Instagram sayfama reklam almak istiyorum diyenlere öneriler


Instagram'da yüksek takipçili, organik büyümüş bir sayfanız varsa reklam alarak gelir elde etmeniz mümkün. 

Bunun için sayfanız hakkında detaylı aynı zamanda kolay anlaşılabilecek bir medya kiti oluşturmanız gerekiyor. 

Oluşturduğunuz bu reklam dosyasını reklam verenlere, influencer reklam ajanslarına, sosyal medya ajanslarına, markalara göndereceksiniz. DM'den ulaşıp "50 bin takipçim var reklam almak istiyorum" gibi basit, profesyonellikten uzak şeyler göndermeyin.

Hazırlayacağınız bu reklam dosyası içinde takipçi sayınız, izlenme oranları, takipçi yaş grubu, takipçi cinsiyet, takipçilerin olduğu şehirler, popüler olmuş gönderilerin özel istatistikleri, daha önce işbirliği yapılan markalar varsa onları referans olarak göstermek gibi bilgiler yer almalı. Bu dosyanın 2-3 sayfayı geçmemesine özen gösterin.

Bu reklam dosyasını Instagram reklamcılığı ile ilgilenen ajanslara, markalara, ürün satan diğer sayfa sahiplerine kısa bir mesaj ile birlikte göndermelisiniz. 

Burada dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlar olmalı;

Her marka her sayfa ile reklam çalışması yapmaz. Seçiçidirler, maksimum etkileşim alacakları sayfaları tercih ederler.

Sayfanızda bot, satın alınmış takipçi olmamalı. 

Gönderiler orijinal, sizin tarafınızdan oluşturulmuş olmalı. Sağdan soldan bulduğunuz videoları, görselleri kendi üretiminiz gibi göstermeyin.

Hedef kitlenin ilgilendiği konularda bir içerik üreticisi olmanız büyük avantaj.

İçeriğinizin reklam alacağınız markanın ürün ve hizmetleriyle benzer olması önemli.  Reklam alacağım diye herkese DM - mail göndermeyin.

Kişisel web sitenizin olması da ekstra avantaj. 

Makyaj tüyoları paylaştığınız ve iyi bir etkileşime sahip sayfanız varsa reklam verecek kitle kozmetik ürün üretenler, satanlar, moda, giyim, güzellik vb. konularda olacaktır.

Reklam fiyatlandırmanızı makul ücretlerde sunarsanız uzun süreli işbirliği şansınız da olur.

Reels video, story, gönderi gibi içerik türlerini farklı fiyatlandırma ile sunabilirsiniz. Bunları paket olarak da reklam verene sunabilirsiniz.

Örneğin; 1 reels video, 3 hikaye, 2 gönderi = 10.000 TL gibi. 

Instagram sayfanıza reklam almak istiyorsanız ve reklam verenlere gönderilecek reklam kitine ihtiyacınıza varsa size bu konuda yardımcı olabilirim. 

Fiyatlandırma ve ayrıntılı bilgi için bana medyaistasyonu@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Not: Blog sayfamda Instagram pazarlaması hakkında pek çok faydalı yazıyı okuyabilirsiniz. 



Instagram sayfama reklam almak istiyorum diyenlere öneriler Instagram sayfama reklam almak istiyorum diyenlere öneriler Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Ocak 21, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.