Haber sitesi açmak için yasal prosedür var mı?

Haber sitesi açmak isteyenlerin en çok sorduğu sorulardan biri de "Haber sitesi açmak için yasal prosedür nedir?" Haber sitesi açmak için herhangi bir yerden izin almanıza gerek yok. Haber sitesi açmak için şu aşamada herhangi bir yasal prosedür de yok.

Haber siteleri ile ilgili herhangi bir hukuki düzenleme olur mu bilinmez ancak ilerleyen süreçte tüm haber sitelerinin belli kurallara tabi olacağını tahmin ediyorum. Önüne gelen herkesin haber sitesi açtığı bu zamanda kaliteli online habercilik açısından bu zorunluluk.

Haber sitesi sayısının artması bir yandan iyi gibi görünse de tek tip bir online medya oluşumunu hızlandırdığı için tehlikeli. Her haber sitesinde aynı resim, aynı başlık, aynı spotları görmek hoşunuza gidiyor mu? Online habercilik, geleneksel gazeteciliğe göre çok pratik ancak hala nitelikli editör sıkıntısı var. Çünkü online mecraya, online okuyuculara yönelik haber üretecek kalitede kişiler çok nadir. Ziyaretçi çekeceğim diye alakasız içerikleri başlıkları haber diye sunarsanız okuyucu da doğal olarak marka olmuş haber sitelerini tercih eder.

Şimdi gelelim haber sitesi açmak için yasal prosedür gerekiyor mu sorusu soran arkadaşları aydınlatmaya...

Haber sitesi açmak istiyorum diyorsanız ilk etapta ihtiyacınız olacak şeyler şunlar:

1- Akılda kalıcı, kısa ve kolayca yazılabilen bir haber sitesi domaini (içinde haber, gazete gibi kelimeler geçse tadından yenmez)

2- Kullanışlı ve kolay yönetilebilir bir haber sitesi yazılımı, haber scripti.

3- Ziyaretçilerinizin sitenizi sorunsuzca görüntülemesi için iyi bir haber sitesi hosting paketi.

4- Ulusal bir haber sitesi kuracaksınız haber ajansı üyeliği ve güçlü bir haber ağı.

5- Yerel bir haber sitesi kuracaksınız haber akışını sağlayacak bir yerel haber merkezi oluşturmak.

6- Tek başınıza bir haber sitesi yönetmeniz son derece zor. Bu yüzden iyi bir ekip şart.

Bu sıraladıklarımı yapabilmeniz için bir ekonomik gücünüz olmalı. Ben ciddi bir haber sitesi kuracağım, binlerce okuyucuya hitap edeceğim diyorsanız çok daha fazlasına da ihtiyacınız olacak.  Çünkü haber sitesi sektöründe rekabet gün geçtikçe kızışıyor. Son zamanlarda kısa sürede iyi trafik yakalamış, güzel değerlere sahip birçok haber sitesi gözüme çarpmaya başladı.

Trafiği reklama çevirmek önemli

Haber siteleri açısından sadece trafik almak önemli değil. Bu trafiği reklam ile taçlandırmak da gerek. Güzel ziyaretçi rakamlarına sahip olduğu halde banner reklam alan çok az haber sitesi var. Bu noktada reklam veren kişi ve kurumları da göz önünde bulundurmak gerek. Fark oluşturacak bir haber sitesi yapmaya odaklanın. Kopyala-yapıştır ile zaman harcamayın. Taşıma su ile değirmeni döndüremezsiniz. Anlayacağınız binlerce ziyaretçiniz olsa da para kazanamazsınız. Haber sitesi için Google Adsense reklamlarına odaklanırsanız işiniz bayağı zor. Her gün Adsense panelini kontrol etmek yerine reklam veren kişi ya da kuruluşlar ile bağlantıya geçin.

Haber sitesi kurmak ile ilgili bilgiler vermeye devam edeceğim. Takipte kalın...










Haber sitesi açmak için yasal prosedür var mı? Haber sitesi açmak için yasal prosedür var mı? Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Ocak 13, 2015 Rating: 5

6 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuş. Ben de bir haber sitesi açmayı düşünüyorum ancak iyi bir ekip bulmamız gerekiyor. Bunun için de ekonomik güç gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. Yerel Haber siteleri ile ilgili bir farklılık var mı ? diğer bir sorumda aynı faliyeti gösteren diğer bir haber sitesinin resmini kullanarak haber içerinde değişiklik yapmak yasal sorumluluk getirir mi başımız ağrır mı yani?

    YanıtlaSil
  3. Yerel Haber siteleri ile ilgili bir farklılık var mı ? diğer bir sorumda aynı faliyeti gösteren diğer bir haber sitesinin resmini kullanarak haber içerinde değişiklik yapmak yasal sorumluluk getirir mi başımız ağrır mı yani?

    YanıtlaSil
  4. Partal haber ismiyle açılan sitede kendimizce uydurma haber yapsak sorun olurmu

    YanıtlaSil
  5. film sitesine haber bölümü ekleyerek film haberleri yapsakda ajans kaydı lazım mı

    YanıtlaSil
  6. Ciddi şekilde efor sarfedilmesi gereken bir sektör. Ekip de çok önemli ayni zaman da.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.