Etkili tanıtım yazısı hazırlamanın püf noktaları

Tanıtım yazıları, bir ürün, hizmet, girişimcilik projesi veya internet sitesini tanıtan içerisinde tanıttığı konu ile ilgili linkler içeren anahtar kelimelerin bulunduğu yaygın bir SEO uygulaması olup son günlerde en popüler yöntemler arasında bulunuyor. Birçok webmaster sitesinde "Tanıtım Yazısı-Makale Satışı" kategorisinde tanıtım yazısı satan ya da sitelerinde ücret karşılığı yayınlayan kişilerin ilanlarına rastlamak mümkün.

Web sitesi sahipleri, içerik pazarlama çalışmaları yapmak isteyenler, yeni site açanlar bu tür yazılara rağbet gösteriyor. Peki başlı başına bir piyasa olan tanıtım yazısı alışı-satışı neden bu kadar önemli? İnsanlar neden tanıtım yazısı satın almaya ihtiyaç duyuyor?

Önce tanıtım yazısının web siteleri için neden önemli olduğuna değinelim.

Arama motoru Google bir siteyi sıralamalarda yükseltmek ve üst sıralara taşımak için diğer sitelerden gelen linkleri birer referans olarak kullanıyor. Yani ne kadar çok farklı insan sizin sitenizi Google'a önermişse Google gözünde siteniz o kadar değer kazanıyor. Google, popüler olanı üst sıralara taşıyor. Tanıtımı yapılacak site ile uyumlu olmayan alakasız bir sitede yer alan tanıtım yazısının yarardan çok zarar sağlayacağı unutulmamalıdır.

Google, "Türkçe'yi düzgün kullanamayan birinin 4-5 basit cümle yazarak önerdiği siteyi değil, Türkçe’ye tamamen hakim, imla kurallarına uygun, anlatılmak istenenin en iyi şekilde kaleme alındığı makaleleri dikkate alır. Kaliteli yazılmış bir tanıtım yazısında tavsiye edilen sitenin yukarılarda sıralanmasını sağlar. İşte bu noktada en çok dikkat edilmesi gereken doğal bir yazının hazırlanmasıdır.

TANITIM YAZISI ALIYORUM

Peki doğal ve etkili bir tanıtım yazısı nasıl yazılır? Tanıtım yazısı yazımında dikkat edilecek hususlar neler?

Buna bloglar üzerinden bir örnek verebiliriz. Bildiğiniz üzere kaliteli ve özgün içeriği barındıran bloglar tanıtımlar ve içerik pazarlama çalışmaları için en çok başvurulan mecralardır.

*Blog yazarı önce tanıtacağı ürün ya da hizmet ile ilgili detaylı bir araştırma yapar.

*İlgili kaynakları tarar. İnternet dışındaki arşivinde konu ile ilgili bilgiler varsa onları da kullanır.

*Daha önce kullanıcıların tanıtım yazısının yazılacağı ürün ya da hizmetler hakkında yaptığı yorumları okur ve analiz eder.

*Kendi objektifinden fotoğraflar ile yazısının iskeletini oluşturur. Yazının özgün fotoğraflar içermesi kalıcı etki açısından çok önemli bir noktadır.

*Blog yazarı tüm gerekenleri bir havuzda topladıktan sonra yazma süreci başlar.

*Sakin ve yazmaya elverişli bir ortamda başlayan makale yazım sürecinde özgün bir anlatım diline ve makalenin ortalama bir uzunlukta olmasına dikkat eder.

*Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta da yazı içindeki linklemelerdir. Tanıtım yazısı içerisinde aynı adrese hem de ana sayfa url’sine birden fazla link vermekten kaçınır.

*Son olarak yazdığı yazıyı imla kuralları ve anlam bozukluğu olmaması açısından birkaç kere okur.

Tanıtım yazısı ile ilgili yazdığım bu yazıları da mutlaka okuyun!

Tanıtım yazısı ve makale alırken iyi düşünün

Tanıtım yazısı yayınlayacak site seçerken nelere dikkat edilmeli? 

Tanıtım yazısı ile ilgili en çok hangi hatalar yapılıyor?

Tanıtım yazısı almayı düşünüyorsanız nelere dikkat etmelisiniz?

Tanıtım yazısından verim almanın püf noktaları

Kaliteli tanıtım yazısı hangi özellikleri taşımalı?

Firma tanıtım yazısı nasıl olmalı?

Neden blogdan tanıtım yazısı alınmalı?

Tanıtım yazısı alımı ve satışında sık yaşanan problemler

E-ticaret siteleri için tanıtım yazısı neden önemli? 

Tanıtım yazısı yayınlayan siteler nasıl seçilmeli? 

En doğru tanıtım yazısı çalışması nasıl olur? 

Kendini tanıtma yazısı nasıl olur?

TANITIM YAZISINA MI İHTİYACINIZ VAR?

NOT: Kullanıcı dostu, fayda sağlayıcı ve eskimeyecek türden yazılar sitelerinizin geleceği açısından çok önemli. Öylesine oluşturulmuş, okunmaktan uzak metinler ile vakit kaybetmeyin. Tanıtım yazısı ve makale ihtiyacınız olursa sizler için özgün ve fayda sağlayıcı profesyonel yazılar hazırlayabilirim. Bana medyaistasyonu@gmail.com adresinden her zaman ulaşabilirsiniz.
Etkili tanıtım yazısı hazırlamanın püf noktaları Etkili tanıtım yazısı hazırlamanın püf noktaları Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Mayıs 31, 2013 Rating: 5

11 yorum:

  1. Tanıtım yazısı konusunda ciddi sıkıntılar çekmekteyim, halen yazdıklarımda doğru orantılı düzgün bir siteye ulaşamadım.

    YanıtlaSil
  2. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Yazmak ayrıca geçmişten gelen bilgi,kültür ve okuma birikimi ile tam anlamı ile başarıya ulaşabilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. son derece harika bir paylaşım olmuş hemen deniyecem inşallah başarılı sonuc alırım sayenizde

    YanıtlaSil
  4. yararlı bir yazı ve çok faydası oldu.

    YanıtlaSil
  5. tanıtım yazısı önemini giderek artırıyor fakat Turkiye'deki site sahipleri baska sitelerden gelen tanitim yazilarini sitelerinde yayinlamaktan kaciniyor bu fikrin kirilmasi gerekiyor.

    YanıtlaSil
  6. Tanıtım yazıları site sahiplerinin emeklerinin boşa çıkmaması, birbirlerine destek olması ve bloglarının daha çok ziyaretçi alması için yapılması gereken, bir tür seo çalışmasıdır. Ne kadar çok farklı yerde tanıtım yazısı yayınlarsanız, geri dönüşü kesinlikle çok etkili olacaktır.

    YanıtlaSil
  7. Hocam harika bir yazı. Gerçek anlamda kaliteli yazmak çok etki yaratıyor. Denedim ve uyguladım.

    YanıtlaSil
  8. paylaşımınız teşekkür ederim kaliteli bilgiler olmuş..

    YanıtlaSil
  9. güzel paylaşım , birçok insan tanıtım yazısının önemini kavrayamıyor

    YanıtlaSil
  10. çok yararlı bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Bence yararlı bir yazı olmuş. Teşekkür ediyorum sizlere.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.