Haber sitesi yazılımı seçerken nelere dikkat edilmeli?

Haber sitesi kurmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta haber sitesi scripti seçimi olmalı. Peki, haber sitesi yazılımı seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Haber sitesi yazılımı seçerken çalışacağınız yazılım firmasının bu konuda uzman olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Sadece haber sitesi yazılımı üreten şirketler ile çalışmanız avantajlı olacaktır. Her gün milyonlarca ziyaretçinin vakit geçirdiği haber sitelerinin yazılımlarının uzman kişilerce hazırlanması önemli bir husus. Yazılım firmalarının referanslarını, geçmişini inceleyin.

Piyasada haber sitesi scripti satışı yapan ve yazılımını yapan çok firma var. Mümkünse ve vaktiniz varsa hepsini incelemelisiniz. Bu sizin için çok büyük avantaj sağlayacaktır. Tek bir firma ile iletişime geçerek karar vermemelisiniz.

Haber sitesi scripti için çalışmayı düşündüğünüz şirketin ofisini ziyaret edin. Müşteri ilişkilerini, personelin size yaklaşımını gözlemleyin. Detayları kesinlikle yüz yüze görüşün. Telefon ya da mail ile alacağınız bilgiler sınırlı olacağı için kafanızda birtakım soru işaretleri olabilir.

Haber sitesi scripti aldıktan sonra verilen hizmetlerin ve desteklerin neler olduğunu öğrenin. Satış sonrası destek çok önemli. Haber sitenizde yazılım ya da sunucu kaynaklı problemler olabilir. Siteniz fazla ziyaretçi nedeniyle görüntülenmeyebilir, birtakım sorunlar yaşayabilir. Bazı modülleri çalışmayabilir.

Bunları her zaman kendiniz çözemeyebilirsiniz. Bu noktada haber sitesi yazılımı aldığınız şirketten destek almanız gerekebilir. Müşteri hizmetleri hızlı ve çözüm odaklı olan yazılım firmaları ile çalışmak burada önem taşıyor. Online olarak müşteri hizmetleri veren yazılım firmaları sorunların çok kısa sürede çözülmesini sağlıyor.

Haber sitesi yazılımı için kullanacağınız platformu belirleyin. Wordpress mi, PHP mi, ASP mi, Joomla mı olacak? Genelde PHP tabanlı haber sitesi scriptleri ön planda. Bunun yanı sıra Wordpress haber sitesi yazılımı kullananlar da var. Bu noktada önemli olan anlık ziyaretçi trafiğinde sorunsuz bir altyapı kullanmak.

Ziyaretçileriniz sitenizin eksik ya da yavaş görüntülendiğini farkedince bir dahaki ziyaretleri için tereddütte kalacak. Okurların ve sizin problem yaşamayacağınız haber sitesi yazılımını tercih edin. Ücretsiz haber sitesi yazılımlarından uzak durun. Büyümek istiyorsanız, iddialı bir haber sitesi kurmak istiyorsanız mutlaka profesyonel haber sitesi yazılımı kullanın. Para harcamadan para kazanamazsınız.

Haber sitesi yazılımlarında kontrol panelinin basit ve kullanışlı olması dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta. Anlık ve hızlı haber girişi için bu büyük önem taşıyor. Karmaşık bir arka plana sahip haber sitesi yazılımı ile verimli bir online habercilik yapılamaz. Haber sitesi yazılımı satın almadan önce mutlaka demo isteyin. Kontrol paneli demosunu kullanın.

Haber sitesi yazılımının responsive özelliklere ve mobil siteye sahip olup olmadığına dikkat edin. Hatta mobil uygulaması olup olmadığını da sorun. Günümüzde mobil cihazlardan haber sitelerine yapılan ziyaretler son derece arttı. Artık birçok haber sitesinin Google Play'de ve AppStore'da uygulamaları var.

Haber sitesi scriptindeki reklam alanlarını gözlemleyin. Google Adsense'in reklam boyutlarına uygun olup olmadığına bakın. Bazı haber sitesi scriptlerinde Google Adsense boyutları dışında alanlar var. Bu reklam yerleşimi yaparken problem oluşturabilir. Popüler Adsense boyutları her haber sitesi yazılımında olmalı.

Bunun yanı sıra haber sitesi yazılımının mobil versiyonuna reklam yerleşimi yapılıp yapılmadığını da bilin. Mobilden trafiğiniz fazla olduğunda mobil Adsense reklamları işinize yarayacak.

Haber sitesi yazılımları her bütçeye uygun şekilde satılıyor. Fiyat arttıkça özellikler de artıyor. Bütçenize en uygun ve en çok özelliği olan haber sitesi scripti seçin.

Haber sitesi kurulumu yapıldıktan sonra gerekli alanları mutlaka doldurun. SEO ile ilgili ayarları yapmanız arama motorlarında görünmek açısından önemli. Keywords, description ve title ayarlarında aşırıya kaçmayın. Çok fazla kelime eklemeyin.

