2021'de internette ürün satışı yapmaya nasıl başlanır?


2021'de kendi işini kurmak, internette ürün satışı yaparak, e-ticaret ile para kazanmak isteyen birçok girişimci adayı e-ticarete nasıl başlayacağı, ne şekilde ilerleyeceğini, müşteri ve satışlarını nasıl artıracağını bilemiyor.

Bu yıl kendi iş modelinizi oluşturarak gelir elde etmeyi planlıyorsanız ve çok yüksek bütçeniz yok ise sosyal medyayı, özellikle de Instagram'ı kullanarak ürün satışı yapmak sizin başlangıç giderlerinizi minimuma indirmeniz açısından önemli bir adım olacak. 

Bildiğiniz üzere birçok kişi Instagram'dan birtakım ürünler satarak, hizmet sunarak gelir elde ediyor. Siz de bu kişiler arasında yer alarak internetten para kazanma deneyimi yaşayabilirsiniz.

E-ticarete başlamanız için derin bir bilgiye, çok yüksek sermayeye ihtiyacınız yok. Hiçbir ücret ödemeden bir Instagram satış sayfası oluşturmanız ve hemen satışa başlamanız mümkün. Unutmayın, her ürünün bir alıcı kitlesi var. Satmayı düşündüğünüz ürünü satan birçok sayfa olabilir, bu sizi korkutmasın. Çalışan herkese ekmek var. Sabırlı, umutlu ve planlı olun. Gerisi gerçekten gelecek. Profesyonel bir satış kanalı oluşturmaya ve ürünlerinizi ilgi uyandıracak şekilde sunmaya özen gösterin.

Kendi işinizi kurmak için izleyeceğiniz yol şu olmalı:

Neden e-ticaret? (Kolay para kazanma, daha az çalışarak daha fazla kazanma, ek gelir elde etme vb.)

Ne satmak istiyorsunuz? (Kendi ürettiğiniz, el emeği ürünler, toptancılardan tedarik ettiğiniz ürünler, ikinci el ürünler, nadir bulunan ürünler...)

Rakipleriniz kim ve ne yapıyor? (Nerelerde satıyorlar, nasıl satıyorlar vb. rakip analizi)

Kime satmak istiyorsunuz? Hedef kitleniz kim? (Kadınlar, evli kadınlar, erkekler, çocuklu aileler, üniversite öğrencisi genç kadınlar, evlilik hazırlığında olanlar vb. )

Nereden satacaksınız? (Instagram'dan, e-ticaret sitesi açarak, ilan sitelerinde, online pazaryerlerinde vb.) 

Neden sizden alsınlar? Farkınız ne? (Daha düşük fiyat, ilgi çekici sunum, daha iyi müşteri ilişkileri, kalite, hızlı gönderim vb.)

Nasıl ödeme alacaksınız? (Kapıda ödeme, EFT, Havale, Shopier-Iyzico sanal pos sistemleri vb.)

Bu alanda bilgin ne düzeyde? (Bilgim yok, az düzeyde bilgim var, danışman ile başlamak istiyorum.)

Bütçe ayırdın mı? Sermaye var mı? (Yapacağım iş için bir miktar bütçem var, duruma göre artırabilirim.) 

Kişisel özellikleriniz (Girişimci yönüm var, pes etmem, sabırlıyımdır, planlı çalışırım ya da tam tersi...)

Instagram'da satış yapmak mı istiyorsun?

E-kitap siparişi

Online danışmanlık için bana ulaşın: medyaistasyonu@gmail.com

 



2021'de internette ürün satışı yapmaya nasıl başlanır? 2021'de internette ürün satışı yapmaya nasıl başlanır? Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Ocak 15, 2021 Rating: 5

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.