Instagram danışmanlığı almak neden önemli?


Instagram'da sıkça vakit geçiriyorsanız son günlerde Instagram danışmanı olarak kendini konumlandıran ya da konumlandırmaya çalışan, Instagram danışmanlığı yapan kişilerin paylaşımlarıyla mutlaka karşılaşmışsınızdır.

Pandemi döneminde evlerine kapanan milyonlarca kişi Instagram'da daha fazla vakit geçirmeye başladı. Bu dönemde işsiz kalan, geçim sıkıntısı çeken, ek gelir elde etmek isteyen, ek iş arayan birçok kişi Instagram'da ürün ve hizmet satmaya odaklandı. Bunun farkına varan girişimciler de Instagram danışmanlığı vermeye başlayarak bu talebi fırsata çevirmeye odaklandı.

Instagram'dan ürün ya da hizmet satışı yapmak isteyenlerin büyük çoğunluğu nereden başlayacağını ve nasıl ilerleyeceğini bilemediği için profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyuyor. 

Bu noktada Instagram'da satış ve pazarlama konularında daha deneyimli kişilerin tavsiyelerine kulak vermek, uygulamak ve sonuçları ölçümlemek hedeflere daha kolay ulaşmayı sağlamak açısından önem taşıyor.

Danışmanlık almak, birçok kişi için gereksiz, ekstra masraflı bir hizmet olarak görülüyor. Oysa kendidaha bildiğini yapan, kulaktan dolma, eksik bilgilerle hareket edenlerin girişimcilik maceraları daha başlangıç aşamasında hüsranla sonuçlanıyor. Instagram danışmanlık hizmeti alınmasını doğru bulunuyor ve destekliyorum. 

Bu kapsamda ben de gazetecilik, halkla ilişkiler, içerik yazarlığı ve e-ticaret donanımımı dijital pazarlama ile harmanlayarak Instagram'da satış yapmak isteyenlere danışmanlık kapsamında destek oluyorum.

Danışmanlık desteği almak;

-Farklı bakış açısıyla hareket etmeyi sağlar,

-İşin daha planlı ilerlemesini ve büyümesini sağlar, 

-Yapılan hataların analiz edilmesini, tekrarlanmamasını sağlar, 

-Boşa zaman ve para harcanmasının önüne geçmeyi sağlar,

-Direkt para kazandırmaz, para kazanmanın yollarını daha iyi özümsemeyi sağlar.

İster Instagram ister e-ticaret ister diğer platformlarda bir iş yapıyor olun işinizi büyütmek, sağlıklı ilerlemek, severek yapmak için mutlaka profesyonel bir destek alın. Bunu ekstra bir masraf olarak asla görmeyin. Öyle olsa koskoca şirketler danışmanlık hizmeti almak için yüz binlerce lira öder miydi? 

Instagram'da satış yapanlar arasında da rekabet her geçen gün artıyor. Siz Instagram'da bir şeyler satmayı düşünüyorsunuz ancak sizin gibi binlerce kişi de satış yapmayı düşünüyor. Rakibiniz çok fazla ve aradan sıyrılmak, sürdürülebilir iş modeli oluşturmak için emin adımlarla ilerlemeniz gerekiyor.

Sabırsız, direkt sonuç odaklı, aceleci bir yapınız varsa zaten işiniz çok zor. Maalesef birçok girişimci adayı çok sabırsız ve hemen satış yapmak, para kazanmak istiyor. Durum böyle olunca da o büyük heveslerle açılan Instagram satış sayfaları çöp oluyor. 

Instagram'da hedeflediğiniz kitleye satış yapabilmeniz için öncelikle biraz zamana ihtiyacınız var. Deneyimlerime göre bu ortalama 6 ayı buluyor. Satılan ürün, hedef kitle talebi, fiyat, sunum biçimi sağladığı değer gibi kriterlere göre 6 aydan kısa bir sürede de olumlu sonuçlar almak mümkün olabiliyor. Çalışmanıza, üretmenize bağlı bir durum.

Danışmanlık desteği aldığınız kişiyle birlikte hareket ederseniz, beyin fırtınası oluşturursanız iyi bir ivme yakalamanız hayal değil. 

Instagram'da satış için nereden başlayacağını bilmeyenler genelde şöyle yapıyor:

Instagram butik hesap oluşturmak,

Gelişigüzel ürün görselleri eklemek,

Ürün çekimlerini dikkat çekici şekilde yapmamak, 

Eksik, direkt satış odaklı berbat açıklama metinleri yazmak,

Eksik biyografi bilgileri,

Özensizce ve yanlış seçilerek kullanılan hashtag'ler,

İstikrarsız gönderi paylaşımı

Tüm gönderi türlerinden faydalanmamak,

Takipçi satın almak,

Beğeni satın almak,

İzlenme satın almak,

Takibe takip yapmak,

Müşteri olarak düşündüğü kişileri seri takibe almak, 

Sipariş için bir web sitesi/satış sayfası oluşturmadan sipariş almaya çalışmak.

Profesyonellikten uzak müşteri ilişkileri,

Kargo, iade ve değişim konusunda bir yol haritası olmadan ilerlemeye çalışmak,

Yanlış fiyat politikası,

Satış yapmadan çekiliş düzenlemek...

Hedef kitle belirlememek, 

Yanlış reklam vermek,

Yukarıda sıraladığım bu hataları yapmamak için Instagram danışmanlığı alın. 

 Instagram'da satış yapmak ya da mevcut sayfanı iyileştirmek mi istiyorsun?

E-Kitap Sipariş

İletişim: medyaistasyonu@gmail.com



Instagram danışmanlığı almak neden önemli? Instagram danışmanlığı almak neden önemli? Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Ocak 14, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.