Haber sitesi scripti satan firmanın hosting hizmeti sunp sunmadığını öğrenin. Bazı haber sitesi yazılımı satan firmalar kendi bünyesinde hosting hizmeti veriyor. Bu olası bir problem karşısında hızlı müdahale etmeyi sağladığı için tercih edilebilir.

Haber sitesi yazılımlarının güncelleme içerip içermediğine bakın. Bazı yazılımlar bir noktadan sonra güncelleme içermiyor. Bu durumda bir üst versiyona geçmeniz gerekecek.

Haber sitelerine sonradan modüller eklenip eklenmediğini öğrenin. Bazı haber sitelerinde kendiniz standart modüller hariç ekleme yapamıyorsunuz. Bu eklemeleri ancak yazılım firmaları yapabiliyor. Wordpress haber sitesi yazılımı kullanımda ise durum biraz daha esnek oluyor.

Sıfırdan bir haber sitesi yazılımı yaptıracaksınız kafanızdaki şablonu mutlaka yazılımcıya net bir şekilde anlatın. İstediğiniz ve istemediğiniz özellikleri not edin. Varsa haber sitesi scripti örnekleri gösterin. Sıfırdan yazılımlar çok zaman aldığı ve maliyetli olduğu için hazır haber sitesi yazılımları tercih ediliyor.

Haber sitesi scriptinin bot desteği olup olmadığına da bakmalısınız. Günümüzde satışa sunulan haber sitesi yazılımlarının hemen hemen hepsinde bot desteği var. Ayrıca hepsi haber ajansları ile uyumlu eklentiler içeriyor. Haber botu sayesinde haber içeriklerinizi otomatik olarak temin edebilirsiniz.  Haber ajansı üyeliğiniz olduğunda kolayca içerik ekleme yapabiliyorsunuz. Bu online habercilikte hıza ve rekabete ayak uydurmak açısından gerekli.

Haber sitelerinin arama motorları tarafından indekslenmesi çok önemli. Haberler çoğunlukla arama motoru üzerinden gelen ziyaretçiler tarafından okunduğu için sitenin çalışma mantığıda arama motorları üzerine olması gerekiyor. Haber siteleri sürekli güncel olduğundan, yapılacak olan çalışmalar aynı orantıda güncellenmeli. Profesyonel haber sitesi yazılımlarında artık Google’nin site tarama mantığına ve W3 standartlarına uygun şekilde kodlamaya özen gösteriliyor.

Satın alacağınız haber sitesi scriptinin Google News için uygun olup olmadığına dikkat edin. Günümüzde birçok haber sitesi Google News üzerinden ciddi ziyaretçi trafiği sağlıyor. Google News uyumlu bir haber sitesi ile Google News'e kayıt edildiğiniz takdirde rakiplerinizden bir adım önde olabilirsiniz.

Haber sitesi yazılımlarında kategori yönetiminin kolay bir şekilde yapılması önemli. Kategorileri bağımsız veya alt kategori şekilde tanımlama ve sınırsız alt kategorili kategori oluşturma imkanı olan haber sitesi yazılımlarını seçmelisiniz.

Haber sitesi yazılımının ziyaretçileri görüntülemek için kullanacağınız Google Analytics uyumlu olup olmadığına bakın. Yeni nesil haber sitelerinde Analytics kodu eklemek için bir alan var. Kodu buraya ekliyorsunuz ve ziyaretçi takibini kolayca yapabiliyorsunuz.

Satın alacağınız haber sitesi scriptinin foto galeri, video galeri, köşe yazarları modülü, puan durumu, namaz vakitleri, biyografi, röportaj modülü, firma rehberi, seri ilan modülü gibi eklentiler içerip içermediğini öğrenin.

Haber sitesi kurmadan önce, daha önce haber sitesi deneyimi olmuş ya da hala bu işle uğraşan profesyonel kişilerden danışmanlık hizmeti almanız bir artı olacak. Haber sitesi yönetimi ciddi ve sürekliliği olan bir iş olduğu için profeyonel bir bakış açısı ile bu yola çıkmak önem taşıyor.

Haber sitesi scriptinde kullanılan renklerin açık tonlarda olmasına dikkat edin. Haber sitelerinde beyaz fon her zaman önemli. İçerik ve anasayfada arkada renk mutlaka beyaz olmalı. Bu reklam yerleşimlerinin içerikle ile bir bütün olarak gösterilmesi ve okuyucunu siteden uzaklaştırmamak adına bir gereklilik.



Bu işi yeterince ciddiye almayan birçok haber sitesi sahibi çoktan kepenk kapattı.






Haber sitesi yazılımı seçerken nelere dikkat edilmeli? Haber sitesi yazılımı seçerken nelere dikkat edilmeli? Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Ocak 08, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.