu ya? Beyinler neden hep kolaycılığa yönlendiriliyor? Biraz zorlayalım beyinlerimizi.

Bu kişilerin yazdığı makaleleri "Sudan ucuzmuş ya, hem de SEO uyumlu, sitem sıralamada tavan yapacak" hayali ile satın alan kişilerin de yeterli düzeyde bilgi sahibi olmaması, makale yazarlığı piyasasındaki uzmanların artmasına katkı sağlıyor. Emek verilerek hazırlanmış bir yazı ile ansiklopedik kaynaklardan derlenerek özgün adı altında sunulan makaleler arasındaki farkın anlaşılaması SEO uyumlu makale yazarı enflasyonunun artmasına neden oluyor.

Tanıtım yazısı ya da makale yazdırmak istiyorsanız lütfen iki kere düşünün. İşin profesyonelleri ile çalışmanız etkili sonuçlar almanızı sağlar. Belki birkaç lira daha fazla vereceksiniz ancak gerçekten yazmayı seven kişilerin elinden çıkan makalelerin, yazıların faydasını daha çabuk göreceksiniz.

Geçenlerde bir arkadaş bana "SEO çalışmaları kapsamında bu zamana kadar ne yaptınız?" diye soru sordu.

Medya İstasyonu'nu takip edenler bilir. Bilmeyenler için de söyleyeyim çok özel yöntemlerim yoktur.

"Sadece yazarım."

Birkaç öneri

Şu tanıtım yazısına kafam çok takıldı diyenler için: Etkili tanıtım yazısı hazırlamanın püf noktaları

Makale yazarlığı piyasası hakkında biraz fikir edineyim diyenler için: Makale yazarlığı piyasası kızışıyor

Yazarak para kazanılıyormuş denemek istiyorum diyenler için: Yazarak para kazanmayı düşünenler dikkat!

NOT: Tanıtım yazısı yayınlatmak ve yazdırmak için: medyaistasyonu@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Tanıtım yazısı ve makale alırken 2 kere düşünün! Tanıtım yazısı ve makale alırken 2 kere düşünün! Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Temmuz 01, 2013 Rating: 5

2 yorum:

  1. Her zaman kendi yazdığınız tanıtım yazıları daha iyidir bence :) Zaten tanıtım yazısı yayınlatmak için ücret ödeniyor, bir de makale için ücret ödemeye hiç gerek yok bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız. Tanıtım yazısı ve makale yazarlığı piyasasına pek rağbet etmemek gerek.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.